Habosbabos Esküvői Magazin > Lánykérés  > Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?
Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Nálatok is gyűrű lapult karácsonykor a fa alatt? Micsoda romantikus gesztus is a karácsonyi eljegyzés! Bizonyára elgondolkodtatok már azon, hogy mikorra tűzzétek ki a Nagy Napot, ehhez azonban figyelembe kell vennetek néhány szempontot. Ha megfogadjátok a tanácsainkat, még akár nyáron is egybekelhettek! Minden a megfelelő időzítésen, és az összehangolt szervezésen múlik!

Karácsonyi eljegyzés

Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk az eljegyzésetekhez! Akár meglepődtetek a lánykérésen, akár egy régóta dédelgetett álmotok vált valóra a karácsonyi eljegyzés pillanatában, biztosan rengeteg kérdés motoszkál a fejetekben a közelgő esküvővel kapcsolatban.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pinterest

A szervezés lépéseinek megismeréséhez először is böngésszétek át Az esküvő menete című írásunkat, ahol részletes lebontásban találjátok a legfontosabb kategóriákat. Amennyiben már nyáron össze szeretnétek házasodni, nagyjából fele annyi idő áll rendelkezésre a szervezés lebonyolítására, mint amennyit általában javasolni szoktak a szakemberek. Ám aggodalomra semmi ok! Van néhány S.O.S. tipp a tarsolyunkban!

Kategóriafüggetlen banner

Fogadjatok fel egy esküvőszervezőt!

Bizony, a leggyorsabban akkor érhettek a teendők végére, ha szakember segítségét kéritek a szervezésben. Egyes kérdésekben csak ti magatok tudtok dönteni, azonban jóval egyszerűbb minden, ha valaki felvázolja nektek, hogy milyen lehetőségek közül választhattok. Ez a valaki egyébként kézben is tartja majd a dolgokat.

Bízzátok a dekoráció elkészítését egy dekoratőrre!

Nézegessétek a neten a kiszemelt dekoratőrök referenciamunkáit, hogy el tudjátok dönteni, egyáltalán milyen dekorációt szeretnétek látni az esküvőtökön. Amennyiben már kiválasztottátok, hogy milyen stílus áll hozzátok a legközelebb, bízzatok meg egy dekoratőrt a díszítőelemek elkészítésével.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pexels.com

Ehhez persze szükséges egy ügyes virágkötő munkája is, hiszen ha valóban egy elképesztő álomesküvő után vágyakoztok, ahhoz elengedhetetlen a csodaszép virágdekoráció.

Minden papírmunka egy helyen!

Az esküvőszervezés közben meg kell terveznetek, hogy milyen meghívóra vágytok, és gondolnotok kell arra is, hogy passzoljon hozzá az ültető-, és a menükártya is. Ha már nagyjából megálmodtátok a színeket és a szöveget, keressetek egy megbízható szolgáltatót, és kérjetek árajánlatot. Ha mindent egy helyen csináltattok, sok időt megtakaríthattok magatoknak, és jóval kevesebbet kell rohangálni az apró-cseprő dolgok miatt.

Animacik

Fussatok végig a rázós kérdéseken!

Ó, több rázós kérdés merül fel az esküvőszervezés kapcsán, mint gondolnátok! Beszéljétek át, hogy milyen nászajándékot és köszönőajándékot szeretnétek adni és kapni, hogy kik szerepeljenek a vendéglistán, hogy részt vehetnek-e gyerekek is a lagzin, és hogy hogyan legyen hibátlan az ültetési rend. Ezek a kérdések olykor vitát szülnek a párok között, ezért jobb, ha hamar túlestek a nehezén, és az energiákat máshol hasznosítjátok.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pixabay.com

Döntsetek gyorsan, és legyetek hatékonyak!

Mivel túlságosan sok idő nem áll rendelkezésetekre az esküvő szervezéséhez, ezért jó, ha hatékonyak vagytok, és a lehető leghamarabb pontot tesztek minden kérdő mondat végére. Ezzel vissza is kanyarodtunk az első tanácsunkhoz.

Egy esküvőszervező minden kényes kérdésben megoszthatja veletek a tapasztalatait, így könnyebben el tudjátok például azt is dönteni, hogy mikor és hol tartsátok az esküvőt, hogy vásároljátok, varrassátok vagy béreljétek-e a menyasszonyi ruhát, és hogy egy-egy feladattal melyik szolgáltatót bízzátok meg.

FONTOS TUDNI!

Mást jelent a lánykérés, és mást az eljegyzés, ezt jó, ha tudjátok. A lánykérésnek is van egyfajta etikettje, még akkor is, ha nem tartjuk magunkat minden esetben a hagyományokhoz.

