Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet!
Elizabeth Taylor házasságai

Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet!

Elizabeth Taylor házasságai: Elizabeth Taylor Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez, és mind a nyolc alkalommal igazán stílusos és elegáns menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent. A stílusikon menyasszonyi ruháit még ma is előszeretettel másolják a menyasszonyok, hiszen a színésznő által képviselt stílusos elegancia még ma is megállja a helyét a változó trendek mellett.

Tudtátok?

A színésznő közeli barátjától, Michael Jacksontól is kapott házassági ajánlatot, de Liz tréfának vélte a javaslatot, így nem is vette komolyan fontolóra a döntést.

Menyasszonyi ruha banner

Elizabeth Taylor 8 menyasszonyi ruhája

A színésznő híres ékszer kollekcióját a Bill Pawley-tól kapott eljegyzési gyűrű alapozta meg, bár az eljegyzést végül családi okok miatt mégsem követte házasság. Pawley milliomos családja ragaszkodott hozzá, hogy Elizabeth az esküvőt követően azonnal hagyjon fel a színészi szakmával, de ezt az áldozatot természetesen nem hozta meg a színésznő. Így végül a nász elmaradt, de Elizabeth nem sokáig maradt udvarló nélkül.

Kristinus

Elizabeth Taylor házasságai: az 1. házasság Nicky Hilton

A Hilton név bizonyára ismerősen cseng számotokra, igaz? Nicky a nemzetközi szállodalánc megalapítójának, Conrad Hiltonnak a fia volt, ő volt a színésznő első férje. Már a házasságot megelőzően is rengeteg ékszerrel halmozta el leendő feleségét, így nem csoda, hogy az 1950-ben tartott esküvő is igen pazar volt.

A menyasszony egy gyöngyökkel kivarrt selyemruhát viselt a nagy napon, amelyet két hónapon át több mint egy tucat varrónő készített. A ruha egyébként Helen Rose filmes jelmeztervező munkája volt.

Elizabeth Taylor Nicky Hilton

Elizabeth Taylor házasságai: a 2. házasság, Michael Wilding

Elizabeth második férje a nála 20 évvel idősebb, szintén színész Michael Wilding volt, akit a színésznő nézett ki magának, és kitartó udvarlásának köszönhetően végül meg is szerezte. Wilding mindenét ráhagyta ifjú nejére, aki élvezte az általa biztosított luxust és kényelmet. Az esküvőre 1952-ben került sor, Elizabeth pedig egy A-vonalú szoknyában és egy kosztümkabátban mondta ki az igent.

Elizabeth Taylor Michael Wilding

Elizabeth Taylor házasságai: a 3. házasság, Mike Todd

Mike Todd filmproducerrel akkor ismerkedett meg a színésznő, amikor még Michael Wilding felesége volt. Todd rengeteg drága ajándékkal halmozta el őt, ezzel az ékszerkollekcióját és a műkincsgyűjteményét is gyarapította. Az esküvőt jogi problémák miatt csak Mexikóban tudtak megtartani, 1957-ben. Mike Todd egy repülőszerencsétlenségben vesztette életét, Elizabeth-et pedig Eddie Fisher vigasztalta, akik közös barátjuk volt.

Elizabeth Taylor Mike Todd

Elizabeth Taylor házasságai: a 4. házasság, Eddie Fisher

Amikor viszonyuknak híre ment, Fisher még házas volt.  A férfi válását követően, 1959-ben összeházasodtak a színésznővel. Ezen az esküvőn Elizabeth egy zöld, csuklyás ruhát viselt, ami ugyan elsőre nem tűnik menyasszonyi ruhának, azonban – feltűnő fazonjának köszönhetően – még ma is nagyon népszerű a menyasszonyok körében.

Fisher a továbbiakban azonban nem igazán tudta azt a luxust biztosítani Elizabeth számára, amit előző férje, Mike Todd mellett megszokott, házasságukban pedig egyre több probléma jelentkezett. Az egyik ilyen Richard Burton felbukkanása volt, akit Elizabeth a Kleopátra forgatása közben ismert meg.

Elizabeth Taylor Eddie Ficher

Elizabeth Taylor házasságai: az 5. és 6. házasság, Richard Burton

Mivel mindketten házasok voltak, kapcsolatuk nem indult zökkenőmentesen. Kalandos kapcsolatukból végül szerelem lett, így a válásaik után összekötötték az életüket. Elizabeth 1964-es sárga Irene Sharaff ruhája és az élő virágokból készült fejdísze felejthetetlenné tette a ruhát, igazi ikonikus darab lett belőle. Kapcsolatuk igazi „se veled, se nélküled” kapcsolat volt, de a színésznő mindkét házasságáról elismerően nyilatkozott a későbbiekben. A híres 69 karátos „Burton–Cartier gyémánt” és a 39 karátos „Krupp-gyémánt” ekkor került Elizabeth Taylorhoz.

1975-ben kötött második házasságuk szintén nagyon viharos volt, a színésznő egyébként egy hippi stílusú menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon.

Elizabeth Taylor Richard Burton

Elizabeth Taylor házasságai: a 7. házasság, John Warner

Warner egy fogadáson ismerkedett meg a színésznővel, és viszonyukból 1976-re házasság lett. Elizabeth támogatta férje politikai ambícióit, Warnert pedig 1978-ban Virginia szenátorává választották. Mivel a színésznő nem bizonyult tökéletes politikusfeleségnek, hiszen nehezen felelt meg az elvárt kötöttségeknek és kötelezettségeknek, ezért a házasságuk végül válással ért véget. Elizabeth erre az esküvőre egy prémszegélyes kabátot és egy turbánt választott.

Elizabeth Taylor John Warner

Elizabeth Taylor házasságai: a 8. házasság Larry Fortensky

Elizabeth nyolcadik férje egy volt texasi építőmunkás, Larry Fortensky volt. A férfi 20 évvel fiatalabb volt a színésznőnél, de állítólag remekül megértették egymást. A korkülönbség és a köztük lévő társadalmi különbségek azonban egy idő után már éket vertek a pár házasságába, így 5 év múlva elváltak.

Az esküvőt egyébként 1991-ben tartották, ami meglátszik a habosbabos menyasszonyi ruha stílusán és díszítettségén is. A szertartáson Michael Jackson is részt vett.

Elizabeth Taylor Larry Fortensky

Gondoltátok volna, hogy II. Erzsébet brit királynő 1999-ben lovagi rangra emelte az angol-amerikai színésznőt, akit  azóta a „Dame” cím is megillet?

Nektek melyik menyasszonyi ruha rabolta el a szíveteket? Mi odavagyunk a híres zöld ruháért, de a legelső, Helen Rose-féle ruha is fantasztikusan állt a színésznőnek, nem igaz?