Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > 10+1 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról
10+1 ikonikus menyasszonyi ruha

10+1 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról

Hány olyan csajos pizsiparti volt már az életünkben, ahol bevackoltuk magunkat a kanapéra egy kis nasival és a legjobb barátnőinkkel, és a romantikus filmek kánaánjában lubickoltunk? Rengeteg! Kellenek is az ilyen esték, főleg egy esküvő előtt. Hogy miért? Mert amellett, hogy könnyesre sírjuk a párnánkat a csókjeleneteknél, és egyöntetűen ki akarjuk tépni a haját a negatív hősnek, amikor megpróbálja elválasztani egymástól a szerelmeseket, remek inspirációt is szerezhetünk a menyasszonyi ruhánkhoz. Mert kinek ne lenne a leghőbb vágya egy ikonikus menyasszonyi ruha?

A Hollywood-i rendezők nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a menyasszonyi ruhákra, hisz pontosan tudják, hogy világraszóló divatot teremthetnek az általuk filmvászonra vitt ruhakölteményekkel. Sokszor már a történet rég homályba vész, de a menyasszonyi ruhák akár évekkel később is kristálytisztán élnek emlékezetünkben.

Gyertek, tartsunk egy közös csajpartit, és idézzük fel az elmúlt idők ikonikus filmes menyasszonyi ruháit! Mi hozzuk a filmeket, ti hozzátok a popcornt! Na, jöttök?

Menyasszonyi ruha banner

 

10+1 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról

 

10. Örömapa – Kimberly Williams-Parsley

Ki ne imádná a ’90-es évek nagy családi vígjátékát, az Örömapát? Tökéletes nosztalgiázás a nem túl messzi retro időkbe, ahol a csipkés, masnis, habos-babos menyasszonyi ruhaköltemények taroltak. A filmben szuper kontrasztot húztak a romantikus menyasszonyi ruha, és a fehér tornacipő párosításával, ami egyre nagyobb divat a mai menyasszonyok körében is.

Örömapa, menyasszonyi ruha

 

9. A csajok háborúja – Kate Hudson

A filmben nem csak ez az egy esküvői ruha szerepel, azonban Kate ruhájáról elárulta a film stylistja, hogy egy olyan ruhát szeretett volna választani, amely tökéletesen hozza az esküvői torta tetején díszelgő marcipán-menyasszony hangulatát. Nos, a terv bejött, ezt a csodás Vera Wang menyasszonyi ruhát, óriási tüllszoknyával, szoros fűzővel, és egy szalaggal a derékon, mi is bármikor elfogadnánk!

A csajok háborúja

 

8. Neveletlen hercegnő 2 – Anne Hathaway

Anne azon szerencsés színésznők közé tartozik, akik többször is viselhettek menyasszonyi ruhát a filmekben. Harry herceg esküvője óta azonban minden menyasszony szíve hevesebben ver, ha meglát egy igazi királyi menyasszonyi ruhát. Ebben a filmben Anne egy fantasztikus ejtett vállú, hosszú ujjú, hercegnőhöz méltó gyöngyökkel kivarrt ruhakölteményben sétált az oltár elé. Örök klasszikus!

Anne Hathaway menyasszonyi ruhája

 

7. Igazából szerelem – Keira Knightley

Egy menyasszonyi ruha nem csak romantikus, elegáns, vagy letisztult lehet, hanem szexi is! A film rendezője, Richard Curtis pont ez utóbbit szerette volna megfilmesíteni. Ezért választott a színésznőnek egy áttetsző, tollakkal díszített menyasszonyi ruhát. Bár erős vetélytárs volt egy vagányabb, crop top-os verzió, ma már el sem tudnánk képzelni más esküvői ruhát a filmben.

