Vannak olyan ikonikus menyasszonyi ruhák, amelyek évtizedek elteltével is hihetetlenül népszerűek a menyasszonyok körében. Sokan még ma is Audrey Hepburn ikonikus ruhájához hasonló darabot keresnek az esküvőjükre, míg mások elképzelni sem tudnák a nagy napot Jackie O’ mesés ruhája nélkül.

Most megmutatjuk azokat az ikonikus, ma is hordható menyasszonyi ruhákat, amelyek menyasszonyok ezreinek dobogtatják meg a szívét még mai is.

Menyasszonyi ruha banner

Ikonikus menyasszonyi ruhák

Wallis Simpson ikonikus menyasszonyi ruhája

A többszörösen elvált Elizabeth Wallis Warfield harmadik férje VIII. Edward király volt, aki 1936-ban lemondott a trónról, hogy elvehesse őt feleségül. 1937-ben, Candé kastélyban, Franciaországban, Monts megyében mondták ki a boldogító igent.

A világhírű amerikai tervező, Mainbocher álmodta meg Wallis minimalista stílusú ruháját, melyen a nyak hátsó részén található cikcakkvarrás gyógyuló sebet szimbolizált, azonban a varrat jelentősége titokban maradt Wallis és a tervező között.

II.Erzsébet királynő ikonikus menyasszonyi ruhája

Erzsébet királynő 21 évesen, 1947-ben lett Fülöp herceg felesége, de már 13 éves korában is rajongott a hercegért. Esküvőjüket a BBC rádión közvetítette, és közel 300 millióan hallgatták szerte a világon. Erzsébet ruháját Sir Norman Bishop Hartnell tervezte. A ruha elefántcsontszínű szaténból készült, 10 000 kristály és gyöngy díszítette, a fátyol pedig 4 méter hosszú volt. A hercegnő az édesanyja diadémját viselte a nagy napon.

Jacqueline Bouvier ikonikus menyasszonyi ruhája

Jackie O’ neo-viktoriánus, selyem taftruhát viselt a nagy napon, feszes, testhezálló felsőrésszel és egy apró virágokkal díszített szoknyával. A ruhát Ann Lowe tervezte, aki odafigyelt minden apró kiegészítőre, így arra is, hogy a ruha mellé a fehér kesztyű és a fátyol tökéletes választás lesz. Jackie 1953-ban kötött házasságot John F Kennedyvel a Rhode Island-i Hammersmith Farmon.

Grace Kelly ikonikus menyasszonyi ruhája

Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg esküvője úgy vonult be a történelembe, mint az évszázad esküvője. Az esküvő előtti találkozás pillanatait több forgatócsoport és fotós megörökítette meg, a polgári szertartásra végül 1956. április 18-án került sor a palota tróntermében. Grace Kelly itt egy vajszínű csipkével díszített halvány rózsaszín taft ruhát viselt fehér kesztyűvel és Júlia-sapkával.

Hirdetés

Gondoltátok volna? 

A ruhát 36 varrónő készítette 6 héten keresztül, 23 méter selyemtaftból, és 274 méter antik Valenciennes-csipkéből. A ruha az MGM ajándéka volt, és 7267 amerikai dollárt ért.

Audrey Hepburn ikonikus menyasszonyi ruhája

Audrey Hepburn 1954-ben mondta ki az igent Mel Ferrer színésznek, egy magas nyakú, szatén szalaggal díszített, A-vonalú Balmain ruhában. A különleges ruhához könyékig érő selyemkesztyűt viselt, hajában pedig egy szolid rózsakoszorú kapott helyet. A tervező készítette egyébként Brigitte Bardot, Katherine Hepburn, Marlene Dietrich és Sophia Loren menyasszonyi ruháját is. Audrey Hepburn házassága 14 évvel, 1968 decemberéig tartott.

Elizabeth Taylor ikonikus menyasszonyi ruhája

Elizabeth Taylor 1959-ben ment feleségül negyedik férjéhez, Eddie Fisher-hez. Eddie elhagyta a feleségét, Debbie Reynoldsot, hogy feleségül vegye Taylort. Elizabeth feltűnő, zöld, csuklyás ruhát viselt, selyem cipővel. A ruhának hosszú, áttetsző ujja volt, a színésznő darázsderekát pedig egy zöld öv hangsúlyozta ki.

Mia Farrow ikonikus menyasszonyi ruhája

Amikor Mia Farrow-t 1966 júniusában feleségül vette Frank Sinatra, Farrow új menyasszonyi ruha trendet teremtett. A rövid haj és a minimalista stílusú ruha hihetetlenül modern megjelenést kölcsönzött a menyasszonynak, aki akkoriban csak 21 éves volt (Sinatra pedig 50). A pár 15 perc alatt házasodott össze a Las Vegas-i The Sands Hotelben.

Yoko Ono ikonikus menyasszonyi ruhája

A művészt 1969-ben, Gibraltáron vette feleségül John Lennon. Yoko Ono nem állt be a sorba, egy hófehér miniruhában, és egy hatalmas fehér kalapban mondta ki az igent. John Lennon fehér öltönyt viselt az esküvőn. A páros pontosan úgy nézett ki, mint aki éppen teniszezésre készül.

Ezek a ruhák még napjainkban is sok menyasszonynak adnak ihletet a menyasszonyi ruha kiválasztásához, de biztosak vagyunk benne, hogy a kiegészítőket is nagyon izgalmasnak találtátok. Nekünk Audrey Hepburn a kedvencünk, de Grace Kelly ruháját is szívesen megnéznénk egyszer élőben. (további csodás darabokat találtok ide kattintva)

Nektek melyik darab tetszik legjobban a világ legszebb ikonikus menyasszonyi ruhák közül?