Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Örömanya ruha 1 nap alatt – Válassz könnyedén!
Örömanya ruha

Örömanya ruha 1 nap alatt – Válassz könnyedén!

Egy anya életében a legfontosabb és legemlékezetesebb pillanatok egyike az, amikor férjhez megy a lánya, vagy megnősül a fia. Ez szerencsés esetben egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom, ami megkívánja az elegáns, és ünnepélyes öltözetet. Az örömanya ruha kiválasztása éppen ezért nagyon fontos feladat, így nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. Tudjátok már, hogy milyen számotokra a tökéletes örömanya ruha? Elképzelésetek sincs? Akkor segítünk egy kicsit a döntésben!

Kristinus
Hirdetés

A ruha fazonján, és stílusán kívül az árakról is mindenképpen érdemes beszélni. Körüljárjuk a legfontosabb kérdéseket, és reméljük, hogy közben hasznos információkat kaptok majd ahhoz, hogy hamar rátaláljatok a ruhapróba során a megfelelő örömanya ruhára. Mennyivel könnyebb a férfiaknak, nem igaz? Csak kiválasztanak egy modern és elegáns öltönyt, és nyert ügyük van!

Azért ne essetek kétségbe. Legyetek tisztában azzal, hogy mi előnyös számotokra, és tudni fogjátok, mi áll jól majd a nagy napon.

Menyasszonyi ruha banner

Örömanya ruha kiválasztása

Az örömanya alakja

A vásárlást megelőzően nem árt otthon átgondolni, hogy milyen fazonú vagy stílusú ruha áll jól az örömanya alakján. Mivel mindannyian elérő magassággal, súllyal, és arányokkal indultok neki a ruhapróbáknak (teljesen mindegy, hogy egy menyasszonyi ruha, koszorúslány ruha vagy örömanya ruha az, amit szeretnétek), fontos megnézni, hogy milyen alkat típusba tartoztok.

  • Alma alkat – Ha ebbe a típusba tartoztok, nagyobb melletek és hasatok van, a derekatok azonban nem hangsúlyos. Nagyon előnyösek az empire fazonú felsőrészek, melyeknél a mell alatti szabásvonal jótékonyan elfedi a hasat, illetve jó döntés lehet egy egyenes vonalú ruha, és a mély, V nyakkivágás, amely ellensúlyozza a széles felsőtestet.
  • Körte alkat – A körte alkatúaknak széles a csípője és vastag a combja, viszont lapos a hasa, és vékony a dereka. Ehhez az alakhoz remek választás egy A vonalú szoknyás darab, ami nem feszül a csípőre. Ha pedig a ruha felsőjével szeretnétek ellensúlyozni a csípőtöket, akkor válasszatok csónaknyakú ruhát!
  • Homokóra alkat – Ez az igazi álomalkat, tehát gyakorlatilag bármilyen ruhát választotok, nem nyúlhattok mellé. Azonban ha alacsonyak vagytok, kerüljétek a nagyon bő szoknyákat.
  • Vékony, filigrán alkat – Ha nagyon vékonyak vagytok, keskeny a csípőtök, és kicsi a melletek, akkor azt javasoljuk, hogy válasszatok egy szűk, testhezálló ruhát, akár sellőszabással. Egy mutatós stólával még elegánsabbá tehetitek a kiválasztott darabot.
  • A molettebb hölgyeken előnyösebb az alakot lazán követő ruha, melyet lágy, lenge esésű anyagból varrtak. Ahhoz, hogy a ruha leplezze a plusz kilókat, fontos, hogy sehol ne feszüljön a testre. Ezért nagyon jó választás az A vonalú ruha, mély, vagy V alakú kivágással. Nem ajánljuk a szűk, testhezálló fazonokat és a merev anyagokat.

Örömanya ruha színe

Az örömanya ruha színe

Mielőtt teljesen konkrét választ várnátok tőlünk, elmondjuk, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok az örömanya ruha színét illetően. Ahány ház, annyi szokás, ahogyan mondani szokták, ezért olyan széles skálán mozognak a ruhák, hogy nem lehet egyértelmű határok közé szorítani őket.

