Habosbabos Esküvői Magazin > Lánykérés  > Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?
Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

Karácsony

Nálatok is gyűrű lapult karácsonykor a fa alatt? Micsoda romantikus gesztus is a karácsonyi eljegyzés! Bizonyára elgondolkodtatok már azon, hogy mikorra tűzzétek ki a Nagy Napot, ehhez azonban figyelembe kell vennetek néhány szempontot. Ha megfogadjátok a tanácsainkat, még akár nyáron is egybekelhettek! Minden a megfelelő időzítésen, és az összehangolt szervezésen múlik!

Karácsonyi eljegyzés

Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk az eljegyzésetekhez! Akár meglepődtetek a lánykérésen, akár egy régóta dédelgetett álmotok vált valóra a karácsonyi eljegyzés pillanatában, biztosan rengeteg kérdés motoszkál a fejetekben a közelgő esküvővel kapcsolatban.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pinterest

A szervezés lépéseinek megismeréséhez először is böngésszétek át Az esküvő menete című írásunkat, ahol részletes lebontásban találjátok a legfontosabb kategóriákat. Amennyiben már nyáron össze szeretnétek házasodni, nagyjából fele annyi idő áll rendelkezésre a szervezés lebonyolítására, mint amennyit általában javasolni szoktak a szakemberek. Ám aggodalomra semmi ok! Van néhány S.O.S. tipp a tarsolyunkban!

Kategóriafüggetlen banner

Fogadjatok fel egy esküvőszervezőt!

Bizony, a leggyorsabban akkor érhettek a teendők végére, ha szakember segítségét kéritek a szervezésben. Egyes kérdésekben csak ti magatok tudtok dönteni, azonban jóval egyszerűbb minden, ha valaki felvázolja nektek, hogy milyen lehetőségek közül választhattok. Ez a valaki egyébként kézben is tartja majd a dolgokat.

Bízzátok a dekoráció elkészítését egy dekoratőrre!

Nézegessétek a neten a kiszemelt dekoratőrök referenciamunkáit, hogy el tudjátok dönteni, egyáltalán milyen dekorációt szeretnétek látni az esküvőtökön. Amennyiben már kiválasztottátok, hogy milyen stílus áll hozzátok a legközelebb, bízzatok meg egy dekoratőrt a díszítőelemek elkészítésével.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pexels.com

Ehhez persze szükséges egy ügyes virágkötő munkája is, hiszen ha valóban egy elképesztő álomesküvő után vágyakoztok, ahhoz elengedhetetlen a csodaszép virágdekoráció.

Minden papírmunka egy helyen!

Az esküvőszervezés közben meg kell terveznetek, hogy milyen meghívóra vágytok, és gondolnotok kell arra is, hogy passzoljon hozzá az ültető-, és a menükártya is. Ha már nagyjából megálmodtátok a színeket és a szöveget, keressetek egy megbízható szolgáltatót, és kérjetek árajánlatot. Ha mindent egy helyen csináltattok, sok időt megtakaríthattok magatoknak, és jóval kevesebbet kell rohangálni az apró-cseprő dolgok miatt.

Kristinus

Fussatok végig a rázós kérdéseken!

Ó, több rázós kérdés merül fel az esküvőszervezés kapcsán, mint gondolnátok! Beszéljétek át, hogy milyen nászajándékot és köszönőajándékot szeretnétek adni és kapni, hogy kik szerepeljenek a vendéglistán, hogy részt vehetnek-e gyerekek is a lagzin, és hogy hogyan legyen hibátlan az ültetési rend. Ezek a kérdések olykor vitát szülnek a párok között, ezért jobb, ha hamar túlestek a nehezén, és az energiákat máshol hasznosítjátok.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pixabay.com

Döntsetek gyorsan, és legyetek hatékonyak!

Mivel túlságosan sok idő nem áll rendelkezésetekre az esküvő szervezéséhez, ezért jó, ha hatékonyak vagytok, és a lehető leghamarabb pontot tesztek minden kérdő mondat végére. Ezzel vissza is kanyarodtunk az első tanácsunkhoz.

Egy esküvőszervező minden kényes kérdésben megoszthatja veletek a tapasztalatait, így könnyebben el tudjátok például azt is dönteni, hogy mikor és hol tartsátok az esküvőt, hogy vásároljátok, varrassátok vagy béreljétek-e a menyasszonyi ruhát, és hogy egy-egy feladattal melyik szolgáltatót bízzátok meg.

FONTOS TUDNI!

