Nálatok is gyűrű lapult karácsonykor a fa alatt? Micsoda romantikus gesztus is a karácsonyi eljegyzés! Bizonyára elgondolkodtatok már azon, hogy mikorra tűzzétek ki a Nagy Napot, ehhez azonban figyelembe kell vennetek néhány szempontot. Ha megfogadjátok a tanácsainkat, még akár nyáron is egybekelhettek! Minden a megfelelő időzítésen, és az összehangolt szervezésen múlik!

Karácsonyi eljegyzés

Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk az eljegyzésetekhez! Akár meglepődtetek a lánykérésen, akár egy régóta dédelgetett álmotok vált valóra a karácsonyi eljegyzés pillanatában, biztosan rengeteg kérdés motoszkál a fejetekben a közelgő esküvővel kapcsolatban.

A szervezés lépéseinek megismeréséhez először is böngésszétek át Az esküvő menete című írásunkat, ahol részletes lebontásban találjátok a legfontosabb kategóriákat. Amennyiben már nyáron össze szeretnétek házasodni, nagyjából fele annyi idő áll rendelkezésre a szervezés lebonyolítására, mint amennyit általában javasolni szoktak a szakemberek. Ám aggodalomra semmi ok! Van néhány S.O.S. tipp a tarsolyunkban!

Kategóriafüggetlen banner

Fogadjatok fel egy esküvőszervezőt!

Bizony, a leggyorsabban akkor érhettek a teendők végére, ha szakember segítségét kéritek a szervezésben. Egyes kérdésekben csak ti magatok tudtok dönteni, azonban jóval egyszerűbb minden, ha valaki felvázolja nektek, hogy milyen lehetőségek közül választhattok. Ez a valaki egyébként kézben is tartja majd a dolgokat.

Bízzátok a dekoráció elkészítését egy dekoratőrre!

Nézegessétek a neten a kiszemelt dekoratőrök referenciamunkáit, hogy el tudjátok dönteni, egyáltalán milyen dekorációt szeretnétek látni az esküvőtökön. Amennyiben már kiválasztottátok, hogy milyen stílus áll hozzátok a legközelebb, bízzatok meg egy dekoratőrt a díszítőelemek elkészítésével.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pexels.com

Ehhez persze szükséges egy ügyes virágkötő munkája is, hiszen ha valóban egy elképesztő álomesküvő után vágyakoztok, ahhoz elengedhetetlen a csodaszép virágdekoráció.

Minden papírmunka egy helyen!

Az esküvőszervezés közben meg kell terveznetek, hogy milyen meghívóra vágytok, és gondolnotok kell arra is, hogy passzoljon hozzá az ültető-, és a menükártya is. Ha már nagyjából megálmodtátok a színeket és a szöveget, keressetek egy megbízható szolgáltatót, és kérjetek árajánlatot. Ha mindent egy helyen csináltattok, sok időt megtakaríthattok magatoknak, és jóval kevesebbet kell rohangálni az apró-cseprő dolgok miatt.

Fussatok végig a rázós kérdéseken!

Ó, több rázós kérdés merül fel az esküvőszervezés kapcsán, mint gondolnátok! Beszéljétek át, hogy milyen nászajándékot és köszönőajándékot szeretnétek adni és kapni, hogy kik szerepeljenek a vendéglistán, hogy részt vehetnek-e gyerekek is a lagzin, és hogy hogyan legyen hibátlan az ültetési rend. Ezek a kérdések olykor vitát szülnek a párok között, ezért jobb, ha hamar túlestek a nehezén, és az energiákat máshol hasznosítjátok.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Fotó: pixabay.com

Döntsetek gyorsan, és legyetek hatékonyak!

Mivel túlságosan sok idő nem áll rendelkezésetekre az esküvő szervezéséhez, ezért jó, ha hatékonyak vagytok, és a lehető leghamarabb pontot tesztek minden kérdő mondat végére. Ezzel vissza is kanyarodtunk az első tanácsunkhoz.

Egy esküvőszervező minden kényes kérdésben megoszthatja veletek a tapasztalatait, így könnyebben el tudjátok például azt is dönteni, hogy mikor és hol tartsátok az esküvőt, hogy vásároljátok, varrassátok vagy béreljétek-e a menyasszonyi ruhát, és hogy egy-egy feladattal melyik szolgáltatót bízzátok meg.

FONTOS TUDNI!

Mást jelent a lánykérés, és mást az eljegyzés, ezt jó, ha tudjátok. A lánykérésnek is van egyfajta etikettje, még akkor is, ha nem tartjuk magunkat minden esetben a hagyományokhoz.

A lánykéréshez a modern vőlegények már nem ragaszkodnak, de régen a házasodni vágyó férfi felkereste a menyasszony szüleit, és az édesapától megkérte a választottja kezét. Eközben arról biztosította a szülőket, hogy a szándékai komolyak és minden vágya, hogy a lányukat feleségül vehesse.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Fotó: pixabay.com

Az eljegyzés bejelentése ezzel szemben azt jelenti, hogy az „IGEN” kimondása után a pár megosztja az örömhírt a szeretteivel. Az etikett szerint a hírt először a menyasszony szüleivel illik közölni, ezt követően a vőlegény szüleivel, majd a többi családtaggal, baráttal és ismerőssel. A karácsonyi eljegyzés egyik legnagyobb előnye, hogy az ünnepek alatt a rokonság jelentős részével egyébként is találkoztok, így mindenkivel közölhetitek az örömhírt.

Manapság leginkább a közösségi média felületein járja be a hír a rokonságot, de ügyeljetek arra, hogy sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományokhoz, és nem szeretnének a Facebook-on szembesülni a karácsonyi eljegyzés híréről. A gratulációkra minden esetben illik válaszolni, még akkor is, ha komment formájában történnek, hiszen eredetileg ti döntöttetek úgy, hogy közzéteszitek a hírt.

Reméljük, hogy minden hirtelen felmerülő kérdésre sikerült kielégítő választ adnunk, minden más esetben megtaláljátok a szükséges információkat cikkeinkben. Kezdődjön a nézelődés, kezdődjön az esküvőszervezés!