Egy jó lánybúcsús meghívó kellően laza, vidám, és már önmagában azt sugallja, hogy igen, te most egy elképesztően jó bulira kaptál belépőkártyát. Ahhoz, hogy a ti lánybúcsús meghívótok is ilyen menő legyen, csak néhány apróságra kell odafigyelnetek, de az is fontos kérdés, hogy milyen formában nyújtjátok át a vendégeknek. Mutatjuk a lehetséges jelölteket, lássuk milyen egy tökéletes meghívó lánybúcsúra!

Hirdetés

Inspirálódjatok!

Még nem tudjátok, milyen meghívó passzolna leginkább a lánybúcsútokhoz? Gyűjtsetek ötleteket Instagramon és Pinteresten, aztán vessétek bele magatokat a meghívó rengetegbe! Egy biztos, nagyon jól fog esni a csajoknak, ha mindenkinek személyre szóló a meghívó lánybúcsúra, tehát mindenképpen szólítsátok meg őket benne.

Emellett azt is nagyon gondoljátok át, hogy kivel éreznétek jól magatokat az utolsó nagy szingli bulitokon! Ha nem ti szervezitek a lánybúcsút, akkor is diskuráljatok a szervezőkkel a vendéglistát illetően!

 

Meghívó lánybúcsúra

 

Mit tartalmazzon a meghívó?

Vannak olyan elemek, amiket mindenképpen érdemes tartalmaznia a lánybúcsús meghívónak. Ezek egyértelműen praktikus információk, és azért lényegesek, hogy ne kelljen mindenkinek ötvenszer megírni ugyanazt az üzenetet. Ezek az infók a következők:

 • A lánybúcsú időpontja
 • A lánybúcsú helyszíne
 • Fontos tudnivalók
 • Mire lesz szükség az este/hétvége folyamán?
 • Ki a főszervező?
 • Van-e dress code a lánybúcsú estéjén?
 • SOS kérdésekkel kihez lehet fordulni?

Miután ezeket a fontosabb pontokat tisztáztátok, el kell döntenetek, hogy milyen felületen, milyen módon hívjátok meg a lánybúcsúra a csajokat. Több lehetőség is szóba jöhet, mindegyik megfelel a célnak, ezért az már csak rajtatok múlik, hogy melyiket választjátok.

Összegyűjtöttünk nektek 5+1 egyszerű és népszerű verziót!

Facebook esemény

Az egyik legjobb módszer arra, hogy mindenkihez megfelelő időben eljusson a lánybúcsú dátuma és időpontja, az, ha létrehoztok az alkalomra egy Facebook eseményt. Fontos infó, hogy a zártkörű eseményeket csak a meghívott vendégek láthatják, és a szervező beállíthatja, hogy a vendégek meghívhatnak-e másokat is, vagy sem. A nyilvános eseményeket bárki meg tudja nézni, és rá is tud keresni, akkor is, ha nem vagytok ismerősök.

Mielőtt létrehozzátok a FB eseményt, először vegyétek át mindkét opciónál a pro és kontra érveket, majd azután döntsetek róla. Milyen szempontokra figyeljetek?

 • Mekkora bulit szerveztek?
 • Vannak-e olyan csajok, akik előtt szívesebben tartanátok titokban az eseményt?
 • Hol tartjátok a lánybúcsút?
 • Hány fővel számoltok?
 • Lesznek-e a programnak olyan pontjai, amelyek titkosak?
 • Mit preferál a menyasszony?

Az eseménynek megadhatjátok a témáját, dátumát, időpontját, helyszínét, leírását, valamint beállíthatjátok azt is, hogy látható legyen-e a vendéglista a vendégek számára. És a legfontosabb: adjatok valami vicces, vidám és találó nevet az eseménynek, amit mindenki fejben tud majd tartani!

Messenger

Szinte nincs olyan ember az országban, aki rendszeresen használja az internetet, de ne kommunikálna Messengeren. Ez hatványozottabban érvényes a 16-40 év közötti korosztályra, akik nagy valószínűséggel részt vesznek egy lánybúcsún. A Messengeren könnyedén létrehozhattok (és elnevezhettek) egy csoportot, ahol egy frappáns, kedves szöveggel meghívhatjátok a barátnőket, testvéreket, rokonokat és kedves kollégákat egy hatalmas, csajos, és őrülten emlékezetes bulira.

