Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Esküvői ruhaszalon – Így zajlik egy próba
Esküvői ruhaszalon

Esküvői ruhaszalon – Így zajlik egy próba

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli hely, ahol a menyasszonyi ruhák éltek, és ezt a varázslatos helyet úgy hívták: esküvői ruhaszalon. Boldogan táncoltak, tündököltek a ruhák, és csak arra vártak, hogy besétáljon egy lány, és magára öltse őket…

 Hogy hogy folytatódik a mese? Az csak rajtatok múlik! Tartsatok velünk, megmutatjuk, hogy zajlik a ruhapróba egy esküvői ruhaszalonban! A többit már a fantáziátokra bízzuk…

Menyasszonyi ruha banner

Egy esküvői ruhaszalon hangulata

Ti is rákkantatok az összes esküvői ruhapróbás sorozatra a tv-ben? Mi is! Naná… Szemet gyönyörködtető ruhaköltemények végtelen tengere, sürgő-forgó öltöztetők, bársony dobogó, szatén köntös és előkelő pezsgőzés, miután igent mondtatok a ruhára. De vajon így megy ez a való életben is? Nos, részben.

Természetesen minden esküvői ruhaszalon minősége eltérő lehet, így a hangulat is. De az egészen biztos, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők jelenléte minden szalont különlegessé tesz. Azon azonban ne lepődj meg, ha nem engedik, hogy lefotózd magad a ruhákban.

A legtöbb szalonban erre külön felhívják a figyelmed, de mivel minden szalonban eltérhetnek a szabályok, mindenképp kérdezz rá, mielőtt vad szelfizésbe kezdenél!

Animacik
Hirdetés

Jó, ha tudod! Egyes ruhaszalonokban előfordulhat, hogy próbadíjat kell fizetned. Megosztó a téma, de egyet ne feledj! Egy esküvői ruhaszalon minden dolgozója azon van, hogy felejthetetlen élménnyel lépj majd ki az ajtón. Ehhez azonban a ruháknak makulátlanul tisztáknak és sérülésmenteseknek kell lenni.

Ha szeretnél többet tudni a témáról, ide kattintva elolvashatod cikkünket a próbadíjról.

Próbadíj

Tudnivalók, mielőtt betérnél egy esküvői ruhaszalonba

Nem árt, ha egy-két inspirációs képet beszerzel, hogy, amikor az esküvői ruhaszalon kedves eladói megkérdezik, hogy milyen elképzelésed van, tudj kinyögni valamit.

Nem baj, ha nem tudod kristálytisztán, hogy mit szeretnél! Elég, ha néhány stíluselemet kiemelsz, ami aztán segít, hogy álomruhádhoz rövidebb úton eljuss. Ezen kívül érdemes tisztában lenned pár gyakorlatias lépéssel is, ide kattintva elolvashatod őket!

Esküvői szalon, ruhapróba

Aranyszabály! A ruhapróba valóban arra van, hogy próbálj! Ne zárkózz el olyan ruhamodellektől sem, melyeket elsőre nem tudnál elképzelni magadon. Ne ragaszkodj a gondolathoz, hogy úgy szeretnél kinézni, mint a kiszemelt fotón a modell. Minden alkatra más és más típusú ruha illik, de minden alkatra meglesz a tökéletes fazon.

Csak légy nyitott, és hidd el, téged is érhetnek pozitív meglepetések!

Próbadíj

Mi mennyi idő, egy esküvői ruhaszalonban

Mindennek megvan a maga ideje – szokták mondani. Nincs ez másként az esküvői ruhaszalon háza táján sem! Érdemes a próba előtt legalább 3-4 héttel bejelentkezned. Nagyon sokaknak csak a hétvégi próbanapok felelnek meg, így azok az időpontok hamar elfogynak.

Van lehetőséged a legtöbb esküvői ruhaszalon oldalán időpontot foglalnod egy naptárban, így látod a szabad idősávokat, és ki tudod választani a számodra legideálisabbat!

Ne feledd! Bármikor, bármi közbe jöhet. Ezt mindenki megérti. Azt azonban nem, ha egyszerűen csak nem jelensz meg a próbán, és nem is értesíted a szalont. Ha véletlenül mégsem tudsz elmenni a lefoglalt időpontodra, azonnal hívd fel őket!

Gondolj bele, mekkora kellemetlenséget okozol, ha ők feleslegesen várnak rád, és az idő alatt más menyasszonyok is hoppon maradnak.

Ruhapróba, ruhaszalon

Mivel egy esküvői ruhaszalon nyitvatartási ideje sem véges, egy menyasszonyra nagyjából 1-1,5 órát szoktak számolni. Ennyi idő alatt körülbelül 5-6 ruhát is fel tudsz venni, és, ha nincs meg az a „pillangók röpködnek a gyomromban” érzés, nem is érdemes több időt fecsérelni egy ruhára. Azonban készülj fel, ez kemény fizikai meló!

Bizony el fogsz pilledni a végére, mire lemegy a fel-és le öltöztetések végeláthatatlan sora. Bár, hogy az egyik legélvezetesebb fáradtság a világon, az ezer százalék! Viszont éppen ezért nem érdemes egy napra 2-3 ruhapróbánál többet beiktatni. Bőven lesz infó, amit fel kell majd dolgozni.

Tipp! Érdemes már olyan fehérneműt felhúznod a ruhapróbára, amilyet a nagy napon is viselni fogsz. Így már előre láthatod, hogy hogy fog mutatni a ruha alatt, mennyire látszik át, mit kell esetleg megváltoztatni. A tökéletes esküvői fehérnemű kiválasztása nem egyszerű, de ebben is segítünk!

Hány kísérőt vigyél magaddal egy ruhapróbára?

