Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Koszorúslány kérdések A-tól Z-ig!
Koszorúslány

Koszorúslány kérdések A-tól Z-ig!

Karácsony

Miután megtaláltátok az esküvő öt legfontosabb elemét, a helyszínt, a fotóst, a ceremóniamestert, a zenét és a tökéletes menyasszonyi ruhát, ideje foglalkozni azzal is, hogy kik legyenek a koszorúslányok, és hogy milyen ruhát viseljenek. Jöjjenek a legfontosabb koszorúslány kérdések!

Kik legyenek a koszorúslányok?

Nincs kőbe vésve, hogy kiket kell felkérnetek a koszorúslány szerepre, ám mielőtt az összes barátnőt és ismerőst behálóznátok, gondoljátok át, hogy valójában milyen szerepet szántok nekik. Rengeteg amerikai filmet láthattok, amiben a koszorúslányok az esküvőszervező szerepet töltik be. Ha belegondoltok abba, hogy ez mekkora felelősséggel jár, és mekkora odafigyelést igényel, beláthatjátok, hogy nem feltétlenül szerencsés ennyi feladatot rájuk bízni.

Mint ahogyan már utaltunk rá, a koszorúslányokat választhatjátok a baráti vagy a rokoni körből is. Szem előtt kell tartani, hogy nem mindenki vágyik arra, hogy koszorúslány legyen, sokan azonban élnek-halnak egy ilyen lehetőségért.

Menyasszonyi ruha banner

Ha van kisebb lánytestvéretek, aki még hajadon, akkor tőle mindenképpen kérdezzétek meg, hogy szeretné-e vállalni ezt a szerepet. A család icipici kislány tagjai (akik nem irtóznak a szerepléstől) is tündéri koszorúslányok lennének. A barátnők közül érdemes a nagyon közeli barátokkal beszélni. Amennyiben nagy baráti társaságotok van, akkor mindenképpen mérlegeljetek minden lehetőséget, nehogy sértődés legyen a vége.

Hány koszorúslány lehet egy esküvőn?

Ha nagy esküvőt terveztek, akár 8-10 koszorúslányotok is lehet. A kicsi, 30-40 fős esküvőknél ez a szám nyilvánvalóan túlzásnak bizonyulhat, de persze ha ragaszkodtok hozzá, ennek sincs semmi akadálya. Egy dolog biztos, csak azt kérjétek fel koszorúslánynak, akit valóban magatok mellett szeretnétek tudni a nagy napon.

Milyen feladatokat bízzatok rájuk?

A koszorúslány nem esküvőszervező, nem ceremóniamester, nem fodrász és nem is sminkes. Ha fodrászként vagy sminkesként dolgozik a mindennapokban, az esküvőn akkor is vendég… Nem feltétlenül neki kell az örömanya, a tanúk, az összes koszorúslány és persze a menyasszony sminkjét is elkészíteni, a sajátja mellett. Csak kapkodásra számíthattok, ha mégis emellett a lehetőség mellett döntötök, és az sem biztos, hogy ha nem tetszik a smink vagy a frizura, amit elkészít, azt ezen a napon olyan szuper élmény lesz burkoltan elmondani neki. Bízzátok ezt a feladatot külsős fodrászra és sminkesre, akivel a próbahaj és próbasmink elkészítése után már gördülékenyen megy majd a közös munka.

Kristinus
Hirdetés

Ugyanez vonatkozik az esküvőszervezőre is. Lehet, hogy egy-két barátnőtök nagyon ügyesen szervezi meg a leánybúcsút és a közös nyaralásokat, de az esküvőszervezés egy olyan szakma, amely a jó szervezőkészségen kívül még legalább húsz olyan készséget, képességet igényel, amit az adott napon egyszerre kell maximálisan jól koordinálni a kívánt hatás és végeredmény elérése érdekében. Arra bíztatunk benneteket, hogy minden szolgáltatóval kössetek szerződést, hogy később legyen mire támaszkodni. Ehhez pedig az kell, hogy mindent ti tartsatok kézben (vagy egy esküvőszervező).

Egy koszorúslány sokat segíthet!

A koszorúslányok feladata lehet például felkutatni azokat a fodrászokat és sminkeseket előzőleg, akiknek a neve szóba kerülhet, megszervezni a leánybúcsút, ők segítenek a menyasszonynak felöltözni a nagy napon, részt vehetnek a menyasszonyi ruha, a menyecskeruha, a fátyol és a cipő kiválasztásánál, és természetesen részt vesznek a szertartáson, ahol virágot szórhatnak, és foghatják a menyasszony uszályát, vagy fátylát is.