 

6. Anyád napja – Jennifer Lopez és Jane Fonda

Nem csak a menyasszonyi ruhák ikonikusak, de a színésznők is. Így nem tudunk választani a filmben szereplő két menyasszonyi ruha közül. Bár a filmben Jennifer az igazi menyasszony, törtfehér, A-vonalú klasszikus ruhájában, fricskaként egy szintén csodálatos pánt nélküli, fehér, könnyed tüll menyasszonyi ruhában láthatjuk az anyósát játszó Jane Fonda-t. Az anyós-meny háborút nem irigyeljük tőlük, a ruháikat viszont annál inkább!

Anyád napja, menyasszonyi ruha

 

5. A nagy Gatsby – Carey Mulligan

Az amerikai ’20-as évek füstös dzsesszkorszakának divatja volt, van és lesz! Ez vitathatatlan. Olyan divattörténeti sajátosságokat láthatunk a filmben, mint az ejtett csípőjű menyasszonyi ruha, matt selyem, fejre simuló kalapok, gazdagon díszített fejpántok, hosszú gyöngysorok. A stílusjegyek külön-külön, és egyben is megállják a helyüket egy 21. századi menyasszonynál is!

Gatsby, menyasszonyi ruha

 

4. Mamma Mia – Amanda Seyfried

A film csak úgy bombáz minket a világsztárokkal, győzzük kapkodni a fejünket, azonban a film humorának, könnyedségének, fiatalos lendületének is köszönhető, hogy milliók kedvence lett. Amanda menyasszonyi ruhája tökéletesen tükrözi ezt a hangulatot, könnyed, több áttetsző rétegből álló, kék virágokkal díszített görögös menyasszonyi ruhájával. Semmi merevítés, semmi abroncs! Tökéletes bohém viselet!

Mamma mia, menyasszonyi ruha

 

3. A szabadság 50 árnyalata – Dakota Johnson

A filmet lehet szeretni, nem szeretni, azonban nem lehet elvitatni a színésznő által viselt Monique Lhuiliier ruha szépségét. A testen leomló csipke ruha visszafogott ujj részt, és egy klasszikus, gombokkal végigfuttatott hátat kapott. Visszafogott elegancia. Kell ennél több?

 

2. Alkonyat-Hajnalhasadás – Kristen Stewart

Az elmúlt évek kedvenc vámpírtörténetében nem csak azt vártuk már izgatottan, hogy mikor lesz Bellából is örök életű vámpír, hanem, hogy milyen menyasszonyi ruhában vonul az oltár elé. A karakter természetességét és visszafogottságát szerették volna érzékeltetni a mesébe illő erdei szertartással, és a visszafogott, de egyedi ruhakölteménnyel.

Az elől klasszikus varrású, hosszú ujjú selyemruhát egy nagyon aprólékosan díszített áttetsző hát berakással bolondított meg Carolina Herrera, kinek ruháiért mi is bolondulunk!

Kristen Stewart menyasszonyi ruha

 

1. Szex és New York – Sarah Jessica Parker

Carrie folyton a Nagy Ő-t kereste. Miután Mr. Big megkérte a kezét – hol máshol, mint Párizsban – már csak a tökéletes menyasszonyi ruhát kellett megtalálnia. Azonban mondhatni, hogy a ruha találta meg őt, mely Vivienne Westwood keze munkája. A film stylistjai e köré építették a színésznő megjelenését, és ki más tudna ilyen stílusosan viselni egy komplett madártoll kreációt a fején, mint Sarah?

Carrie Bradshow menyasszonyi ruha

 

+1. Az éhezők viadala-Futótűz – Jennifer Lawrence

Listánkon kiemelt helyet kap az a lenyűgöző menyasszonyi jelmez, melyet Jennifer viselt a filmben. Szemkápráztatóak a részletek, az elképesztő fodros tüll szoknya, és a felsőrészen végigfutó díszítés, mely egyfajta koronaként tör az ég felé.

A film állandó tervezőjén kívül ennek a ruhakölteménynek Tex Saverino volt a megálmodója, aki a film forgatása alatt folyamatos Skype kapcsolatban volt a stylistokkal, hogy a felvételen a ruha megfelelően könnyed legyen, és alá tudjon kapni a levegő, amikor a forgások közben lángra lobban. Ez már pusztán a ruha súlya miatt is, szinte kivitelezhetetlennek tűnt.