Itt mindenkinek lehetősége lesz hozzászólni a felmerülő kérdésekhez, és nyugodtan ötletelhettek a programokkal, az utazással vagy akár a szállásfoglalással kapcsolatban is. Ez a felület szervezéshez kiváló, gyors, és nagyon hatékony.

Viber

Nagyon hasonló a Messengerhez, népszerű a fiatalok körében. Csupán egy alkalmazást kell letölteni hozzá a telefonotokra, és bárhol (a metrón, a villamoson és ebéd közben is) könnyedén pötyöghettek egymásnak a lánybúcsú legfontosabb vagy legizgalmasabb részleteiről.

Ha Viberen külditek a meghívót, szinte biztos, hogy imádni fogjátok a kis emoji figurákat, amelyek sokkal viccesebbek, és kreatívabbak, mint amikkel a Messengeren találkozhattok. No, nem mintha ez bármiben hátráltatna vagy segítene bennetek a meghívó megírása közben, de az tuti, hogy sokkal színesebb lesz tőle minden sorotok!

E-mail

Kicsit talán régimódi dolog email-ben elküldeni a lánybúcsúra írt meghívó szöveget, de funkcióját tekintve tökéletesen megfelel a célnak. A helyszín, az időpont és egy kisebb regény is kényelmesen elfér benne, arról nem beszélve, hogy ha becsillagozzátok, nagyon könnyen meg fogjátok találni a többi üzenet között.

Nagy hátránya viszont, hogy nem működik közös csoportként, vagyis ha valaki a válaszban érdeklődik néhány információ felől, a többiek nem feltétlenül értesülnek róla.

Klasszikus meghívó

Átadhatjátok személyesen, vagy elküldhetitek postán is, mind a kettőnek megvan a maga bája. Ma már szuper ingyenes képszerkesztő programok vannak, ahol a meghívó szövegét, és a hozzá választott képeket is kreatívan variálhatjátok egymással. A mi kedvencünk a PIXLR és a Canva, mindkettőt nagyon könnyű használni, nem okoz komolyabb fejtörést.

A nyomtatásnál kiválaszthatjátok, hogy milyen felületű, színű papírra kerüljön a munkátok, és azzal is játszhattok, hogy dombornyomásos legyen-e a nagy mű. A szövege lehet rövid, lényegre törő, vagy kicsit hosszabb, részletes is, ez a személyiségetektől is függhet, de ha igazán kreatívak vagytok, még rímbe is szedhetitek a gondolataitokat.

Tipp!

A meghívóba beleírhatjátok azokat a játékokat, amelyeket mindenképpen szeretnétek játszani az este folyamán, ha pedig elutaztok valahova, készíthettek egy rövid listát azokról a holmikról, amit nem érdemes otthon hagyni!

Videó

Az egyik legtrendibb és legnépszerűbb dolog manapság a videók készítése, amiket úgy vághattok meg, ahogyan csak szeretnétek. Nagyon jó lehetőség ez a lánybúcsús meghívó elkészítéséhez is, tehettek alá pörgős zenét, felgyorsíthatjátok, vagy éppen lassíthatjátok a beszédeteket, így nagyon vicces lesz a kész anyag. Ha igazán bevállalósak vagytok, kisfilmet is készíthettek az utcán, olyan helyszíneken, mint a Margit-sziget, a Római, vagy mondjuk Siófok.

Mire figyeljetek?

Legyen nagyon vidám, színes és fantáziadús, de ügyeljetek arra, hogy ne legyen hosszabb 5-6 percnél, ugyanis pont az ellenkező hatást érhetitek el vele, ha vontatott és unalmas lesz. Figyeljetek arra is, hogy jogtiszta zenét használjatok!

A legénybúcsúra kötve hisszük, hogy készülnek majd hasonló meghívók, mert valószínűleg a férfiak igen kis százaléka áll majd neki képeket szerkeszteni eme jeles alkalomra. Ha mégis tanácsra lenne szükségük, nyugodtan mutassátok meg nekik az uniszex tippjeinket. A „pasis” videókra nagyon kíváncsiak lennénk!

Fotók: pinterest.com