Audrey Hepburn klasszikus szépség volt, emellett a színésznőt a gyermeki báj és örök elegancia megtestesítőjeként tartják számon. Kétszer házasodott, első férje Mel Ferrer színész volt, a második pedig az olasz pszichiáter, Andrea Dotti. Audrey Hepburn menyasszonyi ruhája mindkét esküvőn csodaszép volt, olyannyira, hogy a stílusikon ruháihoz hasonló darabokat még ma is előszeretettel viselnek a menyasszonyok az esküvőjükön.

Menyasszonyi ruha banner

A színésznő egyik esküvőjén sem viselt hosszú, földig érő menyasszonyi ruhát, talán éppen ez az oka annak, hogy ha először megpillantja valaki őket, soha nem felejti el. Persze a hasonló darabokat tudni kell viselni, talán ezért is olyan különleges és felejthetetlen számunkra minden esküvői fotó, amely Audrey Hepburn nagy napját örökíti meg. Nektek melyik ruhaköltemény tetszik jobban?

Tudtátok? 

A színésznőt szerelmi szálak fűzték William Holdenhez, ám végül lefújták az esküvőt. Mivel ekkorra már elkészült az olasz tervezők által megálmodott menyasszonyi ruha,  Audrey különös dolgot kért a Fontana sisters tervező párostól. Arra kérte őket, hogy az egyedi tervezésű menyasszonyi ruhát ajándékozzák a leggyönyörűbb, legszegényebb olasz lánynak, aki soha nem viselhetne hasonló szépséget az esküvőjén.

Audrey Hepburn menyasszonyi ruha

Audrey Hepburn első házassága

Az angol-holland származású színésznő 1954-ben ment feleségül Mel Ferrerhez. Egy magas nyakú, szatén szalaggal díszített, A-vonalú Balmain ruhában vonult az oltár elé. A ruha szépségét egy könyékig érő selyemkesztyű emelte ki. Hajában egy rózsákból álló virágkoszorút viselt, mivel nem szerette volna megnöveszteni a haját egy esküvői kontyhoz. A menyasszonyi ruha az '50-es évek egyik legszebb darabja volt, amely kihangsúlyozta a színésznő karcsú derekát, a sípcsontig érő ruhahossz pedig a csodás lábait. 

Képzeljétek!

Pierre Balmain olyan hírességek esküvői ruháját tervezte, mint Ava Gardner, Brigitte Bardot, Katherine Hepburn, Marlene Dietrich vagy éppen Sophia Loren!

Audrey Hepburn Mel Ferrer esküvő

Audrey Hepburn második házassága

Válását követően 1969-ben feleségül ment Andrea Dottihoz, aki pszichiáterként dolgozott Olaszországban. A színésznő az esküvőn egy púderrózsaszín ruhát viselt, melyet jó barátja, Hubert de Givenchy tervezett neki. A ruhához egy színben hozzá passzoló, rózsaszín kendő tartozott, a megjelenést pedig egy fehér harisnya tette tökéletessé. Bár a miniruha a legkevésbé sem mondható hagyományos menyasszonyi ruhának, talán senki nem fog velünk vitatkozni, ha azt állítjuk, hogy Audrey Hepburn kislányos bája egyszerűen imádnivalóan dominált ebben a szettben.

Érdekesség!

A színésznő a Sabrina című film forgatásán ismerkedett meg Hubert de Givenchy divattervezővel 1953-ban, akivel rögtön barátságot kötöttek. Innentől kezdve Audrey lett Givenchy múzsája, a tervező otthonra és a filmekhez is olyan darabokat tervezett számára, hogy a színésznő még ma – 25 évvel a halála után is – hatalmas divatikon.

Audrey Hepburn Andrea Dotti

A színésznő természetesen a filmjeiben is viselt menyasszonyi ruhát, gondoljatok csak az emlékezetes Dior ruhára, melyet Audrey a Funny face-ben öltött magára. Sokak szerint ez a ruha ihlette Meghan Markle menyasszonyi ruháját. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy fantasztikusan izgalmas lett volna néhány percre Audrey bőrébe bújni?