Az biztos, hogy a mindennapokban nehezen lenne viselhető egy ilyen menyasszonyi ruha, de milyen jól jönne, ha csak forognunk kellene egyet, és menyecskeruhává alakulna!

Jennifer Lawrence menyasszonyi ruha

 

Emeljük kalapunk minden jelmeztervező, stylist, ruhatervező előtt, akik nem csak megálmodták, de meg is valósították ezeket a csodákat. Amíg mi nem tudunk ilyen szépeket álmodni, itt vannak nekünk az esküvői ruha szalonok, és a romantikus filmek, na meg persze ezek a jó kis pizsi-bulik!

Témába vág

5+1 fontos dolog, amit menyasszonyi ruha bérlés előtt tudnod kell! Azt gondoljátok, hogy a menyasszonyi ruha bérlés olyan gyors és könnyed muri, mint amilyen a tévéműsorokban? Azon kívül, hogy időpontot kértek egy szalonban, érdemes odafigyelni néhány nagyon fontos dologra, így valóban élvezetes lehet majd a próbál...
Nézd meg, milyen mesés volt Priyanka Chopra menyasszonyi ruhája – VIDEO! Emlékeztek még a 2018-as év eljegyzési bulijára? Természetesen Priyanka Chopra nevéhez fűződik a Tiffany-eljegyzés, aki egy 855.000 dolláros gyémánt és platina nyakláncot, valamint egy 580.000 dolláros gyémánt fülbevalószettet viselt magán ezen a nap...
Menyasszonyi ruha trend 2019 – Válaszd az Igazit! Hála a Bridal Fashion Week-nek, pontosan tudjuk, hogy milyen varázslatos lesz a menyasszonyi ruha trend 2019-ben. Varázslatos? Ugyan már, annál sokkal-sokkal különlegesebb! 2019-ben minden menyasszony megtalálhatja a személyiségéhez és az alakjához l...
Terhes menyasszonyi ruha tippek, és mesés inspirációk! Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell enn...
Ez igen! Mandy Moore menyasszonyi ruhája elképesztően egyedi! Dobpergést kérünk! Ha van olyan menyasszonyi ruha, amire azt mondjuk, hogy rendhagyó, és hihetetlenül egyedi, akkor Mandy Moore menyasszonyi ruhája biztosan az. Többször hívtuk már fel a figyelmeteket arra, hogy a púderrózsaszín ruhák borzasztóan nép...
Minden idők 15 legdrágább menyasszonyi ruha modellje Az, hogy egy menyasszony rengeteg díszítést képzel-e el a ruhájára, vagy különlegesen egyedi ruhát terveztet-e, nagymértékben megnövelheti az esküvői ruha költségeit. Ám amikor az esküvői költségekről van szó, előfordul, hogy néhány menyasszony annyi...
Egy csodás Valentino volt Anne Hathaway menyasszonyi ruhája A színésznőt számos alkalommal láthattuk már menyasszonyként a filmvásznon, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Az igazi esküvőjére 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal Anne Hathaway menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghoz...
Piros menyasszonyi ruha – Ismét hódít a “dögös vörös”! Szexi, dögös menyasszonyok szeretnétek lenni a nagy napon, és eszetek ágában sincs hófehér ruhában az oltár elé vonulni? Ha illik a személyiségetekhez ez a rendhagyó ötlet, mi azt mondjuk: mindent bele! Keressétek meg azt az esküvői ruhaszalont, vagy...
Ahol a menyasszonyi ruhák életre kelnek – Fanny Fashion Menyasszonyként nem vágytok másra, mint fejest ugrani a csodaszép fehér anyagok, tüllök, gyöngyök, és kövek világába, akárcsak Dagobert bácsi a felhalmozott kincsekbe? Elmerülnétek a különféle stílusokban, rafinált kivágásokban és szexi formákban? Ta...
Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Na...