Habosbabos Esküvői Magazin > Lánykérés  > Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt!
Eljegyzés bejelentése

Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt!

Karácsony

Úgy érzitek, hogy a boldogságtól méterekkel a föld felett lebegtek? Hogyha szárnyaitok lennének, már körberepültétek volna a világot, hogy elmeséljétek mindenkinek, megkérték a kezeteket? Igen, ez teljesen érthető, fogadjátok őszinte gratulációnkat! Mielőtt azonban elkezdenétek szervezni az esküvőt, még tudatnotok kell a hozzátok közel állókkal a jó hírt. Az eljegyzés bejelentése minden párnál másképpen történik, tehát rátok van bízva, hogy hogyan mesélitek el a családnak és a barátoknak.

Kristinus
Hirdetés

Alapvetően kétféle megoldás mellett döntenek a párok. Vagy személyesen (illetve telefonon) történik az eljegyzés bejelentése, vagy pedig fotó formájában. A kreatív képeket privát üzenetben, e-mailben is el lehet küldeni a családnak és barátoknak,  de manapság a legtöbben a közösségi oldalaikra, Facebookra vagy Instagramra töltik föl őket.

Nyilván az már csak tőletek függ, hogy melyik módszer tetszik jobban, de gondoljátok át alaposan, nehogy később megbánjátok a döntést.

Kategóriafüggetlen banner

Eljegyzés régen és most

A régi esküvői hagyomány szerint egy férfinak először a választottjának az édesapjától kell megkérnie a lánya kezét. Ha az apa áldását adta a frigyre, akkor lehetett csak biztos a pár abban, hogy a család jóváhagyta a házasságot. A lánykérés után általában tartottak egy eljegyzési vacsorát, ahol közösen megünnepelték az elhatározást. Ezután kezdődhetett az esküvőszervezés.

Más családoknál az volt a hagyomány, hogy a vőlegény egy közös családi vacsorán tette fel a kérdést a lány édesapjának. Ezen a vacsorán természetesen a vőlegény szülei és közeli rokonai is részt vettek.

Napjainkban azonban igen kevés pár ragaszkodik ezekhez a hagyományokhoz, most jobban szeretik a párok kettesben megélni azt a csodás pillanatot, amikor a vőlegény felteszi a nagy kérdést a menyasszonynak. Persze van olyan alkalom, amikor ez csak idézőjelben igaz, hiszen ha a nyilvánosság előtt zajlik az eljegyzés, arra már a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy meghitt körülmények között történik. Attól persze még szólhat kettejükről, sőt, nyilvánvalóan észre sem fogják venni azt a sok embert maguk körül.

Eljegyzés bejelentése

Eljegyzés bejelentése szóban

Ha megkérték a kezeteket, és mindenképpen szóban szeretnétek ezt mások tudtára adni, akkor már csak ki kell találnotok, hogy mit fogtok mondani. Akár személyesen, akár telefonon vagy skype-on történik az eljegyzés bejelentése, gondoljátok át azt a pár mondatot előre, hogy ne csak hebegés-habogás legyen belőle. Legyetek rövidek, frappánsak, és ha tudjátok, a telefon és a skype helyett keressetek fel mindenkit személyesen.

Érdemes esetleg videóra is felvenni a jelenetet, mert később tuti, hogy boldogan nézitek majd vissza ezeket a pillanatokat. Egy testvért, vagy jó barátot nyugodtan megkérhettek arra, hogy videózzon nektek!

Eljegyzés bejelentése

Eljegyzés bejelentése képekkel

Ha a divatosabb módját választjátok az eljegyzésetek bejelentésének, akkor képekben mesélitek el, hogy IGEN volt a válasz arra a kérdésre, amit már olyan régen hallani szerettetek volna. Nézzétek meg a legnépszerűbb sablonokat, és készítsetek egyedi fotókat, akár humoros formában. Ne kapkodjátok el a képek készítését, de ne is törekedjetek a tökéletességre.

Itt a hangsúly a jókedven és a vidámságon legyen, mert ez nem egy katalógusfotózás, ahol a kézmodellektől a lehető legtöbbet várják el. Ez rólatok és a boldogságotokról szól, jó ha ez érződik a képeken is!

Eljegyzés

“Igent mondott”

Ez a felirat több formában is szerepelhet a képen. Egyes párok a vőlegény kezére írják, a menyasszony kezén pedig ugye a képen már ott van a gyűrű. Mások cetliket vagy táblákat készítenek ugyanezzel a pár szóval (vagy esetleg bögrékre, poharakra, pólókra írják rá). Mindegyik megoldás ötletes lehet, az Instagram világában pedig fantasztikusan jó filtereket használhattok ahhoz, hogy a képeknek olyan színvilága és hangulata legyen, amilyet megálmodtatok.

A stílusotoknak megfelelően bohókás, komoly, vicces, és elegáns megoldások is születhetnek, mindegyikből remek változatok készülnek nap, mint nap.

eljegyzés

lánykérés bejelentése

Ha a gyűrű kerül a középpontba

Sok menyasszony úgy mutatja meg, hogy megkérték a kezét, hogy lefotózza a kezét, bal gyűrűsujján az eljegyzési gyűrűvel. Persze az ilyen fotók azért kétségkívül úgy mutatnak a legszebben, ha esztétikus látványt nyújt a kezetek. Vagyis lehetőség szerint ne rágjátok tövig a körmötöket (amúgy sem!) fotózás előtt, és az sem baj, ha nincs mindenhol letöredezve a körömlakk róla.

