Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell ennek a csodának minden velejárójával, és amire nagy szükséged lesz, az egy kismama menyasszonyi ruha. A tested – lelked változik, és az esküvőszervezés időszaka végigkíséri ezt a folyamatot.

Nagyon fontos, hogy szervezetten, átgondoltan fuss neki, hogy a stressz – faktort ki tudd zárni, hisz az senkinek sem tesz jót, pláne nem egy kismamának. Különlegesen meghitté teszi majd az esküvőtöket, hogy nem ketten, hanem hárman sétáltok az oltár elé, és gyermeketeknek is kedves történet lesz, hogy – bár nem emlékszik rá – de ő is ott volt veletek életetek egyik legfontosabb napján!

Terhes menyasszonyi ruha

Fotó: Jonathan Borba (Unsplash)

Kismama menyasszonyi ruha tippek

A legnagyobb fejtörést nyilván a menyasszonyi ruha okozza. Ha ti is ugyanannyira szeretnétek hangsúlyozni menyasszonyságotokat, mint várandósságotokat, arra is van megoldás! Higgyétek el, több fazonból is választhattok! Pocakos menyasszonyként is lehettek sugárzóan gyönyörűek, csinosak, és szexik, de egy-két apróságra érdemes odafigyelni!

  • Az első, és talán legfontosabb, hogy olyan menyasszonyi ruhát válasszatok, amely kényelmes, nem szorít, nem csúszkál, és bőrbarát anyagból készült! Ilyen lehet például egy könnyed sifon, vagy egy lágy pamut csipke. Egyszerre kényelmes, és nőies. Nagyon elegánsak lesztek benne!
  • Bármilyen anyagú/fazonú ruhát választotok, előfordulhat, hogy még az esküvő előtt pár nappal is igazítani kell rajta, hisz a pocakotok napról-napra nő. Érdemes keresni egy profi varrónőt, aki a nagy nap előtt is készenlétben áll, ha segítségre van szükségetek.
  • Akár varratjátok, akár bérlitek a ruhátokat, bele kell számolnotok a pocakotok megsaccolható növekedését! Ebben segítségetekre lehet egy párna, vagy pulcsi, de sokkal ügyesebb, ha mondjuk jelmezkölcsönzőből kibéreltek egy kismama pocak párnát, amivel, sokkal ügyesebben tudjátok modellezni a várható esküvői alakotokat.
  • A kismama menyasszonyi ruha hosszával is játszhattok, jól fog állni egy földig érő, vagy akár egy tea length fazon is!
  • Nem kötelező a hófehér menyasszonyi ruha, így kismamaként is választhattok egy ekrü, púder rózsaszín, pezsgőszínű vagy akár aranyszínű darabot is!
  • Egy enyhén A-vonalú ruhával kicsit konzervatívabb, mégis elegáns hatást tudtok elérni. Bátran viselj empire fazont, amely kihangsúlyozza a dús kebleket.
  • Mivel a ruha középső, illetve alsó részével kevésbé tudtok játszani – hisz bizonyos határokig megszabja a pocakotok, hogy mit lehet és mit nem – tegyétek izgalmassá a ruha felső, illetve váll részét. Jöhetnek a csipkeberakások, selyemhajtások, flitterek, ékkő – és gyöngyhímzések, az ejtett vállú felsőrészek vagy hosszú csipke ujjak. De egy aszimmetrikus váll megoldás is nagyon trendi lehet!
  • Ha igazán különleges menyasszonyi ruhára vágytok, figyelmetekbe ajánljuk a manapság nagyon divatos csipkével, gyönggyel, gombbal díszített hátmegoldásokat, vagy akár bevállalhattok egy szexibb nyitott hátú ruhát is. Ezek a darabok kihangsúlyozzák a szépséget és nőiességet, amire kismamaként is ugyanúgy szükségetek van!
Menyasszonyi ruha banner

Praktikák várandós menyasszonyoknak

A tökéletes menyasszonyi ruhán kívül még sok apróságra érdemes odafigyelnetek. A tipikus menyasszonyi kiegészítőket is hangolhatjátok a várandósságotokhoz, ugyanúgy, ahogyan a dekorációt is.

1.

Cipő, cipő, cipő! Felejtsétek el a 20 centis magassarkúkat, még akkor is, ha alapvetően ügyesen tipegtek benne. A biztonság kedvéért jobb egy lapos talpút választani. Persze itt is végtelen a választék. Lehet balerina cipő, lehet saru, lehet díszített vagy épp letisztult, vagy akár egy vagány tornacipő is.

2.

Nagyon szépen mutat a kismama menyasszonyi ruha derék részén egy szalag, melynek színével még akár a baba nemére is utalhattok!

3.

Manapság egyre divatosabb tematikus esküvőt tartani. Mi adhatna nagyobb inspirációt, mint kisbabátok érkezése? Végtelenül humoros, kedves, és egyben megható is tud lenni egy babás esküvői dekor!