Ezeknél a teendőknél nyugodtan kérjétek a segítségüket, de óvatosan! Ha húsz koszorúslány sürgölődik a menyasszonyi ruhaszalonban, és mindenki elmondja a véleményét a ruháról, soha nem fogtok végezni a próbával. Vigyetek magatokkal 2-3 olyan lányt, akinek adtok a véleményére, és tudjátok, hogy nem akarja rátok erőltetni a sellő fazont, ha ti valójában a királylányos, habosbabos ruhákért vagytok oda. A ruhapróbára elvihetitek az örömanyákat és a lánytestvéreket is, sőt! Mindenképpen kérdezzétek meg őket, hogy veletek tartanának-e, ez nagyon kedves gesztus lesz a részetekről!

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Nos, nem is lehet kérdés! Olyat, ami illik a szertartás stílusához, a választott színekhez, az életkorukhoz, az alakjukhoz és a személyiségükhöz. Nyilván nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, de létezik olyan megoldás, amivel talán mindenki kiegyezik.

Rengeteg olyan amerikai reality műsort láthattok, ahol a koszorúslányok ölre mennek egy-egy darabért, vagy éppen ellenkezőleg, hadat üzennek a menyasszonynak, és eszük ágában sincs teljesíteni az elképzelését. Az, hogy mi az esküvő választott alapszíne, a menyasszony és a vőlegény dönti el, nem a koszorúslányok. Az ehhez passzoló árnyalatok közül már talán egy kicsit könnyebb választani, de még mindig itt van a ruha stílusának és hosszúságának kérdése.

Az, hogy a menyasszonyi fórumokon lévő kommentáradatban nem tudtok eligazodni, nem véletlen. A „Nálatok mit viselnek a koszorúslányok?” kérdésre ezer válasz érkezik, de azt már ritkán ecsetelik a menyasszonyok, hogy mihez igazították a koszorúlányok ruhájának fazonját. A kisebb létszámú esküvőkön, a szabadtéri, vízparti vagy laza szertartásokon általában rövid koktélruhát viselnek a koszorúslányok, míg a nagy létszámú, ünnepélyes, elegáns esküvőkre földig érő, akár abroncsos szoknyát is választhatnak.

Ne aggódd túl…

Sok helyen olvashatjátok azt, hogy ti vagytok a menyasszonyok, tehát ti döntitek el, hogy miben legyenek a koszorúslányok, ha tetszik nekik, ha nem. Mi azonban arra bíztatunk benneteket, hogy hallgassátok meg egymás véleményét, és próbáljatok kompromisszumos megoldást találni, ami mindenkinek megfelel. Biztosan ti sem szeretnétek a menyasszonyi ruhában kötözött sonkának kinézni, ugyanígy vannak ezzel a koszorúslányok is.

Akinek túl nagyok, vagy túl kicsik a mellei, vastag a combja, pipaszár a lába, nagy a hasa, vagy ellenkezőleg, túlságosan kint vannak a bordái, az nem szeretné közszemlére tenni a számára előnytelennek tűnő testrészeit, ezt pedig minden menyasszonynak el kell fogadnia. Nem egyazon méretet viselő modellek lesznek a koszorúslányok. Érthető, hogy nekik is van kérdésük/kérésük a ruha hosszát, színét, fazonját és stílusát illetően. (Ha pedig igazi modellek a koszorúslányok, akkor sem biztos, hogy ők is elégedettek bármilyen megoldással.

Színek árnyalatok és fazonok

Mi azt tanácsoljuk, hogy az esküvő fő színének kiválasztása után döntsétek el, hogy milyen árnyalatú ruhát viseljenek, de azt bízzátok rájuk, hogy milyen fazon mellett döntenek. Általánosságban elmondható, hogy az „A” vonalú ruhák a legtöbb alakon jól mutatnak, és a térdig érő fazon olyan megoldás, ami talán senkinek nem szúrja majd a szemét. Persze a hosszúságot közösen is eldönthetitek, és érthető az is, ha rá szeretnétek bólintani a csajok választására, mielőtt meglátjátok őket benne az esküvőn.

A ruhák választásához még több segítséget és tippet ide kattintva kaphattok.

Ki fizeti a koszorúslány ruhákat?

Természetesen, mint minden, ez is megbeszélés kérdése. Mielőtt vita kerekedne belőle, járjátok végig az összes lehetőséget, és döntsetek a legbarátibb megoldás mellett. Korábban a menyasszony kötelessége volt kifizetni a koszorúslányok ruháit, de persze ahogyan az idők változnak, ez a szokás is kezd feledébe merülni.

Ha valahol azt olvassátok, hogy nem illik szóba hozni ezt a témát a koszorúlányok társaságában, akkor gondolkodjatok el azon, hogy ennek mi lehet az oka. Szerintünk semmi, hiszen ez elég fontos kérdés, ha kézben akarjátok tartani a költségvetés alakulását. Tehát mindenképpen beszéljetek a piszkos anyagiakról!

