A színésznőt számos alkalommal láthattuk már menyasszonyként a filmvásznon, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Az igazi esküvőjére 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal Anne Hathaway menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghozzá az egyik legszebb, amit valaha láttunk a tervezőtől.

Hirdetés

A fenti kép kicsit csalóka, hiszen Anne Hathaway a képen látható menyasszonyi ruhát a Neveletlen hercegnő második részében viselte. A ruha egy hosszú ujjú, ejtett vállú, igazi hercegnőhöz illő, gyöngyökkel kivarrt darab volt, ebben vonult végig a sorok között. Említhetnénk ugyanakkor A csajok háborúja című filmet is, ahol a színésznő szintén menyasszonyi ruhát viselt, amiért szintén rajongtunk. De a saját menyasszonyi ruhájának ezek a darabok a még közelébe sem értek.

Menyasszonyi ruha banner

Anne Hathaway esküvője

A gyönyörű színésznő talpig tüllben ment férjhez, vőlegénye, Adam Shulman 2011 novemberében jegyezte el, közel három évnyi együtt járás után. A pár egy magánrezidencián, Kaliforniában mondta ki a boldogító igent, az esküvőre 180 vendég volt hivatalos.

Érdekesség!

A színésznőnek nagyon le kellett fogynia a Nyomorultak forgatására, és a haját is rövidre kellett vágatnia, ezért sokan arra gondoltak, hogy a lakodalmat eltolják egy kicsit emiatt.  Végül 2012. szeptember 29-én a pár mégis oltár elé állt, a média teljes kizárásával, a legnagyobb titokban.

A díszlettel kapcsolatban a párnak nem volt sok kérése, hiszen azt teljes mértékben a természet ihlette. Zsidó szertartás szerint házasodtak össze, a termet pedig ágakból készített dekoráció tette ünnepélyessé. A boldogító igent a naplementében mondta ki a pár.

Anne Hathaway menyasszonyi ruhája

Köztudott, hogy Valentino a lányaként szereti Anne Hathawayt, így egyértelmű volt számára, hogy a színésznő csakis az ő kreációjában állhat oltár elé. A tervező már régóta tervezgette Anne Hathaway számára az ideális menyasszonyi ruhát, hiszen az Oscar-díjra jelölt színésznő számtalanszor nyilatkozta azt, hogy vőlegénye teljesen felforgatta az életét.

A szombati esküvő után Valentino megjelentette a menyasszonyi ruháról készített rajzát is, és a rajongók legnagyobb örömére számos részletet is elárult róla. A képeket elnézve ti is láthatjátok, hogy a ruha híven tükrözi a tervező álmát.

A ruha selyemből készült, lágy rózsaszín tüll réteggel, amelyet kézzel készített szatén rózsák díszítettek. A vintage-fátyolnak, amely a húszas éveket idézi, egy nagy virág és több apró gyöngy díszítette a pántját.

Mi odavagyunk még így, 6 év elteltével is a ruháért, a fátyol pedig annyira különleges választás volt, hogy egy picit talán irigykedünk is arra, hogy a színésznő ennyire sikkesen viselte a nagy napon. Nála bájosabb menyasszonyt keresve sem lehet találni az “A-listás” sztárok között!

Borítókép: vogue.com