Higgyétek el, ez úgy, ahogy van, el tudja rontani az amúgy izgalmasnak ígérkező képet. És persze így nem is a gyűrű lesz a figyelem középpontjában. Ducik az ujjaitok? Sebaj! Ez senkit nem érdekel, a fotók attól még lehetnek gyönyörűek!

Tehát!

Nyugodtan mutassátok meg akár a közösségi oldalaitokon is a mesés eljegyzési gyűrűtöket, miközben pár sorral elmesélitek a lánykérés sztoriját, de ügyeljetek arra, hogy a fotón tényleg a gyűrűre szegeződjön minden irigy vagy sóvárgó tekintet!

Eljegyzési gyűrű

Eljegyzés bejelentése a kis kedvencetekkel

Igen, sok pár választja ezt az elragadóan aranyos módszert arra, hogy közöljék, eljegyezték egymást. Ha Buksinak vagy Cirminek szuper fényképarca van, díszítsétek fel őket az eljegyzési gyűrűvel, és hagyjátok, hadd olvadozzanak az ismerősök a fotók láttán. Azt szokták mondani, hogy kisgyerekkel és kisállattal mindent el lehet adni. De ezt a sztorit biztosan.

Talán először észre sem fogják venni a képen a gyűrűt, de ha alaposabban megnézik a részleteket, fel fog tűnni nekik a gyűrű is, a kutya vagy a macska cukiságán kívül.

Tipp!

Egyre többen szánnak a kisállatuknak szerepet az esküvőn is. Általában ők hozzák a gyűrűt, vagy ők a menyasszony kísérői. A lagzira persze már nem érdemes elvinni őket, jobb nekik otthon a nyugalomban, ahol nem simogatják őket hatvanhatszor végig percenként számukra vadidegen emberek.

Eljegyzés kisállatokkal

Ha szívesen feldobnátok a fotókat, érdemes olyan helyszínen készíteni őket, ami különleges számotokra. Lehet ez vízpart, erdő, vagy egy város magas épülete, ahonnan szuper a kilátás. Beletehettek egy kis csavart, és készíthettek egy feladványt a képpel, vagy videót is csinálhattok, akár élőben is.

Ne ragaszkodjatok a megszokáshoz, mint mindent, szervezzétek meg ezt is színesen. Egy eljegyzés bejelentése szerencsés esetben csak egy alkalommal fordul elő életetek során!

Karácsony

Témába vág

Lánykérés a Bazilikánál! – Gergő az adventi vásárban kérte meg párja kezét! Már vagy ezer és egyszer írtunk olyan lánykérésről nektek, ami nem csak súrolta a romantika határát, hanem valóban fergetegesen egyedi és elképesztően romantikus volt. A mostani azonban túltesz mindegyiken. Ez a történet a toplistánk élén áll még val...
Nézd meg, ki Tom Payne, azaz TWD Jézus menyasszonya! Ha nagy The Walking Dead rajongók vagytok, akkor bizonyára nem kell tovább taglalnunk nektek, hogy ki alakítja benne Jézust, a magányos és titokzatos túlélőt. Bár a sorozatban Jézus meleg karakter, a valóságban már évek óta barátnője van...akarjuk mo...
50 tipp, amitől a MEGLEPETÉS LÁNYKÉRÉS ütős lesz! Meglepetés lánykérés...bizony, a legtöbb nő számára ez a két bűvös szó olyan tartalommal bír, hogy legszívesebben bekereteznék, és a nappaliban fő helyre tennék őket, hogy egész nap szem előtt legyenek. Az esküvőmániás lányok számára a meglepetés lán...
Megható lánykérés a diósgyőri stadionban! Lánykérés a diósgyőri stadionban: Oly’ sok külföldi példa után végre egy hazai leánykérést is mutathatunk nektek, ami a tipikus amerikai „stadionos-leánykérést” mintázza. Ha mindig is arra vágytatok, hogy élő adásban, több ezer ember előtt térdeljen ...
Lánykérési szokások, eljegyzés bejelentése A lánykérési szokások között böngészve rengeteg új kifejezéssel találkozhattok. Ha fontosak számotokra az esküvői hagyományok, akkor nem árt, ha tudjátok, mit jelent pontosan a lánykérés, az eljegyzés, az eljegyzési vacsora, az eljegyzési ajándék vag...
Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő? Nálatok is gyűrű lapult karácsonykor a fa alatt? Micsoda romantikus gesztus is a karácsonyi eljegyzés! Bizonyára elgondolkodtatok már azon, hogy mikorra tűzzétek ki a Nagy Napot, ehhez azonban figyelembe kell vennetek néhány szempontot. Ha megfogadjá...
Lánykérés a Dunakanyarban? Remek ötlet! A legtöbb nő arra vágyik, hogy a párja egy különleges helyen, romantikus körülmények között kérje meg a kezét, hogy az alkalom örökre emlékezetes legyen. Van egy szuper tippünk: lánykérés a Dunakanyarban! A következő öt helyszínt szívből ajánljuk mi...