Habosbabos Esküvői Magazin > MENYASSZONYI RUHA

Menyasszonyi ruhaszalonok és tervezők

Menyasszonyi ruha inspirációk

A menyasszonyi ruha kulcsfontosságú kelléke a tökéletes esküvőnek. Választhattok fehér, ekrü vagy akár színes menyasszonyi ruhát is. A legfontosabb, hogy kényelmesen viselhető, a személyiségeteket tökéletesen tükröző esküvői ruhakölteményben mondjátok ki a boldogító igent!

Összes kapcsolódó cikk
a

Kápráztasd el a násznépet!

Minden esküvő fénypontja, amikor a menyasszony először jelenik meg a vendégek előtt menyasszonyi ruhájában. Ilyenkor minden szempár a csodás ruhakölteményre szegeződik!

A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legizgalmasabb és legnehezebb feladat az esküvőszervezés során. A ruha határozza meg a szertartás stílusát, így nagyon fontos kérdés, hogy miben szeretnétek kimondani az igent.

Akár gyermekkori álmotok a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása, akár nem, az esküvő küszöbén el kell döntenetek, milyen stílus vagy forma áll hozzátok közel. A kínálat bőséges, és mivel szerencsés esetben egyszer mentek férjhez, ezért nem mindegy, hogy miben vonultok az oltár elé.

 

Szűkítsétek le a kört!

Először el kell döntenetek, hogy a nagy abroncsos, királylányos ruhák tetszenek-e vagy inkább a testhezálló darabokat preferáljátok. Netán szívesen viselnétek rövid menyasszonyi ruhát? Mit szeretnétek hangsúlyozni a ruhával? A lábatokat, a hátatokat, a derekatokat vagy esetleg a dekoltázst? Fontos az is, hogy milyen anyagok és színek tetszenek, hiszen ma már az sem ritka, ha valaki színes menyasszonyi ruha mellett teszi le a voksát.

Nyugodtan kérjétek néhány barátotok, vagy anyukátok véleményét, de figyeljetek arra, hogy ha túl sok ismerőstől kértek tanácsot, összezavarodhattok. Nem az számít, hogy ők miben látnának benneteket szívesen, hanem hogy ti mire vágytok. Először érdemes az interneten keresgélni, így ötletet meríthettek, és jegyzeteket készíthettek a lehetséges jelöltekről. Ne ijedjetek meg, ha egyelőre nem tudtok választani a rengeteg ruha közül, idővel biztosan megtaláljátok majd az igazit.

Foglaljatok időpontot több szalonban is, és beszéljétek meg valakivel, aki közel áll hozzátok, hogy kísérjen el benneteket. Nyugodtan kérjetek tanácsot a szalon munkatársaitól, hiszen ők nap, mint nap menyasszonyokkal foglalkoznak. A ruhapróbára vigyetek magatokkal egy hasonló cipőt, mint amilyet az esküvőn viseltek majd, és jó, ha pánt nélküli fehér vagy testszínű melltartóban mentek, így ugyanis sokkal jobban látjátok majd, hogyan áll a ruha.

 

Tökéletes ruha minden alakra

Nem biztos, hogy ami a katalógusokban jól mutat a modelleken, az rajtatok is jól áll majd, vagy passzol az alkatotokhoz. Tisztában kell lennetek a testi adottságaitokkal, és az erősségeiteket kell hangsúlyozni a gyengeségek helyett. Mérjétek fel, hogy melyik alkattípusba tartoztok, így már sokkal könnyebb lesz jó döntést hozni.

Alma alkat – Ha ebbe a típusba tartoztok, nagyobb melletek és hasatok van, a derekatok azonban nem hangsúlyos. A feneketek lapos, a lábaitok pedig vékonyak.

Körte alkat – Széles a csípőtök és vastag a combotok? Ha a körte alkatúakhoz tartoztok, akkor lapos a hasatok, vékony a derekatok, kisebb a melletek és formás a hátatok és a karotok.

Homokóra alkat – Ez az igazi álomalkat. Bár gömbölyű formák és vastagabb combok jellemzik, az ilyen alkatú nőknek általában arányos, kerek válluk és csípőjük van, vékony „darázsderékkal”.