A fehér, a fekete és a piros sok családnál nem jöhet szóba, tekintve hogy ezeket a színeket nem illik viselni egy esküvőn, ám sok családban nem tartják ezt a hagyományt. Ezt érdemes egyszer közösen megbeszélni, és nem adódnak később félreértések. A fekete helyett szép lehet egy sötétkék vagy kicsit harsányabb kék szín, a fehér helyett pedig egy bézs árnyalat tuti befutó lesz. A karamell és a tejeskávé mindenképpen nagy kedvencek.

Az örömanyák többsége a nem túl feltűnő árnyalatokra szavaz, így nagyon népszerűek a pasztellszínek, a földszínek, illetve a bordó különböző árnyalatai. A fagyiszínek között általában nagy a választék örömanya ruha fronton, így egy szép sárga vagy pisztáciaszín is szóba jöhet.

Örömanya ruha kiválasztása

Mielőtt azonban eldöntitek, hogy milyen színű ruha állna jól az örömanyának, mérlegeljétek, hogy hol lesz az esküvő helyszíne, és mikor lesz az időpontja. Ez is befolyásolhatja a választást, akárcsak az, hogy a másik örömanya milyen öltözet mellett teszi le a voksát.

Persze nem minden esetben beszélnek össze az örömanyák, de nagyon gyakori, így nem tér el nagymértékben egymástól a ruházatuk. Egy vízparti esküvőre érdemes világosabb színű darabot nézni, míg egy komoly, elegáns esküvőhöz a sötétebb árnyalatok is jól passzolnak.

Tipp!

Ha úgy érzitek, hogy minden remény odaveszett, és közel van a nagy ruhaválasztó-hiszti ideje, kérjétek ki egy menyasszony stylist tanácsát a kérdésben. Ő igen hasznos tippeket adhat, szem előtt tartva az örömanya életkorát, személyiségét és ízlését!

Olyan szakemberhez is fordulhattok, aki megállapítja, hogy a bőrötök, és a hajatok árnyalatához milyen színek passzolnak. Ez a szolgáltatás nagyon népszerű napjainkban, így máris könnyebb lesz kiválasztani az örömanya ruha színét. Mit gondoltok, bevállaljátok?

Örömanya ruha

Örömanya ruha variációk

Kosztüm

A kosztüm olyan viselet, amely annyi lehetőséget rejt magában, hogy szinte bárki találhat magának olyan darabot, amely tökéletesen tükrözi a személyiségét és az ízlését.

Bár nadrágot ritkábban választanak egy esküvőre az örömanyák, de előfordulhat, hogy valakinek ez a szíve vágya. Éppen ezért fontos szem előtt tartani, hogy a nadrág szára, hosszúsága és fazonja kiemelheti az örömanya alakjának előnyös részeit, és elrejtheti azokat a területeket, amelyekről szívesen vonná el mások figyelmét. Ezen könnyen segíthet a kosztümkabát szabása is.

A szoknya esetében egy egyenes vonalú, hajszálnyival a térd fölött végződő darab szuper választás lehet. Majdnem minden nőnek jól áll, de széles csípő esetén egy “A” vonalú szoknya határozottan jobb döntésnek bizonyulhat.

Tipp!

Harisnyából sosem lehet elég, így 2-3 doboz tartalék harisnya nagyon jól majd a nap folyamán. Erre ne sajnáljátok a pénzt, mert borzalmasan néz ki egy gyönyörű örömanya ruha mellett, ha felfutnak a szálak.

Komplé

A komplé eredetileg olyan női ruha és kiskabát együttese, melyek azonos anyagból készültek. Napjainkban a klasszikus viselet mellett már modernebb formában is lehet ötvözni a két ruhadarabot. A ruha felett jól mutathat egy más anyagból készült, eltérő színű vagy mintájú blézer, ami készülhet akár csipkéből is.

