Hogy feltétlenül kell-e abroncs menyasszonyi ruhához, sok menyasszonyban egy igen kétoldalú kérdés. Gyerekkorunk királylányos tündérmeséiről álmodozva, rögtön eszünkbe jutnak az óriási szoknyák, melyek nem a tündérportól voltak olyan csodálatosak, hanem bizony az abroncstól. De aztán bevillannak az internet bugyraiban fellelhető vicces videók, ahogy a hölgyek, cseppet sem hölgyek módjára engedtek betekintést szoknyájuk alá, egy-egy abroncsbaki következtében.

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat ezekről a karikás alsószoknyákról, hogy könnyebb legyen eldönteni, kell-e abroncs menyasszonyi ruhához, vagy sem.

Menyasszonyi ruha banner

Miért hasznos az abroncs menyasszonyi ruhához?

Míg a középkorban hordott abroncsok sokkal inkább minősültek egy valós középkori kínzóeszköznek, a maiak már sokkal kényelmesebb, könnyedebb viseletek. Rengeteg méret kapható, a láthatatlantól egészen a királylányosig, ezért bátran ki merjük jelenteni, hogy bizony kell abroncs menyasszonyi ruhához, a legtöbb esetben.

  • Az abroncs meggátolja, hogy a szél a lábad közé fújja a szoknyát, és egész este igazgatnod kelljen, bizonyos hátsó fertály környékén.
  • Szebb tartást ad a szoknyáknak, ha jól választunk, láthatatlanul adja ki a ruha tökéletes formáját.
  • Könnyedebbé teszi a mozgást a szoknyában, hisz eltartja a lábadtól a szoknyát, így nem fogsz folyamatosan rálépni.  
  • Anélkül mutatja dúsabbnak a menyasszonyi szoknyát, hogy elnehezítené a viseletet.
  • A bőszoknyás menyasszonyi ruháknak érezhető súlyuk van, ami fokozódik, ha a szoknya koordinálatlanul mozog egész nap. Az abroncs segíti megtartani a nagyobb anyag mennyiséget is.
abroncs menyasszonyi ruhához
Fotó: pinterest.com

Milyen méretű abroncsok léteznek?

Az egykarikástól egészan a hat-hétkarikásig válogathatunk, de az abroncs menyasszonyi ruhához nem feltétlenül kell, hogy óriási legyen. 

A legkedveltebb abroncsméretek menyasszonyok körében:

Egykarikás: Az egykarikás abroncs menyasszonyi ruhához szinte elengedhetetlen, még akkor is, ha könnyed tengerparti tüllszoknyás esküvői ruha az álmunk. Az egykarikás abroncs átmérője mindössze egy méter, és mivel csak a ruha alját tartja el egy kicsit, teljesen láthatatlan, szolid viselet. Viszont nagy segítségünkre van a könnyed járásban és a szabadtéri szertartások időjárási viszontagságaiban is!

Háromkarikás: A háromkarikás abroncsnál már jóval látványosabb a végeredmény, de még mindig nem hivalkodó. Az abroncs már a csípőnk vonalában elkezdi kiemelni a szoknyát, majd a térdnél és a bokánál egyre növekvő ívet ad a ruhának, szép fokozatosan. Nagyon szép formát ad a nagyobb szoknyás ruháknak, és ezáltal optikailag karcsúsítja a derekat is.

Ötkarikás: Mondhatnánk, ezzel az abronccsal már olimpiát is nyerhetünk, hisz igen látványos végeredményt biztosít a menyasszonyi ruhának. A merevítőgyűrűk a csípőtől a bokáig egyre sűrűbben helyezkednek el, ezáltal érhető el az igazi, mesebeli királylányos megjelenés. Vannak tipikus hercegnős menyasszonyi ruhák, melyekhez mondhatni csak a minimum, egy ötkarikás abroncs.

Fotó: pinterest.com

Milyen típusú abroncs kapható menyasszonyi ruhához?

Attól függően kell megválasztanunk az abroncs típusát, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni. A legkényelmesebb abroncs menyasszonyi ruhához, az úgynevezett rugalmas abroncs, melynek a merevítő gyűrűi műanyagból, vagy flexibilis, vékony fémszálból készülnek. Ennek köszönhetően az abroncs puha, és formálható lesz.

Ha nagyszoknyás, tüllös szoknyát viselünk az esküvőnkön, számolnunk kell azzal, hogy az abroncsnak tartania kell a ruha anyagának súlyát, ami sokszor akár 6-7 méternyi anyagot is jelenthet. Ezért ebben az esetben a többkarikás, merev abroncsot javasolják, amelynek merevítő gyűrűi acélból készülnek, így jóval erősebb tartást biztosítanak.

abroncs menyasszonyi ruhához
Fotó: pinterest.com

Abroncs menyasszonyi ruhához – Mit vegyél figyelembe

  1. Kiválasztásnál elsődlegesen azt tartsd szem előtt, hogy milyen hatást akarsz elérni a ruháddal. Könnyebb eséshez válassz rugalmas egykarikás abroncsot, királylányos ruhához, jöhetnek a többkarikás merevebb abroncsok is.
  2. Tartsd szem előtt, hogy mennyire látszik át a szoknyád! Érdemes esetleg olyan abroncsot választani, ahol a merevítő gyűrűk egy tüll fodorral vannak tompítva.
  3. Próbáld ki, mennyire kényelmes, hogyan tudsz majd a férjeddel táncolni benne.
  4. A ruha hosszát mindig abronccsal együtt mérjétek le, és érdemes már a menyasszonyi cipődet is magaddal vinni!
  5. Vannak olyan stílusú ruhák, amelyek egyszerűen lignek-lógnak, ha nincs alattuk abroncs. Ilyenek például a királylányos, nagyestélyi, báli hangulatú menyasszonyi ruhák.

+1. Fontos, hogy a legalsó merevítő gyűrű valóban a szoknya aljánál végződjön, mert, ha túl magasan van, megtörheti a menyasszonyi ruhát, ami minden lépésnél „bekap” az abroncs alá.

abroncsos esküvői ruha
Fotó: pinterest.com

Hogy üljél le abroncsban?

Térjünk vissza egy fél gondolat erejéig, a videómegosztó portálok híres-hírhedt menyasszonyi ruha bakis videóihoz. Igen kellemetlen tud lenni – és kicsit sem elegáns hölgyhöz méltó – amikor a menyasszony leül az abroncsos ruhájában, ami azonnal felcsapódik az arcába, premierplánban mutatva a fehérneműjét… Senki ne aggódjon, lehet ennél ügyesebben is leülni!

A ruha anyagával együtt hátul emeljétek meg az abroncsot, és úgy üljetek le a harisnyátokra, combotokra. Ha így tesztek, nem csak elegánsak lesztek, de ezzel a mozdulattal a ruha anyagának nagy részét a hátatok mögé tudjátok rejteni, és elől le fog lapulni a ruhátok, szépen rásimulva a lábatokra! Csak semmi peepshow!

Hirdetés

Láthatjátok, hogy egy abroncs menyasszonyi ruhához szinte minden esetben elengedhetetlen, kivételt talán csak a sellő fazonú, testre simuló szatén menyasszonyi ruhák képeznek. Hátrányuk szinte nincs is, előnyük viszont annál inkább! Ugye ti sem szeretnétek azt látni az esküvői videókon, hogy folyton a szoknyátokat igazgattátok, vagy éppen a lábatok közül húzogattátok ki? Nem is kell ettől tartani, ha viseltek abroncsot a menyasszonyi ruha alatt!

Borítókép: https://luvbridal.com.au