Csipke menyasszonyi ruha… Kevés olyan esküvő van, ahol ne kapna akár csak egy parányi szerepet a csipke, nem véletlenül. Ti is odavagytok érte? Nem csodáljuk, hiszen álomszép csipke menyasszonyi ruhákra és kiegészítőkre bukkanhattok a boltok polcain, amelyek még különlegesebbé tehetik a nagy napot. Nézzük, hol kaphat helyet ez a meseszép textília!

Menyasszonyi ruha banner

A menyasszonyi ruha mellett természetesen a kiegészítőket is díszítheti csipkeminta. Így a cipő, a fátyol, a kalap, a harisnyakötő vagy akár a koszorúslányok ruhája is lehet csipkés.

Tudtátok?

A mai értelemben vett csipke az itáliai reneszánsznak köszönhetően hódította meg a világot. Az anyag légiessége igen nemes megjelenést kölcsönöz, ezért az öltözködésben hatalmas népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig is.

Csipkés menyasszonyi ruha

Csipkés menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha és a csipke kapcsolata

Nincs olyan menyasszonyi ruha fazon, amelynek ne állna jól a csipke. Az empire, az aszimmetrikus, a báli, az „A” vonalú, a sellő és a rövid ruhákon is fantasztikusan mutat. A mi nagy kedvencünk az “A” vonalú csipke menyasszonyi ruha… Csak tőletek függ, hogy a ruha mekkora részén látjátok szívesen ezt a mintát, így ha szívetek szerint tetőtől talpig csipkébe öltöznétek, annak sincsen semmi akadálya.

Nem igazán tudjátok túlzásba vinni a csipke használatát, de ügyeljetek rá, hogy ha több helyen is visszaköszön, akkor a minta ugyanolyan legyen, mert az eltérő mintáktól bizony igen keszekusza lehet az összkép. Ezen kívül arra is figyeljetek oda, hogy a rengeteg csipke, tüll, strassz, flitter és más dekorációs anyag vagy elem együttes használatával a ruha nem csak túldíszített, de elég csicsás lehet. Tehát okosan és stílusosan kell párosítani őket ahhoz, hogy többen is megférjenek egymás mellett a menyasszonyi ruhán.

Csipkés menyasszonyi ruha

Színes, csipke menyasszonyi ruha a vágytok?

A koszorúslányoknak is csipkeruhát szeretnétek varratni vagy vásárolni? Ez manapság nem lehet probléma, hiszen gyakorlatilag a szivárvány összes színében kaphattok csipkecsodákat, különféle fazonokban, akár különleges hátmegoldással is.

Csipkés menyasszonyi ruha

Csipkemintás kiegészítők, káprázatos minták

A csipke menyasszonyi ruha mellé érdemes csipkemintás cipőt, fátylat, fehérneműt és harisnyakötőt is keresnetek, persze mértékkel! Készüljetek fel rá, hogy nagyon nehéz lesz a döntés, hiszen annyi gyönyörű darab várakozik arra, hogy rájuk essen a választásotok, hogy nehéz lesz közülük egyetlen egy mellett letenni a voksotokat.

Fontos, hogy az összkép kifinomult és elegáns legyen. Ezért – ahogyan már felhívtuk rá a figyelmeteket – lényeges, hogy a csipkeminták mindenhol passzoljanak egymáshoz, és ne keverjétek a stílusokat.

Tipp!

Kérjétek meg a fotóst, hogy készítsen egészen közeli képeket is a ruháról, és a kiegészítőkről, így még évek múlva is gyönyörködhettek ezekben a szépségekben!

Csipkés menyasszonyi ruha

Csipkés menyasszonyi cipő

Csipkés menyasszonyi ruha

Csipke az esküvő minden szegletében

A minta elképesztően jól mutat az esküvői meghívókon, ültető kártyákon, és az asztalterítőkön, akárcsak a körmötökön, a tortán, és az asztaldekoráción. Ha úgy határoztok, hogy a csipke-témára építitek fel az egész esküvőt, az is remek ötlet, de érdemes megbíznotok egy dekoratőrt, aki segít nektek összhangba hozni a dekorációt az esküvő többi elemével.

Csipke mintás meghívó esküvőre

Keressetek inspiráló képeket, mérlegeljétek, hogy mekkora összeget szántok a dekorációra, és a csipke menyasszonyi ruha kiegészítőire, és máris indulhat a vásárlás! A csipke fantasztikusan feldobhatja a nagy napot, miért ne kaphatná ő a főszerepet?

Fotók: pinterest.com