A lánykéréshez a modern vőlegények már nem ragaszkodnak, de régen a házasodni vágyó férfi felkereste a menyasszony szüleit, és az édesapától megkérte a választottja kezét. Eközben arról biztosította a szülőket, hogy a szándékai komolyak és minden vágya, hogy a lányukat feleségül vehesse.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pixabay.com

Az eljegyzés bejelentése ezzel szemben azt jelenti, hogy az „IGEN” kimondása után a pár megosztja az örömhírt a szeretteivel. Az etikett szerint a hírt először a menyasszony szüleivel illik közölni, ezt követően a vőlegény szüleivel, majd a többi családtaggal, baráttal és ismerőssel. A karácsonyi eljegyzés egyik legnagyobb előnye, hogy az ünnepek alatt a rokonság jelentős részével egyébként is találkoztok, így mindenkivel közölhetitek az örömhírt.

Manapság leginkább a közösségi média felületein járja be a hír a rokonságot, de ügyeljetek arra, hogy sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományokhoz, és nem szeretnének a Facebook-on szembesülni a karácsonyi eljegyzés híréről. A gratulációkra minden esetben illik válaszolni, még akkor is, ha komment formájában történnek, hiszen eredetileg ti döntöttetek úgy, hogy közzéteszitek a hírt.

Reméljük, hogy minden hirtelen felmerülő kérdésre sikerült kielégítő választ adnunk, minden más esetben megtaláljátok a szükséges információkat cikkeinkben. Kezdődjön a nézelődés, kezdődjön az esküvőszervezés!

Animacik gyerek

Témába vág

Friss hír! Tóth Gabit eljegyezték! Tóth Gabit eljegyezték! Ezen a héten egyértelműen ettől a hírtől lesz hangos a sajtó, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője kezére nem más húzott eljegyzési gyűrűt, mint Krausz Gábor séf, akit a közönség jól ismerhet a Séfek séfe című f...
Hűha! Csillog-villog Rubint Rella eljegyzési gyűrűje! "Igent mondtam!!! Úristen menyasszony lettem!!!!" - írta boldogan Instagramján Rubint Réka unokahúga, Rella. Rubint Rella eljegyzési gyűrűje elképesztően szép, vőlegénye pedig - mi tagadás - még a gyűrűnél is jobban lenyűgözi a lány követőit. ...
Jennifer Lopez eljegyzése maga az álom! Oké, már 2018 végén is elképesztő eljegyzési hírek érkeztek hozzánk, 2019 első heteiben pedig úgy tűnik, még több híresség döntött úgy, hogy összeköti párjával az életét. A napokban Jennifer Lopez eljegyzése söpört végig a világon, no és persze az e...
Valentin napi hír! Orlando Bloom és Katy Perry eljegyzése Minden évben sejteni lehet, hogy a Valentin nap igazi lánykérés dömpinget hoz magával. Idén sem volt ez másként. Úgy tűnik, a hírességek között is akad, aki a szerelmesek napján kéri meg párja kezét, így söpört végig Valentin napon vezető hírként Ka...
Friss! Jennifer Lawrence eljegyzése A színésznő eljegyzésétől hangos a világsajtó, és bár a híres nevezetes gyűrűt még nem láthattuk teljes valójában, annyi bizonyos, hogy Jennifer Lawrence eljegyzése nem marad hatalmas visszhang nélkül. Főleg addig nem, amíg az eljegyzési gyűrűrő...
Nyerj hollywoodi álom lánykérést! Egy hamisítatlan Colin Firth-féle romantikus lánykérésről álmodoztok, amióta először láttátok az Igazából szerelem című filmet? Hollywoodi filmekbe illő, rendhagyó élményben lehet most részetek, méghozzá a CLOE Home Studio és számos prémium szolgál...
Mindenkit sokkolt Chris Pratt eljegyzése! Hát csajok, azt kell, hogy mondjuk, úgy tűnik, ismét elkel Chris Pratt, és nem más a választottja, mint Katherine Schwarzenegger, Arnold Schwarzenegger lánya. A pár nemrégen jegyezte el egymást, Katherine és Chris Pratt eljegyzése pedig olyan hír vo...
Magyar tűzoltós lánykérés videója tarol az interneten! Egy magyar tűzoltós lánykérés felvétele úgy söpör végig az interneten, hogy öröm nézni. Menyasszonyok és leendő menyasszonyok ezrei azonnal meg is osztják egymással a romantikus lánykérés történetét, amely hamarosan bejárja az egész országot. Ha meg...
Lánykérés a Bazilikánál! – Gergő az adventi vásárban kérte meg párja kezét! Már vagy ezer és egyszer írtunk olyan lánykérésről nektek, ami nem csak súrolta a romantika határát, hanem valóban fergetegesen egyedi és elképesztően romantikus volt. A mostani azonban túltesz mindegyiken. Ez a történet a toplistánk élén áll még val...
Nézd meg, ki Tom Payne, azaz TWD Jézus menyasszonya! Ha nagy The Walking Dead rajongók vagytok, akkor bizonyára nem kell tovább taglalnunk nektek, hogy ki alakítja benne Jézust, a magányos és titokzatos túlélőt. Bár a sorozatban Jézus meleg karakter, a valóságban már évek óta barátnője van...akarjuk mo...