Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli hely, ahol a menyasszonyi ruhák éltek, és ezt a varázslatos helyet úgy hívták: esküvői ruhaszalon. Boldogan táncoltak, tündököltek a ruhák, és csak arra vártak, hogy besétáljon egy lány, és magára öltse őket…

 Hogy hogy folytatódik a mese? Az csak rajtatok múlik! Tartsatok velünk, megmutatjuk, hogy zajlik a ruhapróba egy esküvői ruhaszalonban! A többit már a fantáziátokra bízzuk…

Menyasszonyi ruha banner

Egy esküvői ruhaszalon hangulata

Ti is rákkantatok az összes esküvői ruhapróbás sorozatra a tv-ben? Mi is! Naná… Szemet gyönyörködtető ruhaköltemények végtelen tengere, sürgő-forgó öltöztetők, bársony dobogó, szatén köntös és előkelő pezsgőzés, miután igent mondtatok a ruhára. De vajon így megy ez a való életben is? Nos, részben.

Természetesen minden esküvői ruhaszalon minősége eltérő lehet, így a hangulat is. De az egészen biztos, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők jelenléte minden szalont különlegessé tesz. Azon azonban ne lepődj meg, ha nem engedik, hogy lefotózd magad a ruhákban.

A legtöbb szalonban erre külön felhívják a figyelmed, de mivel minden szalonban eltérhetnek a szabályok, mindenképp kérdezz rá, mielőtt vad szelfizésbe kezdenél!

Hirdetés

Jó, ha tudod! Egyes ruhaszalonokban előfordulhat, hogy próbadíjat kell fizetned. Megosztó a téma, de egyet ne feledj! Egy esküvői ruhaszalon minden dolgozója azon van, hogy felejthetetlen élménnyel lépj majd ki az ajtón. Ehhez azonban a ruháknak makulátlanul tisztáknak és sérülésmenteseknek kell lenni.

Ha szeretnél többet tudni a témáról, ide kattintva elolvashatod cikkünket a próbadíjról.

Próbadíj

Tudnivalók, mielőtt betérnél egy esküvői ruhaszalonba

Nem árt, ha egy-két inspirációs képet beszerzel, hogy, amikor az esküvői ruhaszalon kedves eladói megkérdezik, hogy milyen elképzelésed van, tudj kinyögni valamit.

Nem baj, ha nem tudod kristálytisztán, hogy mit szeretnél! Elég, ha néhány stíluselemet kiemelsz, ami aztán segít, hogy álomruhádhoz rövidebb úton eljuss. Ezen kívül érdemes tisztában lenned pár gyakorlatias lépéssel is, ide kattintva elolvashatod őket!

Esküvői szalon, ruhapróba

Aranyszabály! A ruhapróba valóban arra van, hogy próbálj! Ne zárkózz el olyan ruhamodellektől sem, melyeket elsőre nem tudnál elképzelni magadon. Ne ragaszkodj a gondolathoz, hogy úgy szeretnél kinézni, mint a kiszemelt fotón a modell. Minden alkatra más és más típusú ruha illik, de minden alkatra meglesz a tökéletes fazon.

Csak légy nyitott, és hidd el, téged is érhetnek pozitív meglepetések!

Próbadíj

Mi mennyi idő, egy esküvői ruhaszalonban

Mindennek megvan a maga ideje – szokták mondani. Nincs ez másként az esküvői ruhaszalon háza táján sem! Érdemes a próba előtt legalább 3-4 héttel bejelentkezned. Nagyon sokaknak csak a hétvégi próbanapok felelnek meg, így azok az időpontok hamar elfogynak.

Van lehetőséged a legtöbb esküvői ruhaszalon oldalán időpontot foglalnod egy naptárban, így látod a szabad idősávokat, és ki tudod választani a számodra legideálisabbat!

Ne feledd! Bármikor, bármi közbe jöhet. Ezt mindenki megérti. Azt azonban nem, ha egyszerűen csak nem jelensz meg a próbán, és nem is értesíted a szalont. Ha véletlenül mégsem tudsz elmenni a lefoglalt időpontodra, azonnal hívd fel őket!

Gondolj bele, mekkora kellemetlenséget okozol, ha ők feleslegesen várnak rád, és az idő alatt más menyasszonyok is hoppon maradnak.

Ruhapróba, ruhaszalon

Mivel egy esküvői ruhaszalon nyitvatartási ideje sem véges, egy menyasszonyra nagyjából 1-1,5 órát szoktak számolni. Ennyi idő alatt körülbelül 5-6 ruhát is fel tudsz venni, és, ha nincs meg az a „pillangók röpködnek a gyomromban” érzés, nem is érdemes több időt fecsérelni egy ruhára. Azonban készülj fel, ez kemény fizikai meló!

Bizony el fogsz pilledni a végére, mire lemegy a fel-és le öltöztetések végeláthatatlan sora. Bár, hogy az egyik legélvezetesebb fáradtság a világon, az ezer százalék! Viszont éppen ezért nem érdemes egy napra 2-3 ruhapróbánál többet beiktatni. Bőven lesz infó, amit fel kell majd dolgozni.

Tipp! Érdemes már olyan fehérneműt felhúznod a ruhapróbára, amilyet a nagy napon is viselni fogsz. Így már előre láthatod, hogy hogy fog mutatni a ruha alatt, mennyire látszik át, mit kell esetleg megváltoztatni. A tökéletes esküvői fehérnemű kiválasztása nem egyszerű, de ebben is segítünk!

Hány kísérőt vigyél magaddal egy ruhapróbára?

Vannak olyan szalonok, melyek már előre jelzik, hogy 2-3 kísérőnél többet ne hozz magaddal. Nyilván, az eltérő helybeli adottságok miatt nem mindegy, hogy egy kisebb násznép jelenik-e meg veled, vagy éppen csak anyukád és egy barátnőd.

Ezen ne is bánkódj, sokkal nehezebb a választás, ha sokan vannak körülötted. Csak azok kísérjenek el, akiknek a véleménye kiemelten fontos számodra.

Próbadíj

Milyen kiegészítőket lehet felpróbálni?

Az esküvői kiegészítőknek mágikus ereje van. A fátyol egyszerűen csodákra képes! Abban a pillanatban, amint rajtad van a menyasszonyi ruha, a fátyol fogja megkoronázni az összképet. Ezt az euforikus érzést azonban érdemes a tökéletes ruhára tartogatni, hogy az valóban minden tekintetben rendhagyó legyen.

Természetesen egy esküvői ruhaszalon nemcsak fátylat tartogat a számodra! Kísérletezhetsz különböző fejdíszekkel, tiarákkal és ékszerekkel is.

Kérdezz bátran!

Egy pillanatig se érezd magad kellemetlenül, ha valami nem világos. Nyugodtan kérdezz rá a ruhák árára, méretére, anyagára, a kölcsönzés menetére, az esetleges kaucióra, a ruha tisztíttatására, stb…

Engedd, hogy tanácsokkal lássanak el, de nyugodtan mond meg, ha egy ruhában nem érzed jól magad. Amúgy is az arcodra lesz írva, ha tetszik, ha nem.

Bizony egy esküvői ruhaszalon nagyon különleges hely, felejthetetlen emlékeket szerezhetsz a ruhapróbák alatt. Sose keseredj el, ha esetleg elsőre nem jártál sikerrel!

Nemcsak a tökéletes szerelem és tökéletes menyasszonyi ruha, de a tökéletes esküvői ruhaszalon felfedezése is időbe telik. Ha azonban rátaláltál, valóra válik saját tündérmeséd. Itt a vége, fuss el véle!