Az ujja rövid és ¾-es is lehet, ezért azok az örömanyák is nyugodtan viselhetik, akik nem feltétlenül szeretnének ujjatlan ruhát viselni a nagy napon. A lényeg, hogy az anyagok, színek és minták harmonizáljanak egymással.

A blézer nagyon ügyesen variálható ujjatlan vagy rövid ujjú ruhával is. Ez különösen akkor érdemes szempont, ha a polgári szertartás mellett templomi esküvőre is sor kerül, illetve az örömanya ezt a ruhát fogja viselni a lagziban is. Fontos, hogy több helyszínen is jól funkcionáljon a kiválasztott darab.

Ruha

Ha nagyon szerencsések vagytok, konfekcióöltözetet is találhattok, de akár egyedi ruhát is varrathattok olyan anyagból és színből, ami a leginkább illik hozzátok. Esetleg egy megvásárolt darabot is át lehet alakítani. Egy profi varrónő remek tanácsokat adhat, hiszen nap mint nap menyasszonyokkal és örömanyákkal foglalkozik. Jól ismeri az anyagokat, és őszintén elmondhatjátok neki azt is, ha nem vagytok elég magabiztosak egy-egy olyan kivágáshoz vagy ruhahosszhoz, amit egyébként szívesen viselnétek.

Az egyéni igényeket, a testalkatot és az életkort mindenképpen vegyétek számításba keresgélés közben. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne az örömanya ruha minden életkorban elegáns, fiatalos vagy éppen trendi! A ruha kiválasztása közben tartsátok szem előtt azt is, hogy melyik alkat típusba tartoztok.

Fontos!

Az örömanyának a menyasszonyhoz hasonlóan többször is érdemes felpróbálnia a ruháját, hogy ha szükséges, még az utolsó hetekben is méretre lehessen igazítani. Ezen ne spóroljatok, bele kell hogy férjen az időtökbe!

Örömanya ruha kiegészítők

Egy szép cipővel tovább lehet fokozni a összhatást, ez nem is lehet kérdés. A magassarkú cipők vékonyabbá és hosszabbá varázsolják a lábakat. De érdemes szem előtt tartani, hogy ha nem készültök váltócipővel, akkor nagyon kényelmetlen lesz majd egy tűsarkúban tipegni egész nap.

Akik a szürke hétköznapokon nem járnak magassarkúban, azoknak egy 3-4 centis sarok kiváló választásnak bizonyulhat a szertartás és a lagzi közben. Egy lapos cipővel sem hibázhattok, bárki bármit mond. Nem kötelező a tűsarkú, a lényeg, hogy passzoljon a cipő a ruhához, legalább árnyalatában. Feketében, aranyban, és földszínekben is.

Egy szép táska, egy mutatós kendő vagy elegáns ékszer finom kiegészítői lehetnek a szettnek, de van, aki kalapot vagy fejdíszt is bevállal az öltözékéhez. Ehhez nézzetek körül a menyasszonyi ékszerek között ide kattintva. Bár a tiara nyilvánvalóan itt nem opció, de az alapszabályokat be kell tartani!

Örömanya ruha kiegészítők

Örömanya ruha árak

Magyarországon az örömanyák leggyakrabban vásárolják vagy varratják a ruhájukat, a legritkább esetben bérlik. Ennek valószínűleg az az oka, hogy árban nincs olyan nagy különbség a bérlés és a vásárlás/varratás között, mint a menyasszonyi ruhák esetében. Ha pedig így van, akkor miért ne tartanátok meg a körülményesen kiválasztott ruhadarabot, nem igaz?

Az árak persze változóak, nem mindegy, hogy milyen üzletben nézelődtök. Bármennyire hihetetlennek tűnik, fast fashion üzletekben is lehet kapni kiváló minőségű és csodaszép egyberuhákat. Ezeknek az ára nagyjából 8.000-25.000 Ft között változik, míg a kosztümök ára kb. 15.000-30.000 Ft egy speciálisan ünnepi viseleteket árusító üzletben. Ha külön vásárolnátok blézert, akkor számítsatok rá, hogy ezek a darabok drágábbak, egy-egy szép blézer akár 20.000 Ft is lehet. Ha varratjátok a ruhát, akkor pedig sok múlik az anyag árán és a munkadíjon is.

