Lezárul egy korszak, a házasságkötéssel vége a leányéveknek, itt az ideje elbúcsúztatni a menyasszonyt egy fergeteges lánybúcsúval! A fergeteges hangulathoz pedig a lánybúcsús játékok mellett a lánybúcsús ajándékok is szükségesek.

Ezért összegyűjtöttünk 30+1 ötletet, tippet, amiből bátran szemezgethettek. Szégyenérzetet, pironkodást mindenki felejtse el, most felforrósítjuk a hangulatot!

Meghívó lánybúcsúra

Lánybúcsú hagyománya

Talán nem is olyan meglepő, hogy a lánybúcsú hagyománya a legénybúcsúból ered. Az azonban már igencsak megdöbbentő, hogy az első legénybúcsúk az ókori Görögországból, egészen pontosan Spártából indultak.

Most nagy eséllyel mindenkinek megjelent a szeme előtt Gerard Buttler a 300-ból, és az a sok „sajtreszelősen” kockás hasú cukorfalat, akik már az ókorban, jó hangulatban, mulatozás közepette búcsúztatták a házasulandó legényt szabad, önfeledt életétől.

Hirdetés

A lánybúcsú a női egyenjogúság kivívásával jött létre, amikor a lányok is szerették volna ugyanolyan önfeledt bulihangulatban elbúcsúztatni a leányéveket.

Azóta ez a hagyomány teljesen meghonosodott a világ szinte minden pontján, és a lánybúcsúk középpontjában az ellenkező nem cikizése, a házasság kifigurázása, és a menyasszony számára pikáns helyzetek teremtése állt. Ez manapság mit sem változott, a lánybúcsús ajándékok között is bőven találunk pikáns darabokat!

Lánybúcsús ajándékok

A lánybúcsús ajándékok általában 3 csoportra oszthatók. Vannak azok az ajándékok, amelyek a háziasszony feladatokkal köthetők össze, vannak, melyek a házaséletet forszírozzák, és amelyek a családalapítás csínját-bínját feszegetik.

Ezeken kívül természetesen akadnak igencsak megható emlékajándékok is a barátok részéről, de a legtöbb akkor is nagy százalékban tartalmaz humort és pajzánságot.

1. Fejdísz:

A lánybúcsús ajándékok egyik legfontosabb eleme! Lehet korona, lehet tiara, lehet fátyol. A lényeg, hogy menyasszonyos legyen!

2. Vállszalag:

Nem is a vállszalag a lényeg, hanem, hogy mi van ráírva! Az év menyasszonya, Bride to be, Férjhez megyek, Game over, Miss Ara – ezek a feliratok a legkeresettebbek. P

3. Póló:

Természetesen itt is a felirat dominál, de kerülhetnek képek is a pólóra. A legtöbb lánybúcsún mindenki egyenpólót visel, de érdemes a menyasszonyét megfűszerezni egy kis pikánssággal.

4. Kitűző:

A kitűzőknél általában előjönnek a házisárkányos és ördögszarvas motívumok, csak, hogy a menyasszonyt erről az oldaláról is megmutassuk!

5. Harisnyakötő

Ebben az esetben nem kellenek feliratok, egy egyszerű harisnyakötő tökéletes választás, csak, ha lehet, legyen benne valami kék, így a nagy napon is tudja hasznosítani a menyasszony. 

6. Szexi konyharuha, kötény

Kihagyhatatlan a lánybúcsús ajándékok közül! Jöhetnek az igazán szexi darabok, a pajzán menyasszonytól az alulöltözött takarítólányig!

7. Konyhai eszközök – fakanál

Ezeket az ajándékokat használni is tudja a későbbiekben, de legyenek egyediek, a fakanál belsejébe mehetnek a feliratok.

8. Sodrófa + vers

A sodrófát, mint alap felszerelést adjatok át, rajta valami ilyesmi kiegészítéssel: Kezemben az irányítás! vagy, Ha az urad néha felönt a garatra, nem árt, ha kéznél van a sodrófa!

9. Összeállított vicces szakácskönyv

Írjatok össze alap recepteket, de természetesen mindegyiknél használjatok két evőkanálnyi humort! Például, a főzési időhöz írhattok ilyen kiegészítést: A süti 60 perc alatt megsül, ennyi idő alatt összeszedheted férjed eldobált zoknijait, amitől minden nap a falnak mész!

10. Könyv

Rengeteg vicces könyvet találhattok könyvesboltokban, vagy akár rendelhettek is! A Házasság kezdőknek, és házassági kisokosok nagy kedvencek.

11. Cipőtisztító + vers

Természetesen itt sem maga a cipőtisztító a lényeg, hanem valami ehhez hasonló, mellé biggyesztett üzenet: S, ha reggel is … akarsz, ne szégyelld vágyadat, frissen pucolt cipővel ébreszd fel párodat!