Terhes menyasszonyi ruha

Fotó: Daria Kopylova (Unsplash)

4.

Az áldott állapot rengeteg jó ötlet alapja lehet, és, ha nem szeretnétek az esküvőtöket baba tematikusra, akkor is kiélvezhetitek a gömbölyödő pocakotokat a kreatív fotózáson!

5.

Várandós menyasszonyként kiemelt figyelmet kell fordítanotok a saját komfortotokra. Így még fontosabb, hogy tökéletesen kényelmes legyen a menyasszonyi fehérnemű! Előnyös, ha puha anyagból készült, de persze ez nem azt jelenti, hogy mondjuk egy kis csipkével megspékelve, ne lehetne dögös!

6.

Mivel ti igazából nem ketten, hanem gyakorlatban hárman házasodtok össze, helyet kaphat egy marcipán baba is az esküvői torta tetején mellettetek!

7.

A ceremónia legyen rövid! Nem csak ti lesztek hálásak érte, de a násznép is. Tartalékoljátok az erőt, hogy bírjátok az egész estét!

8.

Igen, persze tudjuk, superwoman-ek vagytok, de kérjetek és fogadjatok is el segítséget! Ez nem csak a nagy napra, de az esküvőszervezésre is igaz. Persze ti lesztek a motorja az egésznek, de a kisebb elintéznivalókat hagyjátok a felmentőseregre!

9.

Pihenjetek, mozogjatok és egyetek rendesen! Az esküvőszervezés rengeteg elintéznivalóval jár, miközben kisbabátok érkezésére is készültök. Nagyon fontos, hogy mindig legyen nálatok valami ennivaló, egy kis gyümölcs, és a mozgás ne merüljön ki az esküvőszervezés közbeni rohangálással. Ha minden este a kádban akartok relaxálni, ugyan ki állíthatna meg?

Terhes menyasszonyi ruha

Fotó: Taylor Kopel (Unsplash)

Kismama menyasszonyi ruha inspirációk

Imádjuk nézegetni a hírességek fotóit! Elemezzük milyen volt a hajuk, a sminkjük, a ruhájuk, és közben próbáljuk magunkévá tenni ezeket a divatfortélyokat. Terhes menyasszonyként azonban csalóka lehet, ha nádszálvékony menyasszonyok fotóiból szeretnétek inspirációt szerezni.

Szerencsére nem csak közöttünk, halandó emberek között vannak várandós menyasszonyok, hanem a sztárvilágban is!

Várandós hírességek és a kismama menyasszonnyi ruha

Mutatunk 3 hírességet, akik szintén babával a pocakban tündököltek szebbnél – szebb menyasszonyi ruhában. Mindegyikük nagyon különböző stílusú menyasszonyi ruhát választott, mégis tökéletes volt az összes!

Alicia Keys és a kismama menyasszonyi ruha

A sokak által imádott énekesnő nem rejtegette kismama pocakját! Csodálatos menyasszonyi ruhájában, mint egy görög istennő, úgy vonult az oltárhoz. Imádjuk a strasszos fejdíszét, amivel igazán egyedivé varázsolta megjelenését, és a ruha aszimmetrikus váll részét, mellyel gyönyörű bőrét emelte ki! Minden kismamának jól állna egy ilyen könnyed viselet.

Hirdetés

Lily Allen és a kismama menyasszonyi ruha

Bizony a sztároknak sem mindig móka és kacagás az életük. Az énekesnő 2 babáját veszítette el, miután harmadik terhessége alatt, férjhez ment álmai férfijához. Büszkén mutatta meg pocakját menyasszonyként is, káprázatos csipkecsoda ruhájában. Szerintünk pont így kell kinéznie egy romantikus, vintige menyasszonynak!

Ashleigh Good – Chanel modell ruhája

A Chanel atyja, Karl Lagerfeld nem igazán visszafogott vélemény nyilvánításairól ismert, elég nyersen fogalmazta meg kritikáját már több ismert nő külsejéről is. Ezért okozott hatalmas meglepetést, amikor 2014-ben a Chanel bemutatóján maga a „mester” egy terhes modelljével sétált végig a kifutón.

Asleigh 7 hónapos terhesen egy középkori szabású menyasszonyi ruhában tündökölt. A ruha nyitott vállal, és egy földig érő arany palásttal lett igazán érdekes, de azért van mit ellesni róla!

Pocaklakóval az oltár előtt? Manapság ez már cseppet sem olyan meghökkentő, mint néhány generációval ezelőtt. Éppen ezért, szerencsére a várandós menyasszonyoknak nem kell takargatniuk gömbölyödő idomaikat.

Bátran hangsúlyozhatjátok nőiességeteket, hogy ne csak kismamaként tekintsenek rátok, bár egy valami tagadhatatlan… Egy nő sem ragyog úgy, mint egy kismama!

Borítókép: Freddy G (Unsplash)