Vannak olyan szalonok, melyek már előre jelzik, hogy 2-3 kísérőnél többet ne hozz magaddal. Nyilván, az eltérő helybeli adottságok miatt nem mindegy, hogy egy kisebb násznép jelenik-e meg veled, vagy éppen csak anyukád és egy barátnőd.

Ezen ne is bánkódj, sokkal nehezebb a választás, ha sokan vannak körülötted. Csak azok kísérjenek el, akiknek a véleménye kiemelten fontos számodra.

Próbadíj

Milyen kiegészítőket lehet felpróbálni?

Az esküvői kiegészítőknek mágikus ereje van. A fátyol egyszerűen csodákra képes! Abban a pillanatban, amint rajtad van a menyasszonyi ruha, a fátyol fogja megkoronázni az összképet. Ezt az euforikus érzést azonban érdemes a tökéletes ruhára tartogatni, hogy az valóban minden tekintetben rendhagyó legyen.

Természetesen egy esküvői ruhaszalon nemcsak fátylat tartogat a számodra! Kísérletezhetsz különböző fejdíszekkel, tiarákkal és ékszerekkel is.

Kérdezz bátran!

Egy pillanatig se érezd magad kellemetlenül, ha valami nem világos. Nyugodtan kérdezz rá a ruhák árára, méretére, anyagára, a kölcsönzés menetére, az esetleges kaucióra, a ruha tisztíttatására, stb…

Engedd, hogy tanácsokkal lássanak el, de nyugodtan mond meg, ha egy ruhában nem érzed jól magad. Amúgy is az arcodra lesz írva, ha tetszik, ha nem.

Bizony egy esküvői ruhaszalon nagyon különleges hely, felejthetetlen emlékeket szerezhetsz a ruhapróbák alatt. Sose keseredj el, ha esetleg elsőre nem jártál sikerrel!

Nemcsak a tökéletes szerelem és tökéletes menyasszonyi ruha, de a tökéletes esküvői ruhaszalon felfedezése is időbe telik. Ha azonban rátaláltál, valóra válik saját tündérmeséd. Itt a vége, fuss el véle!

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonyi ruha viselése – Minden, amit elronthatsz Azt mondják, a menyasszony viseljen bármit, akkor lesz a legszebb, ha boldog, ha mosolyog, ha sugárzik. Azért ezzel (részben) vitatkoznánk! Persze ez a belső kisugárzás elengedhetetlen, de azért valljuk be őszintén. Mit sem ér a menyasszony mosolya,...
Menyasszonyi ruha rendelés – 9+1 rémálom! Sokan esnek az internet csapdájába esküvőszervezés közben, és a költségvetést számlálva jó ötletnek tűnik számukra a menyasszonyi ruha rendelés, bizonyos külföldi oldalakról. A képeken meseszép tervezői darabokat láthatunk széles méretválasztékban, ...
Modern menyecske ruha – Légy stílusos újasszony! Míg a menyasszonyi ruhák felé még ma is sok hagyománytisztelő elvárás társul, azért van lehetőség szabadabban dönteni, bátran letehetitek a voksotokat egy modern menyecske ruha mellett. Még talán a nagyszülőket sem fogja meglepni, ha nem a kis f...
Chanel menyasszonyi ruha 2019 – Ahogyan még nem láttad! Egy formabontó Chanel menyasszonyi ruha már önmagában is hordoz egy csipet izgalmat, de a divatmárka legújabb tervezése még rendhagyóbb lett. Bár biztosan nem lep meg benneteket ez a hír, de a ruha talán annál inkább. A Chanel ugyanis egy...
Egy Daalarna esküvői ruha lett Laura Spencer választottja! Szerencsére egyre több hírt olvashatunk arról, hogy külföldi színészek és énekesek magyar tervezők ruháját viselik különféle rendezvényeken. Laura Spencer, az Agymenők sztárja egy Daalarna esküvői ruha mellett tette le a voksát élete legszebb napján...
5+1 fontos dolog, amit menyasszonyi ruha bérlés előtt tudnod kell! Azt gondoljátok, hogy a menyasszonyi ruha bérlés olyan gyors és könnyed muri, mint amilyen a tévéműsorokban? Azon kívül, hogy időpontot kértek egy szalonban, érdemes odafigyelni néhány nagyon fontos dologra, így valóban élvezetes lehet majd a próbál...
Nézd meg, milyen mesés volt Priyanka Chopra menyasszonyi ruhája – VIDEO! Emlékeztek még a 2018-as év eljegyzési bulijára? Természetesen Priyanka Chopra nevéhez fűződik a Tiffany-eljegyzés, aki egy 855.000 dolláros gyémánt és platina nyakláncot, valamint egy 580.000 dolláros gyémánt fülbevalószettet viselt magán ezen a nap...
Menyasszonyi ruha trend 2019 – Válaszd az Igazit! Hála a Bridal Fashion Week-nek, pontosan tudjuk, hogy milyen varázslatos lesz a menyasszonyi ruha trend 2019-ben. Varázslatos? Ugyan már, annál sokkal-sokkal különlegesebb! 2019-ben minden menyasszony megtalálhatja a személyiségéhez és az alakjához l...
Terhes menyasszonyi ruha tippek, és mesés inspirációk! Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell enn...
Ez igen! Mandy Moore menyasszonyi ruhája elképesztően egyedi! Dobpergést kérünk! Ha van olyan menyasszonyi ruha, amire azt mondjuk, hogy rendhagyó, és hihetetlenül egyedi, akkor Mandy Moore menyasszonyi ruhája biztosan az. Többször hívtuk már fel a figyelmeteket arra, hogy a púderrózsaszín ruhák borzasztóan nép...