Mást jelent a lánykérés, és mást az eljegyzés, ezt jó, ha tudjátok. A lánykérésnek is van egyfajta etikettje, még akkor is, ha nem tartjuk magunkat minden esetben a hagyományokhoz.

A lánykéréshez a modern vőlegények már nem ragaszkodnak, de régen a házasodni vágyó férfi felkereste a menyasszony szüleit, és az édesapától megkérte a választottja kezét. Eközben arról biztosította a szülőket, hogy a szándékai komolyak és minden vágya, hogy a lányukat feleségül vehesse.

Karácsonyi eljegyzés, nyári esküvő?

fotó: pixabay.com

Az eljegyzés bejelentése ezzel szemben azt jelenti, hogy az „IGEN” kimondása után a pár megosztja az örömhírt a szeretteivel. Az etikett szerint a hírt először a menyasszony szüleivel illik közölni, ezt követően a vőlegény szüleivel, majd a többi családtaggal, baráttal és ismerőssel. A karácsonyi eljegyzés egyik legnagyobb előnye, hogy az ünnepek alatt a rokonság jelentős részével egyébként is találkoztok, így mindenkivel közölhetitek az örömhírt.

Manapság leginkább a közösségi média felületein járja be a hír a rokonságot, de ügyeljetek arra, hogy sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományokhoz, és nem szeretnének a Facebook-on szembesülni a karácsonyi eljegyzés híréről. A gratulációkra minden esetben illik válaszolni, még akkor is, ha komment formájában történnek, hiszen eredetileg ti döntöttetek úgy, hogy közzéteszitek a hírt.

Reméljük, hogy minden hirtelen felmerülő kérdésre sikerült kielégítő választ adnunk, minden más esetben megtaláljátok a szükséges információkat cikkeinkben. Kezdődjön a nézelődés, kezdődjön az esküvőszervezés!

Karácsony

Témába vág

Lánykérés a Bazilikánál! – Gergő az adventi vásárban kérte meg párja kezét! Már vagy ezer és egyszer írtunk olyan lánykérésről nektek, ami nem csak súrolta a romantika határát, hanem valóban fergetegesen egyedi és elképesztően romantikus volt. A mostani azonban túltesz mindegyiken. Ez a történet a toplistánk élén áll még val...
Nézd meg, ki Tom Payne, azaz TWD Jézus menyasszonya! Ha nagy The Walking Dead rajongók vagytok, akkor bizonyára nem kell tovább taglalnunk nektek, hogy ki alakítja benne Jézust, a magányos és titokzatos túlélőt. Bár a sorozatban Jézus meleg karakter, a valóságban már évek óta barátnője van...akarjuk mo...
Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt! Úgy érzitek, hogy a boldogságtól méterekkel a föld felett lebegtek? Hogyha szárnyaitok lennének, már körberepültétek volna a világot, hogy elmeséljétek mindenkinek, megkérték a kezeteket? Igen, ez teljesen érthető, fogadjátok őszinte gratulációnkat! ...
50 tipp, amitől a MEGLEPETÉS LÁNYKÉRÉS ütős lesz! Meglepetés lánykérés...bizony, a legtöbb nő számára ez a két bűvös szó olyan tartalommal bír, hogy legszívesebben bekereteznék, és a nappaliban fő helyre tennék őket, hogy egész nap szem előtt legyenek. Az esküvőmániás lányok számára a meglepetés lán...
Megható lánykérés a diósgyőri stadionban! Lánykérés a diósgyőri stadionban: Oly’ sok külföldi példa után végre egy hazai leánykérést is mutathatunk nektek, ami a tipikus amerikai „stadionos-leánykérést” mintázza. Ha mindig is arra vágytatok, hogy élő adásban, több ezer ember előtt térdeljen ...
Lánykérési szokások, eljegyzés bejelentése A lánykérési szokások között böngészve rengeteg új kifejezéssel találkozhattok. Ha fontosak számotokra az esküvői hagyományok, akkor nem árt, ha tudjátok, mit jelent pontosan a lánykérés, az eljegyzés, az eljegyzési vacsora, az eljegyzési ajándék vag...
Lánykérés a Dunakanyarban? Remek ötlet! A legtöbb nő arra vágyik, hogy a párja egy különleges helyen, romantikus körülmények között kérje meg a kezét, hogy az alkalom örökre emlékezetes legyen. Van egy szuper tippünk: lánykérés a Dunakanyarban! A következő öt helyszínt szívből ajánljuk mi...