Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet!
Elizabeth Taylor házasságai

Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet!

Elizabeth Taylor házasságai: Elizabeth Taylor Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez, és mind a nyolc alkalommal igazán stílusos és elegáns menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent. A stílusikon menyasszonyi ruháit még ma is előszeretettel másolják a menyasszonyok, hiszen a színésznő által képviselt stílusos elegancia még ma is megállja a helyét a változó trendek mellett.

Tudtátok?

A színésznő közeli barátjától, Michael Jacksontól is kapott házassági ajánlatot, de Liz tréfának vélte a javaslatot, így nem is vette komolyan fontolóra a döntést.

Menyasszonyi ruha banner

Elizabeth Taylor 8 menyasszonyi ruhája

A színésznő híres ékszer kollekcióját a Bill Pawley-tól kapott eljegyzési gyűrű alapozta meg, bár az eljegyzést végül családi okok miatt mégsem követte házasság. Pawley milliomos családja ragaszkodott hozzá, hogy Elizabeth az esküvőt követően azonnal hagyjon fel a színészi szakmával, de ezt az áldozatot természetesen nem hozta meg a színésznő. Így végül a nász elmaradt, de Elizabeth nem sokáig maradt udvarló nélkül.

Animacik

Elizabeth Taylor házasságai: az 1. házasság Nicky Hilton

A Hilton név bizonyára ismerősen cseng számotokra, igaz? Nicky a nemzetközi szállodalánc megalapítójának, Conrad Hiltonnak a fia volt, ő volt a színésznő első férje. Már a házasságot megelőzően is rengeteg ékszerrel halmozta el leendő feleségét, így nem csoda, hogy az 1950-ben tartott esküvő is igen pazar volt.

A menyasszony egy gyöngyökkel kivarrt selyemruhát viselt a nagy napon, amelyet két hónapon át több mint egy tucat varrónő készített. A ruha egyébként Helen Rose filmes jelmeztervező munkája volt.

Elizabeth Taylor Nicky Hilton

Elizabeth Taylor házasságai: a 2. házasság, Michael Wilding

Elizabeth második férje a nála 20 évvel idősebb, szintén színész Michael Wilding volt, akit a színésznő nézett ki magának, és kitartó udvarlásának köszönhetően végül meg is szerezte. Wilding mindenét ráhagyta ifjú nejére, aki élvezte az általa biztosított luxust és kényelmet. Az esküvőre 1952-ben került sor, Elizabeth pedig egy A-vonalú szoknyában és egy kosztümkabátban mondta ki az igent.

Elizabeth Taylor Michael Wilding

Elizabeth Taylor házasságai: a 3. házasság, Mike Todd

Mike Todd filmproducerrel akkor ismerkedett meg a színésznő, amikor még Michael Wilding felesége volt. Todd rengeteg drága ajándékkal halmozta el őt, ezzel az ékszerkollekcióját és a műkincsgyűjteményét is gyarapította. Az esküvőt jogi problémák miatt csak Mexikóban tudtak megtartani, 1957-ben. Mike Todd egy repülőszerencsétlenségben vesztette életét, Elizabeth-et pedig Eddie Fisher vigasztalta, akik közös barátjuk volt.

Elizabeth Taylor Mike Todd

Elizabeth Taylor házasságai: a 4. házasság, Eddie Fisher

Amikor viszonyuknak híre ment, Fisher még házas volt.  A férfi válását követően, 1959-ben összeházasodtak a színésznővel. Ezen az esküvőn Elizabeth egy zöld, csuklyás ruhát viselt, ami ugyan elsőre nem tűnik menyasszonyi ruhának, azonban – feltűnő fazonjának köszönhetően – még ma is nagyon népszerű a menyasszonyok körében.

Fisher a továbbiakban azonban nem igazán tudta azt a luxust biztosítani Elizabeth számára, amit előző férje, Mike Todd mellett megszokott, házasságukban pedig egyre több probléma jelentkezett. Az egyik ilyen Richard Burton felbukkanása volt, akit Elizabeth a Kleopátra forgatása közben ismert meg.

Elizabeth Taylor Eddie Ficher

Elizabeth Taylor házasságai: az 5. és 6. házasság, Richard Burton

Mivel mindketten házasok voltak, kapcsolatuk nem indult zökkenőmentesen. Kalandos kapcsolatukból végül szerelem lett, így a válásaik után összekötötték az életüket. Elizabeth 1964-es sárga Irene Sharaff ruhája és az élő virágokból készült fejdísze felejthetetlenné tette a ruhát, igazi ikonikus darab lett belőle. Kapcsolatuk igazi „se veled, se nélküled” kapcsolat volt, de a színésznő mindkét házasságáról elismerően nyilatkozott a későbbiekben. A híres 69 karátos „Burton–Cartier gyémánt” és a 39 karátos „Krupp-gyémánt” ekkor került Elizabeth Taylorhoz.

1975-ben kötött második házasságuk szintén nagyon viharos volt, a színésznő egyébként egy hippi stílusú menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon.

