Az esküvői ruha tisztítása sok menyasszonynak okoz fejtörést, hisz az teljesen egyértelmű, hogy nem dobhatjuk be csak úgy ukmukfukk a menyasszonyi ruhát a mosógépbe. Talán jobb is ezt profikra hagyni! Itt az ideje tiszta – öblítő -vizet önteni a pohárba!

Menyasszonyi ruha banner

Esküvői ruha tisztítása – Mikor, kinek kell?

Az esküvői ruha tisztítása nem evidens, hogy minden esetben a menyasszonyok feladata lenne. Ha bérlitek a ruhát, akkor – szinte mindenhol – a bérlés ára tartalmazza a ruha tisztítását is, így ebben az esetben, ezzel nem is kell foglalkoznotok. Még a bérleti szerződés előtt tisztázzátok a helyzetet, mert előfordulhat, hogy alacsonyabb bérleti ár mellett, tisztítva kell vissza adnotok a ruhát, a szalonnak.

Ha sajátotok a ruha, akkor eggyel könnyebb a helyzet. Érdemes azonban a nagy nap után kitisztítani a menyasszonyi ruhát, hogy foltmentesen pihenjen a szekrény mélyén. Előfordulhat, hogy eladnátok az esküvői ruhát, ebben az esetben is alap elvárás, a menyasszonyi ruha tisztasága.

menyasszonyi ruha tisztítása
Fotó: pexels.com

Esküvői ruha tisztítása házilag?

Ajjaj, veszélyes talajra tévedtünk. Szinte mindenki élt már át valamilyen mosási balesetet. Ha nem is olyan banálisat, mint Reachel a Jóbarátokban – amikor piros zoknit hagyott a fehér ruhák között, és mindene rózsaszín lett – de bizony a hibafaktor mindig jelen van.

Az esküvői ruha tisztítása nem könnyű feladat, és nem kis felelősséggel jár. Ha béreltétek a ruhát, de tisztítva kell vissza adnotok, hagyjátok a házi praktikákat, és bízzátok profikra a feladatot. Egyrészt, vannak olyan foltok (például sminknyomok), melyekhez speciális tisztítószerek kellenek, másrészről általában elég kényes és díszes ruhákról van szó, és a mosógépeken hiányzik az esküvői ruha tisztítása- program

menyasszonyi ruha
Fotó: pexels.com

Esküvői ruha tisztítása – Jó tanácsok

  • Mielőtt elszaladunk a legelső tisztító szalonba, érdeklődjünk, hogy vállalnak-e egyáltalán esküvői ruha tisztítást. Nem minden cég vállal felelősséget a menyasszonyi ruhákért.
  • Akár vásároltad, varrattad vagy bérelted a ruhát, elsőként érdemes a ruhaszalonban megérdeklődnöd, van-e lehetőség a ruhatisztításra. Nagyon sok szalon rendelkezik már efféle szolgáltatással.
  • A ruha anyaga és minősége befolyásolhatja a tisztítás árát.
  • A ruhatisztítókban általában alapfeltétel, hogy a ruhán lévő díszítések varrva legyenek, és ne ragasztva! Ha ragasztva vannak, nem feltétlenül vállalnak garanciát, hisz tisztítás közben a ragasztott díszek könnyebben sérülhetnek.
  • Egy esküvői ruha tisztítás időigényes, ne lepődjetek meg, ha akár pár hetet is várnotok kell, mire elkészül.
esküvői ruha
Fotó: pexels.com

Esküvői ruha tisztítás – árak

Az esküvőszervezés közben felmerülő váratlan kiadások közé sorolhatjuk azokat a kiadásokat is, melyekkel a nagy nap után kell számolnunk. Ide tartozik az esküvői ruha tisztításának anyagi vonzata. Mivel a legtöbb esetben kényes anyagokból készülnek a menyasszonyi ruhák, díszítettek és nagyok, speciális odafigyelést igényelnek a ruhatisztítók részéről.

A minimum, amellyel számolnunk kell 10.000 forint, de a ruha anyagától és szennyezettségétől függően a tisztíttatás ára elérheti a 40.000 forintot is.

Hirdetés

A menyasszonyi ruha hibátlanul és illatosan tündököl a nagy napon, megérdemli, hogy utána is tiszta és friss legyen, akár a szekrényben pihen örök emlékként, akár új gazdára lel, vagy visszatér a szalonba. Az esküvői ruha tisztítása nem gyerekjáték, bízzátok gondos szakemberekre!

Fotók: www.pexels.com/hu-hu/