Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája
Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Nagyon érdekes történetek kapcsolódnak a filmsztár esküvői ruháihoz, és házasságaihoz is, ezeket fogjuk most megmutatni nektek. Vigyázat! A legeslegelső esküvői képeken talán rá sem ismertek majd a színésznőre!

A szőke ciklon Los Angelesben született, és a színészet mellett énekesként és fotómodellként is hatalmas karriert futott be annak ellenére, hogy nevelőszülőknél és árvaházakban nevelkedett. Élete során sokat küzdött a depresszióval és a gyógyszerfüggőséggel, 1962-ben pedig saját kezűleg vetett véget az életének. A 36 év alatt háromszor ment férjhez, de házasságai csak hónapokig, vagy néhány évig tartottak.

Gondoltátok volna? 

Marilyn Monroe közel 10 éves színészi pályafutása alatt a filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be. Elképesztő szám, nem igaz?

Menyasszonyi ruha banner

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Az első menyasszonyi ruha 

Hogy a nevelőszüleivel ne kelljen Nyugat-Virginiába költöznie, 16 évesen feleségül ment a szomszéd fiúhoz, James Doughertyhez 1942. június 19-én, aki abban az időben egy gyárban dolgozott. Monroe nem folytatta a tanulmányait, hanem háztartásbeli lett belőle. A második világháború alatt – míg a férje a csendes-óceáni hadszíntéren volt – beindult a karrierje, és mivel a férje ragaszkodott ahhoz, hogy a színésznő ne dolgozzon, különváltak egymástól.

„A házasságtól nem lettem szomorú, de boldog sem. Alig beszéltünk a férjemmel. Nem mintha dühösek lettünk volna egymásra. Nem volt semmi mondanivalónk. Meghaltam az unalomtól.”- így mesélt a házasságáról.

A menyasszonyi ruhája egyébként egészen varázslatos volt. A színésznő egy földig érő, A-vonalú ruhát választott, hosszú ujjú felsőrésszel, és fodros kivágással. A haja és a fátyla pontosan az 1940-es évek esküvői trendjét követte, amihez fantasztikusan illett a klasszikus, fehér rózsacsokor.

Marilyn Monroe első menyasszonyi ruhája

A második menyasszonyi ruha

1954-ben járunk, Monroe január 14-én házasságot kötött San Franciscoban Joe DiMaggio baseballjátékossal, aki a kor egyik leghíresebb sportszemélyisége volt. Esküvőjüket hatalmas figyelem övezte, azonban a színésznő nem egy hagyományos fehér menyasszonyi ruhában mondta ki az igent, hanem egy csokoládébarna kosztümben, melyet fehér szőrmegallér díszített.

Képzeljétek!

Ez a ruha 33 000 dollárért kelt el egy árverésen 45 évvel később.

1954 szeptemberében kezdték el forgatni a Hétévi vágyakozás című film forgatását, amiben Monroe azt a bizonyos ikonikus fehér ruhát viselte, amelynek a szoknyáját fellibbenti a metró szellőzőrácsain érkező huzat. A forgatásra rengetegen voltak kíváncsiak, amit Joe nem nézett jó szemmel, hiszen nagyon féltékeny volt a feleségére. Házasságuk 9 hónap után válással végződött, de egyes források szerint Joe a színésznő halála után hetente háromszor fél tucat vörös rózsát küldetett volt felesége sírjához.

Marilyn Monroe második menyasszonyi ruhája

A harmadik Marilyn Monroe menyasszonyi ruha

Bár DiMaggioval folyamatban volt még a válópere, Marilyn Monroe javában randevúzgatott Marlon Brandoval, és Arthur Millet íróval. Utóbbihoz 1956-ban ment férjhez White Plains-ben, és a szertartás alatt állítólag egy egyszerű pulóvert és szoknyát viselt. Az esküvői képeken látható fehér ruhát állítólag csak azért öltötte magára, mert meg akart felelni a sajtó elvárásainak. A menyasszonyi ruha egy térd alá érő, testhezálló darab volt, ami gyönyörűen kihangsúlyozta a színésznő homokóra alakját.

Öt év házasság után, 1961-ben a pár elvált egymástól, Monroe pedig a következő éveben életét vesztette.

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Bár házasságaiban csak ideig-óráig volt boldog, az élete nagyon színes volt, tele kihívással és új lehetőségekkel. Az egyik életrajzírója az alábbi szavakkal méltatta a színésznőt:

„A legnagyobb tévhit, hogy buta volt. A második, hogy törékeny. A harmadik pedig, hogy nem tudott színészkedni. Messze volt attól, hogy buta legyen, bár nem kapott formális oktatást, és erre nagyon érzékeny volt. De valójában nagyon is okos volt – és nagyon kemény. Kellett is, hogy legyen mindkettő, hogy ha le akarta győzni az 50-es évek stúdiórendszerét”

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhái pedig  – Audrey Hepburn menyasszonyi ruháihoz hasonlóan – még napjainkban is megihletik a menyasszonyokat, akik közül sokan irigykednek a Monroe-féle könnyed, szexi, és pajkos kisugárzásra.