Megható és lélegzetelállító pillanat, amikor egy menyasszony megtalálja álmai esküvői ruháját! De mi a helyzet menyecske ruha témában? A legtöbben az esküvői teendők listájának apró betűs részébe illesztik a menyecske ruha kiválasztását, mely az esküvői ruhák Oscar-ján csak a mellékszereplőnek járó díjért pályázhat, de mint DiCaprio-nak, a menyecske ruháknak is eljött az ideje, hogy végre reflektorfénybe kerüljenek!

Menyasszonyi ruha banner

A hagyomány szerint a nászéjszaka után a menyasszony lecserélte fehér ruháját, és újasszonyként piros ruhában lejtette az első táncot édesapjával, majd a násznéppel. S, hogy a ruha miért éppen piros? Az talán maradjon a nászéjszakák kacér lepedőinek romantikus titka! Persze akkoriban sem maradhattak el a kiegészítők, mint a fehér színű kerek kis kötény, a zsinóros díszítés vagy a Carrie Bradshow-t megszégyenítő bojtos kis papucs.

Színek kavaldádja

Ahogy a nászéjszakás elvárások, úgy a menyecske ruha színe is sokat változott az elmúlt időszakban. Bár lehet, hogy a nagyik meglepődnek, ha mondjuk kék, vagy lila menyecske ruhát kaptok fel éjfél után, az esküvői trendek azonban már ezt is megengedik. Ha viszont szeretnétek közelebb maradni a hagyományokhoz, elmerülhettek a dögös vörös árnyalatainak kifogyhatatlan választékában, és tutira mehettek egy vadító lazac, vagy korall színű menyecske rucival!

Stílusirányzatok

Ha úgy érzitek, távol áll tőletek a magyaros menyecske szerep, egy cseppet se aggódjatok! Nyugodtan átváltozhattok egy pöttyös ruhában retro rocky kisasszonnyá, egy dögös koktélruhában huncut party királylánnyá, vagy egy maxi ruhában vörösszőnyeges dívává. Gondoljatok csak bele, Ti lesztek az év legnagyobb bulijának a főszereplői!

Hirdetés

Fontos!

Bármilyen stílusú menyecske ruhát választotok, figyeljetek oda, hogy passzoljon a menyasszonyi ruha hangulatához, anyagához. Például, ha légies muszlin anyagból készült a menyasszonyi ruha, készüljön hasonlóból a menyecske ruha is, és szép motívumot adhat, ha mindkét ruhában visszaköszön ugyanaz a csipke, vagy egyéb díszítőelem. Itt se feledkezzetek meg a kiegészítőkről, hogy tökéletes legyen az összkép éjfél után is!

Passzoljon az alkatodhoz

Bármennyire is csábít, hogy belebújjatok egy földig érő tengerparti szoknyába, ha kicsit alacsonyabbak vagytok, vigyázzatok, nehogy túlzottan összenyomjon benneteket a hosszú ruha! Szerencsésebb, ha egy oldalt felvágott, vagy elöl rövidebbre szabott fazont kerestek. A lényeg, ha optikailag nőni szeretnétek, villantsátok meg a lábaitokat!  És, ha a magasság tökéletes, de úgy érzitek egy kis alakformálás nem árthat, mindenképp deréknál szűkített ruhát válasszatok, vagy hangsúlyozzátok a derekatokat egy szép övvel, így tutira egy csapásra meglesz az az áhított homokóra forma!

Aranyszabály!

Ha „mellesleg” jobban meg vagytok áldva, figyeljetek a menyecske ruha dekoltázsára. Soha ne hagyjátok figyelmen kívül, hogy abban a ruhában táncolni, esetleg ugrálni fogtok, és nem lenne szerencsés az esküvői videón visszanézni, ahogy az enyhén illuminált vendégek a szemeteknél pár centivel lejjebb fókuszálnak! Ha ragaszkodtok a kivágott ruhához, villantsátok inkább a hátatokat, akár merészen is!

Menyecske cipellő

Extra dögös egy tűzpiros tűsarkú, azonban, ha nem vagytok gyakorlott magassarkúban táncolók, jobban jártok, ha laposabb tipegőre váltotok, hogy biztosan bírjátok a tempót. Bármennyire is imádtátok a menyasszonyi cipőtöket, a menyecske ruha is megérdemli a saját lábbelit, és higgyétek el, mámorító felüdülés lesz a lábatoknak hosszú órák után cipőt cserélni. Jöhetnek a díszes szandálok, tutyik, balerina cipők, végtelen a választék, legyetek bevállalósak! Ha mégis győzedelmeskedne a fájdalom, nem ciki a saját lagzitokon mezítláb ropni a menyecske táncot!

Figyelj rá!

A menyecskecipőnél se feledkezz meg az anyag – stílus – díszítés triumvirátusáról, hogy passzoljon a menyecske ruhához!

Ifjú férj új ruhája

Oké, lassan összeáll a kép! A menyasszonyi ruhához passzoljon a menyecske ruha, amihez passzoljon a menyecske cipő, és az egészhez passzoljon az újdonsült Férj! Bár kimondva, vagy kimondatlanul is mindenki tudja, hogy az esküvők szupersztárjai a menyasszonyok, sose feledkezzetek meg a nagy Ő-ről, akinek szintén csodálatosan izgalmas a Nagy Nap, és akinek szintén illik átöltöznie éjfél után. Bár a nászéjszakák kacér lepedői nem suttogják, hogy a férjnek is kötelező lenne piros inget húznia, az összhang kedvéért ennyi ruhacsere nekik is belefér!

Ne felejtsd el!

Legyen sima piros, mintás, csíkos, pöttyös vagy kockás, érdemes váltóinggel készülnötök, hisz éjfél után indul be igazán a buli, és nem csak a férjek fogják jobban érezni magukat, de az esküvői fotókon is jobban mutat, ha nincs pisztolytáska az ingen a hónuk alatt!

Most, hogy már teljes a kép, és a menyecske ruhák is átvehették a legjobb mellékszereplőnek járó díjat, nincs más dolgotok, mint betérni az első ruhaszalonba, ruhaüzletbe vagy varrodába, és belebújni a tökéletes menyecske ruhába, amit ha ügyesen választotok, még a hétköznapokon is újra tudtok viselni!