Soknak találjátok az összegeket?

Gondoljatok csak arra, hogy az esküvő után más alkalmakkor is viselhetitek majd ezeket a ruhákat, arról nem beszélve, hogy egy örömanyának nagyon elegánsnak illik lennie a fia/lánya esküvőjén. Válasszatok olyan ruhát, ami a pénztárcátokhoz igazodik, de az anyagon és a minőségen ne spóroljatok!

Örömanya ruha ára

Kedves Örömanyák! Kellemes nézelődést kívánunk nektek, és ne feledjétek: ha tudjátok, milyen ruha és szín passzol az alakotokhoz és a személyiségetekhez leginkább, akkor akár egyetlen nap alatt rátalálhattok az áhított ruhadarabra. Nem kell hosszú heteken át boltról boltra járkálni, és nem kell azon stresszelni, hogy nem lesz meg a ruha az esküvő napjáig.

Így mindjárt máshogyan néztek az előttetek álló feladatra, nem igaz?

Témába vág

Minden idők 15 legdrágább menyasszonyi ruha modellje Az, hogy egy menyasszony rengeteg díszítést képzel-e el a ruhájára, vagy különlegesen egyedi ruhát terveztet-e, nagymértékben megnövelheti az esküvői ruha költségeit. Ám amikor az esküvői költségekről van szó, előfordul, hogy néhány menyasszony annyi...
Egy csodás Valentino volt Anne Hathaway menyasszonyi ruhája A színésznőt számos alkalommal láthattuk már menyasszonyként a filmvásznon, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Az igazi esküvőjére 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal Anne Hathaway menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghoz...
Piros menyasszonyi ruha – Ismét hódít a “dögös vörös”! Szexi, dögös menyasszonyok szeretnétek lenni a nagy napon, és eszetek ágában sincs hófehér ruhában az oltár elé vonulni? Ha illik a személyiségetekhez ez a rendhagyó ötlet, mi azt mondjuk: mindent bele! Keressétek meg azt az esküvői ruhaszalont, vagy...
Ahol a menyasszonyi ruhák életre kelnek – Fanny Fashion Menyasszonyként nem vágytok másra, mint fejest ugrani a csodaszép fehér anyagok, tüllök, gyöngyök, és kövek világába, akárcsak Dagobert bácsi a felhalmozott kincsekbe? Elmerülnétek a különféle stílusokban, rafinált kivágásokban és szexi formákban? Ta...
Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Na...
Ikonikus darabok: Audrey Hepburn menyasszonyi ruhája Audrey Hepburn klasszikus szépség volt, emellett a színésznőt a gyermeki báj és örök elegancia megtestesítőjeként tartják számon. Kétszer házasodott, első férje Mel Ferrer színész volt, a második pedig az olasz pszichiáter, Andrea Dotti. Audrey Hepbu...
Bőrdzseki esküvőre? Ez lesz az ősz tuti befutója! Bőrdzseki esküvőre? Naná! Annyira de annyira boldogok vagyunk, hogy manapság már tulajdonképpen nincs is olyan ruhadarab, ami ne lehetne viselni az esküvőkön. Így ugyanis menyasszonyként bátran elindulhattok egy bőrdzseki kutató körútra, hogy a me...
Ez igen! Imádjuk Vera Wang 2019-es tavaszi/nyári ruháit! Azt eddig is tudtuk, hogy Vera Wang menyasszonyi ruhái fantasztikusak, de a 2019-es tavaszi/nyári kollekció annyira tökéletes, hogy talán még azoknak a menyasszonyoknak is meghozza a kedvét ahhoz, hogy színes menyasszonyi ruhát viseljenek, akik eddig...
Elképesztően szép volt Weisz Fanni menyasszonyi ruhája! A pécsi modell és esélyegyenlőségi aktivista a közelmúltban mondta ki a boldogító igent Hajmásy Péternek, az esküvő óta pedig számos fotó látott napvilágot a nagy napról. Mi elöljáróban csak annyit mondunk, hogy Weisz Fanni menyasszonyi ruhája egysze...