Oszlop alkat – A fiús alkatú lányokra szokták mondani, hogy olyanok, mint az oszlopok. Nagyon vékonyak, keskeny a csípőjük, és kicsi a mellük.

Persze ezen a négy típuson kívül számos más tényező is befolyásolhatja a ruhaválasztást. Nem mindegy, hogy milyen magasak vagytok, és hogy a testeteken belül milyen az alsó és a felsőtest aránya. A ruha fazonja sokat javíthat a formátokon, hiszen a szabásvonal, az anyag és a díszítettség nagyon rafinált megoldásokra képes. Nincs is más hátra, mint hogy megnézzük, milyen alkaton milyen fazonú ruhák mutatnak a legjobban.

 

Báli fazonú „királylányos” menyasszonyi ruha

Valószínűleg elsőre minden kislány álma egy ilyen menyasszonyi ruha. Fontos tudni azonban, hogy ez csak a középmagas és magas menyasszonyokon mutat jól, mert a nagy szoknya könnyen összenyomhatja az alakot. Az ilyen ruhához szükséges a vékony derék, de a nagyon pici és vékonyka lányok eltűnhetnek egy ekkora ruhában, amihez a leginkább a pánt nélküli felsők illenek.

 

Az „A” vonalú ruha

Ez az egyik legelőnyösebb típus, hiszen nyújtja az alakot, így szinte minden alkatra meg lehet találni a tökéletes „A” vonalú ruhát. A körte alakú nőknél a csípő tájékát keskenyíti, egy előnyös felsőrésszel pedig sokat csalhatunk el optikailag a csípőről.

 

A görög stílusú menyasszonyi ruha

Ennek a fazonnak a legfőbb jellemzője a mell alatti szabásvonal. A mell vonaláig általában szűk a felsőrész, a szoknya pedig földig ér, lefelé fokozatosan és lágyan bővül. Ez a fazon gyönyörűen kiemeli a dekoltázst, és elfedi a mell alatti részt, így remek választás lehet teltebb idomú vagy állapotos menyasszonyok számára.

 

Asszimmetrikus ruha

Ez a fazon modern és különleges megjelenést kölcsönös a menyasszonyoknak. Jó választás lehet akkor, ha idegenkedtek a pánt nélküli ruhától, és szívesen kipróbálnátok valami egyedi megoldást. Részben elfedi a hátat és a mellkast, ugyanakkor a tekintetet eltereli az erősebb csípőről és körte alakról.

 

Sellőfazonú vagy trombita ruha

Ez a fazon nagyon jól áll a homokóra alkatú lányoknak, mérettől függetlenül. A szoknya lefelé bővülhet combközéptől, ez az alacsony menyasszonyoknak áll jól, míg a térdtől bővülő fazont a magas, hosszú lábú menyasszonyoknak ajánlják. Fontos, hogy járkáljatok és üljetek le többször is benne, hogy biztosan kényelmes legyen számotokra.

 

Egyedi, rövid menyasszonyi ruha

Akiknek szép formájú a vádlija és vékony a bokája, nyugodtan viselhetnek rövid menyasszonyi ruhát is. Fontos, hogy a szoknya ne legyen túlságosan rövid, és igazodjon a testalkathoz. Az alacsony nőket nyújthatja egy hosszanti fodrozás vagy díszítés, a rövid lábakat pedig hosszíthatja egy karcsúsított ruha. Nagyon divatos manapság a színes magas sarkú cipő ehhez a fazonhoz.

Trükkös díszítésekkel, szabásvonalakkal további optikai hatásokat lehet elérni, ám minden eddigi tanácsunk csak iránymutatás. Minden alkat egyedi és mindig vannak kivételek. A ruhapróbára vigyetek el magatokkal egy őszinte barátot, aki segít a döntésben, és ha úgy érzitek, hogy szívesen meghallgatnátok egy szakember tanácsát is, keressetek fel egy esküvői stylistot. Nem egyszerű megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát, de nem is lehetetlen. Az egyetlen tanács, amit mindenképpen érdemes megfogadnotok, hogy csak olyan ruha mellett döntsetek, ami passzol a stílusotokhoz, és az egyéniségetekhez!

Ha érdekel, hogy más országokban milyen esküvői ruhák hódítanak, kattints ide! 🙂