Elizabeth Taylor Richard Burton

Elizabeth Taylor házasságai: a 7. házasság, John Warner

Warner egy fogadáson ismerkedett meg a színésznővel, és viszonyukból 1976-re házasság lett. Elizabeth támogatta férje politikai ambícióit, Warnert pedig 1978-ban Virginia szenátorává választották. Mivel a színésznő nem bizonyult tökéletes politikusfeleségnek, hiszen nehezen felelt meg az elvárt kötöttségeknek és kötelezettségeknek, ezért a házasságuk végül válással ért véget. Elizabeth erre az esküvőre egy prémszegélyes kabátot és egy turbánt választott.

Elizabeth Taylor John Warner

Elizabeth Taylor házasságai: a 8. házasság Larry Fortensky

Elizabeth nyolcadik férje egy volt texasi építőmunkás, Larry Fortensky volt. A férfi 20 évvel fiatalabb volt a színésznőnél, de állítólag remekül megértették egymást. A korkülönbség és a köztük lévő társadalmi különbségek azonban egy idő után már éket vertek a pár házasságába, így 5 év múlva elváltak.

Az esküvőt egyébként 1991-ben tartották, ami meglátszik a habosbabos menyasszonyi ruha stílusán és díszítettségén is. A szertartáson Michael Jackson is részt vett.

Elizabeth Taylor Larry Fortensky

Gondoltátok volna, hogy II. Erzsébet brit királynő 1999-ben lovagi rangra emelte az angol-amerikai színésznőt, akit  azóta a „Dame” cím is megillet?

Nektek melyik menyasszonyi ruha rabolta el a szíveteket? Mi odavagyunk a híres zöld ruháért, de a legelső, Helen Rose-féle ruha is fantasztikusan állt a színésznőnek, nem igaz?

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonyi ruha viselése – Minden, amit elronthatsz Azt mondják, a menyasszony viseljen bármit, akkor lesz a legszebb, ha boldog, ha mosolyog, ha sugárzik. Azért ezzel (részben) vitatkoznánk! Persze ez a belső kisugárzás elengedhetetlen, de azért valljuk be őszintén. Mit sem ér a menyasszony mosolya,...
Menyasszonyi ruha rendelés – 9+1 rémálom! Sokan esnek az internet csapdájába esküvőszervezés közben, és a költségvetést számlálva jó ötletnek tűnik számukra a menyasszonyi ruha rendelés, bizonyos külföldi oldalakról. A képeken meseszép tervezői darabokat láthatunk széles méretválasztékban, ...
Modern menyecske ruha – Légy stílusos újasszony! Míg a menyasszonyi ruhák felé még ma is sok hagyománytisztelő elvárás társul, azért van lehetőség szabadabban dönteni, bátran letehetitek a voksotokat egy modern menyecske ruha mellett. Még talán a nagyszülőket sem fogja meglepni, ha nem a kis f...
Esküvői ruhaszalon – Így zajlik egy próba Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli hely, ahol a menyasszonyi ruhák éltek, és ezt a varázslatos helyet úgy hívták: esküvői ruhaszalon. Boldogan táncoltak, tündököltek a ruhák, és csak arra vártak, hogy besétáljon egy lány, és magár...
Chanel menyasszonyi ruha 2019 – Ahogyan még nem láttad! Egy formabontó Chanel menyasszonyi ruha már önmagában is hordoz egy csipet izgalmat, de a divatmárka legújabb tervezése még rendhagyóbb lett. Bár biztosan nem lep meg benneteket ez a hír, de a ruha talán annál inkább. A Chanel ugyanis egy...
Egy Daalarna esküvői ruha lett Laura Spencer választottja! Szerencsére egyre több hírt olvashatunk arról, hogy külföldi színészek és énekesek magyar tervezők ruháját viselik különféle rendezvényeken. Laura Spencer, az Agymenők sztárja egy Daalarna esküvői ruha mellett tette le a voksát élete legszebb napján...
5+1 fontos dolog, amit menyasszonyi ruha bérlés előtt tudnod kell! Azt gondoljátok, hogy a menyasszonyi ruha bérlés olyan gyors és könnyed muri, mint amilyen a tévéműsorokban? Azon kívül, hogy időpontot kértek egy szalonban, érdemes odafigyelni néhány nagyon fontos dologra, így valóban élvezetes lehet majd a próbál...
Nézd meg, milyen mesés volt Priyanka Chopra menyasszonyi ruhája – VIDEO! Emlékeztek még a 2018-as év eljegyzési bulijára? Természetesen Priyanka Chopra nevéhez fűződik a Tiffany-eljegyzés, aki egy 855.000 dolláros gyémánt és platina nyakláncot, valamint egy 580.000 dolláros gyémánt fülbevalószettet viselt magán ezen a nap...
Menyasszonyi ruha trend 2019 – Válaszd az Igazit! Hála a Bridal Fashion Week-nek, pontosan tudjuk, hogy milyen varázslatos lesz a menyasszonyi ruha trend 2019-ben. Varázslatos? Ugyan már, annál sokkal-sokkal különlegesebb! 2019-ben minden menyasszony megtalálhatja a személyiségéhez és az alakjához l...
Terhes menyasszonyi ruha tippek, és mesés inspirációk! Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell enn...