12. Szívószál

Igen. Mindenki jól gondolja… Nem hagyományos szívószálra gondoltunk. Hanem, OLYAN formájúra! És, ha még inkább extráznátok, világítós verzióban is beszerezhetitek.

13. 18+ -os ajándékok

Kell itt egyáltalán ötletbörze? Bármilyen szexuális segédeszköz szerepelhet a listán, de egyedibbé tehetitek, ha üzenetet írtok a dobozára. Például: Felbontás 10 év múlva!

14. Csengő

Itt is engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és vigyetek bele egy kis személyes gondolatot! Vajon miért ugráltatja folyton az ara vőlegényét? Ráírhatjátok a csengőre, hogy a továbbiakban elég legyen csak csengetnie a kiszolgálásért!

15. Oklevél

A lánybúcsús ajándékok alapfelszereltségéhez tartozik! Ti magatok is írhattok, de rengeteg jópofa sablont találhattok a világhálón.

Lánybúcsú tippek

16. Fogadalom

Ezt feltétlenül ti írjátok meg, vegyétek személyesre, és hangosan olvastassátok fel a menyasszonnyal!

17. Házassági szabályzat

Rengeteg verzió létezik, beszerezhettek vicceset, nagyon szigorút és pajzánt is!

18. Elsősegély csomag

A legjobb, ha valódi elsősegély dobozt tudtok beszerezni. Tegyetek bele zacskós levest, háztartási eszközt, óvszert, terhességi tesztet, stb…

19. Virágcsokor

Bizony ez a csokor sem tulipánból készül! Kössetek össze az elsősegély csomag tartalmához hasonló tárgyakat, és csokorként adjátok át!

20. Képkeret fotózáshoz

Ti magatok is elkészíthetitek, csak vágjatok ki kartonból egy keretet. Az egyik oldalára írjátok rá: Segítség, elment az eszem, nemsokára férjhez megyek! A másik oldalára mehet: Mi még szabadok vagyunk! Így a menyasszony és a barátnők is tudnak fotózkodni.

21. Táblácskák fotózáshoz

Nagyon jól fognak mutatni a képeken, játékokhoz is használhatjátok. Kedvencek a Help me, és I’m the boss feliratok.

22. Alkoholos igazságvizsgáló üveg

A lényeg, hogy az üveg legalján szerepeljen a valódi ok, a szerelem, amiért férjhez megy a menyasszony. Az üveg teteje felé haladva pedig jöhetnek a Jó a kocsija, Kemény a feneke – megjegyzések.

23. Bögre, kehely

Legyen ultracsajos, vicces vagy pajzán, a lényeg, hogy az egész lánybúcsú alatt csak ebből igyon az ara!

24. Társasjáték, dobókocka

Vehettek olyat, amit a lánybúcsún használhattok, és egy-egy feladatok pörget ki a menyasszony, vagy olyat, amit a nászéjszakán tud hasznosítani…

25. Just married feliratú tárgyak

Kulcstartó, lábtörlő, wc papír, törölköző, párna? Bármi jöhet!

26. Persely

Az egyik persely legyen a férjjé, a másik a feleségé. Azt már ti döntsétek el, kinek van szüksége nagyobb perselyre!

27. Ajándék dekoráció

A lánybúcsús dekorációt is el fogja tenni az ara emlékbe, jöhetnek a lufik, girlandok, mind lánybúcsús kivitelben!

28. Tabló közös képekből

Nyugodtan meg lehet siratni egy kicsit a menyasszonyt, válogassatok össze olyan képeket, amelyek közös baráti életetek meghatározó pillanataira emlékeztetik.

29. Emlékfüzet

Gyűjtsétek össze egy emlékfüzetbe azokat a fontos emlékeket, melyeket együtt éltetek meg. Legyen nagyon személyes és szívhez szóló!

30. Cd/Pen-drive közös zenékkel

A buli mozgatórugója a zene lesz, válogassatok össze olyan dalokat, amelyekre együtt buliztatok hajdanán.

30+1. Chippendale táncos

Ízlések és pofonok. Van, aki kitiltja a lánybúcsújáról, van, aki el sem tudná képzelni a bulit egy vetkőzőfiú nélkül. Érdemes előre kipuhatolni a menyasszonytól, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljön!

Izgalmasabbá tehetitek a lánybúcsús ajándékok átadását, ha mindegyiket valamilyen feladat teljesítése után szerezheti meg az ara, nyereményként.

Mindegy, hogy a lánybúcsús ajándékok közül mit választotok. Lehet póló, bögre vagy épp bilincs, a lényeg, hogy minél személyesebb legyen! Bulira fel!

Fotók: pinterest.com, Borítókép: www.whatlaurendidnext.co.uk