Esküvői ruha bérlése, varratása, vásárlása – segítünk dönteni! Az esküvői előkészületek legmeghatározóbb pillanata, amikor igent mondunk a menyasszonyi ruhánkra. Abban a pillanatban születik meg az a menyasszony, akit elképzeltünk magunkról. És, hacsak nem örököltük meg anyukánk, nagymamánk fehér ruháját, amit –...
Megérkezett Monique Lhuillier 2019-es kollekciója! A Fülöp-szigeteki Monique Lhuillier menyasszonyi ruhái minden szezonban egészen elképesztő sikernek örvendenek a menyasszonyok körében, melynek fő oka az, hogy stílusos és elegáns menyasszonyi ruháit olykor kissé rendhagyó megoldásokkal emeli ki a so...
Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet! Elizabeth Taylor házasságai: Elizabeth Taylor Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez, és mind a nyolc alkalommal igazán stílusos és elegáns menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent. A stílusiko...
Molett menyasszonyi ruha kerekded idomokra! Mint ahogy a legtöbb Disney hercegnő, úgy a legtöbb menyasszonyi ruha is konfekció méretre lett tervezve. Legalábbis ezt látjuk a magazinokban, kifutókon, szalonokban. De mi van akkor, ha egy kicsit kerekebb itt, gömbölydedebb ott…? Utánajártunk kics...
FRISS! Íme a 2019-es menyasszonyi ruha trend! Menyasszonyi ruha trend 2019! Elmúltak már azok az idők, amikor a menyasszonyok csak két-három ruha közül választhatták ki az álomruhájukat. Szerencsére a lehetőségek tárháza ma már végtelen, a mai ruhák merészek, vagányak, és bevállalósak, a 2019-es...
2019 a fekete menyasszonyi ruhák éve lesz! Úgy gondoljátok, hogy soha senki nem vehetne rá benneteket arra, hogy fekete menyasszonyi ruhában mondjátok ki a boldogító igent? Pedig meglepő módon egyre több menyasszonynak tetszik meg ez a különleges, rendhagyó megoldás. Ha vonakodtok meghozni a ...
Minden idők legszebb ikonikus menyasszonyi ruhái Vannak olyan ikonikus menyasszonyi ruhák, amelyek évtizedek elteltével is hihetetlenül népszerűek a menyasszonyok körében. Sokan még ma is Audrey Hepburn ikonikus ruhájához hasonló darabot keresnek az esküvőjükre, míg mások elképzelni sem tudnák a na...
Gyerekek az esküvőn – de mit adjak rájuk? Szeretnétek, ha ott lennének veletek a gyerekek az esküvőn, de fogalmatok sincs milyen cuk rucit kellene rájuk adnotok? Az egészen pici apróságoknak, de a 7-8 éves gyerekeknek is olyan elképesztően szép és különleges ruhákat vásárolhattok egy esküvőr...
Kinek illik fizetni a koszorúslányok ruháját? Ó, hány olyan esetről lehet hallani, amikor a menyasszony és a koszorúslányok nem tudnak dűlőre jutni a koszorúslány ruha kérdésben! Pedig ha ügyesen keveritek a kártyákat, a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik. Ne essetek kétségbe. Nem vag...
Retro menyasszonyi ruhák – Ezeket imádni fogod! Mit szólnátok egy retro menyasszonyi ruhához? Manapság olyan gyorsan változik a divat, és annyira szorosan követjük a menyasszonyi ruha trendeket, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy a ’30-as vagy az ’50-es években olyan ruhákat viseltek a menyasszony...
Csipkés menyasszonyi ruha – mondj rá igent te is! Csipkés menyasszonyi ruha... Kevés olyan esküvő van, ahol ne kapna akár csak egy parányi szerepet a csipke, nem véletlenül. Ti is odavagytok érte? Nem csodáljuk, hiszen álomszép csipkés menyasszonyi ruhákra és kiegészítőkre bukkanhattok a boltok polc...