Nem kell lemondanotok az álomszép menyasszonyi ruháról akkor sem, ha plus size méretet viseltek. Rengeteg stílus, szín és díszítés közül választhattok plus size menyasszonyi ruha esetén is. Ma már akkora a kínálat, hogy szinte csak rá kell mutatnotok a tökéletes darabra. Bízunk benne, hogy tanácsainkat követve megtaláljátok azt az utat, ahol ráakadhattok a személyiségetekhez, az alakotokhoz és az esküvő stílusához leginkább passzoló ruhára.

Menyasszonyi ruha banner

Plus size menyasszonyi ruha tippek

Az első és legfontosabb feladat az, hogy megnézzétek, az alakotokhoz milyen ruhát ajánlanak a profik.
Alapvetően három különböző típusba tartozhattok, ezek pedig a következők:

Alma alkat

Ha ebbe a típusba tartoztok, nagyobb melletek és hasatok van, a derekatok azonban nem hangsúlyos. A feneketek lapos, a lábaitok pedig vékonyak.

Körte alkat

Széles a csípőtök és vastag a combotok? Ha a körte alkatúakhoz tartoztok, akkor lapos a hasatok, vékony a derekatok, kisebb a melletek és formás a hátatok és a karotok.

Homokóra alkat

Ez az igazi álomalkat. Bár gömbölyű formák és vastagabb combok jellemzik, az ilyen alkatú nőknek általában arányos, kerek válluk és csípőjük van, vékony „darázsderékkal”.

Hirdetés

Ha ez alapján még mindig nem tudjátok magatokat egyik csoportba sem sorolni, kérjétek meg a menyasszonyi ruha szalon munkatársait, hogy segítsenek a döntésben. Ők rengeteg menyasszonnyal találkoznak nap mint nap, így rutinosan és türelmesen válaszolnak majd minden kérdésetekre.

Amennyiben először szívesebben nézegetnétek ruhákat az interneten vagy esküvői magazinokban, írjátok fel magatok elé egy papírra a következő kérdéseket.

Milyen stílusú esküvőre vágyunk (vintage, pin up, rusztikus, klasszikus, stb.)?

Hol lesz a szertartás és a lagzi helyszíne (vízpart, erdő, szálloda, templom, házasságkötő terem)?

Szóba jöhet színes, rövid vagy éppen mintás menyasszonyi ruha?

Kis szoknyára vágyom vagy a nagy abroncs tetszik jobban?

Ha nagyjából körvonalazódott bennetek az, hogy mire vágytok, foglaljatok időpontot egy szalonban, ahol indulhat is a vadászat! Mutatjuk, milyen ruhákat nem érdemes kihagyni a számításból!

Klasszikus „A” vonalú ruha, csipkedíszítéssel

Igazán különlegesek a csupa csipkés menyasszonyi ruhák, akár ujjatlanok, akár nem. Az „A” vonalú ruha kihangsúlyozza a derekat és a dekoltázst, ugyanakkor jótékonyan elfedi a problémás részeket (fenék, combok). Ha nem vagytok elégedettek a karotok és a vállatok formájával, akkor próbálgassatok hosszú ujjú ruhákat is, vagy kérdezzetek rá a szalonban, hogy tartanak-e a ruhához színben és stílusban passzoló könnyed csipke bolerót. A csipkeruháknál különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessetek a fátyol anyagának kiválasztására, ugyanis az összkép csak akkor az igazi, ha a fátyol kiemeli a ruha szépségét.

Egyedi, rövid menyasszonyi ruha

Különleges ruhára vágytok? Válasszatok rövid menyasszonyi ruhát, és dobjátok fel egy színes, egyedi cipővel! Ha egyenes szabású ruhába bújnátok szívesen, akkor kihangsúlyozhatjátok a lábatok formáját egy magassarkú cipővel, ha pedig vízparti esküvőtök lesz, egy könnyed, görög stílusú ruha mellett is dönthettek, amihez lenge anyagot választhattok. A derékban karcsúsított darabokkal nagyon szépen kiemelhetik a dekoltázsotokat, és akár abroncsos szoknyát is választhattok mellé. Ugye milyen jól hangzik?

Előtérben a dekoltázs

Nem szívesen mutogatjátok a derekatokat, a hasatokat és a lábatokat, viszont nagyon szép a dekoltázsotok? Nos, ez esetben érdemes olyan ruhát választani, ami ízlésesen és az alkalomhoz méltóan hívja fel a figyelmet a legelőnyösebb részekre. Ha ilyen ruhában szeretnétek végigvonulni a padok között, akkor szerezzetek be hozzá egy felsőt is, ami a templomban elfedi azokat a részeket, amiket nem illendő mutogatni ezen a helyen. Fordítsatok arra is figyelmet, hogy a kozmetikus a dekoltázsnál is használjon alapozót, vagy bronzosítót. Nem mutat ugyanis szépen, ha az arcotok gyönyörűen van kisminkelve, de a mellkasotok hófehérnek tűnik mellette. (Az esküvői képeken pedig biztosan feltűnik majd 20 év múlva is a különbség.)

Lenge, fátyolos anyagok vonzásában

Semmiképpen nem szeretnétek abroncsos ruhát választani, ugyanakkor a csipke sem áll hozzátok közel? Nagyon divatosak az ún. tavitündér ruhára hasonlító darabok, vagyis a lenge, fátyolszerű anyagból készült szoknyarészek. Gyönyörűek a pasztellrózsaszín vagy mentaszínű menyasszonyi ruhák is ebben a stílusban, ezért ha bevállalósak vagytok, ne zárjátok ki azonnal a színes menyasszonyi ruha lehetőségét. A felső lehet kivágott, vagy akár pántnélküli is, ez már csak rajtatok múlik. Ehhez nem érdemes túl szoros kontyot készíttetni, próbáljátok meg megőrizni a könnyed, laza hatást a hajatok elkészítésénél is.

Sellő- vagy trombitafazon homokóra alakra

Ez a fazon nagyon népszerű lett az elmúlt években, és szerencsére akkor sem kell lemondanotok róla, ha plus size méretű ruhákat viseltek. Ha arányos az alakotok, akkor gyönyörűen kiemelhetitek fele a derekatokat, sőt, egy jól megválasztott anyaggal optikailag jó pár kilót le is faraghattok magatokról.

Ne adjátok fel a keresést és az álmaitokat, higgyétek el, nem lesz nehéz rábukkanni a tökéletes plus size menyasszonyi ruhára. A szalonba mindenképpen vigyetek magatokkal olyan cipőt, amihez fel tudjátok próbálni a ruhát, illetve figyeljetek oda a fehérneműre is. Ilyenkor nagyon sokat jelenthet egy jó melltartó, esetleg egy alakformáló body vagy alsónemű.

Sikeres nézelődést és vásárlást kívánunk nektek, végezetül még egy jó tanács. Ne elégedjetek meg egy jónak tűnő választással, hiszen minden menyasszonynak a legszebb ruha jár!