Három lehetséges verzió jöhet szóba, ezek valamelyike reméljük, hogy beválik nálatok is.

1

Ha a már az elejétől fogva beépítettétek a költségvetésbe ezt a kiadást, akkor nincs is más hátra, mint kiválasztani a mindenkinek megfelelő, tökéletes koszorúslányruhákat, és méretre igazítani őket.

2

Megegyezhettek abban is, hogy a koszorúslányok veszik meg maguknak a ruhákat (persze így is fontos, hogy milyen darabot választanak), és ezt „kapjátok” tőlük nászajándékba. Így nem kell vitatkozni a költségeken, és olyan fazonú ruhát is választhatnak maguknak, amit később is fel tudnak venni, egy másik jeles alkalomra.

3

Felezitek a költségeket, és így senkit nem terhel nagyobb kiadás. A ruha mellett még 1-2 kiegészítőre is szükség lehet, ezért csak meg kell állapodnotok abban, hogy ki mit fizet majd. Az is járható út, ha varratjátok a ruhákat, és míg ti kifizetitek az anyag árát, addig a koszorúslányok állják a varrónő munkadíját.

Hangolódjatok rá!

Végül pedig, hogy ráhangolódjatok a koszorúslány témára, a figyelmetekbe ajánlunk néhány filmet, ami biztosan lázba hoz benneteket. A Lánybúcsú, a Koszorúslányok, a 27 idegen igen, az Oltári nő, a Mamma mia, A csajok háborúja, a Nászok ásza, A szabadság ötven árnyalata és persze a Szex és New York film első része is kihagyhatatlan!

Biztosan nem megy majd minden gördülékenyen a teendők kiosztása és a ruhaválasztás körül. Ha leültök, és közösen megbeszélitek a felmerülő problémákat, nem lehet gond. Egy esküvőszervező jó tanácsokat adhat nektek, akárcsak a menyasszonyi ruhaszalon tanácsadónője, vagy éppen a ceremóniamester (vagy vőfély). Ne zárkózzatok el semmilyen ötlettől, legyetek rugalmasak, és persze ragaszkodjatok a megálmodott esküvő főbb pilléreihez!

Karácsony

Témába vág

Nézd meg, milyen mesés volt Priyanka Chopra menyasszonyi ruhája – VIDEO! Emlékeztek még a 2018-as év eljegyzési bulijára? Természetesen Priyanka Chopra nevéhez fűződik a Tiffany-eljegyzés, aki egy 855.000 dolláros gyémánt és platina nyakláncot, valamint egy 580.000 dolláros gyémánt fülbevalószettet viselt magán ezen a nap...
Menyasszonyi ruha trend 2019 – Válaszd az Igazit! Hála a Bridal Fashion Week-nek, pontosan tudjuk, hogy milyen varázslatos lesz a menyasszonyi ruha trend 2019-ben. Varázslatos? Ugyan már, annál sokkal-sokkal különlegesebb! 2019-ben minden menyasszony megtalálhatja a személyiségéhez és az alakjához l...
Terhes menyasszonyi ruha tippek, és mesés inspirációk! Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell enn...
Ez igen! Mandy Moore menyasszonyi ruhája elképesztően egyedi! Dobpergést kérünk! Ha van olyan menyasszonyi ruha, amire azt mondjuk, hogy rendhagyó, és hihetetlenül egyedi, akkor Mandy Moore menyasszonyi ruhája biztosan az. Többször hívtuk már fel a figyelmeteket arra, hogy a púderrózsaszín ruhák borzasztóan nép...
10+1 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról Hány olyan csajos pizsiparti volt már az életünkben, ahol bevackoltuk magunkat a kanapéra egy kis nasival és a legjobb barátnőinkkel, és a romantikus filmek kánaánjában lubickoltunk? Rengeteg! Kellenek is az ilyen esték, főleg egy esküvő előtt. Hogy ...
Minden idők 15 legdrágább menyasszonyi ruha modellje Az, hogy egy menyasszony rengeteg díszítést képzel-e el a ruhájára, vagy különlegesen egyedi ruhát terveztet-e, nagymértékben megnövelheti az esküvői ruha költségeit. Ám amikor az esküvői költségekről van szó, előfordul, hogy néhány menyasszony annyi...
Egy csodás Valentino volt Anne Hathaway menyasszonyi ruhája A színésznőt számos alkalommal láthattuk már menyasszonyként a filmvásznon, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Az igazi esküvőjére 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal Anne Hathaway menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghoz...
Piros menyasszonyi ruha – Ismét hódít a “dögös vörös”! Szexi, dögös menyasszonyok szeretnétek lenni a nagy napon, és eszetek ágában sincs hófehér ruhában az oltár elé vonulni? Ha illik a személyiségetekhez ez a rendhagyó ötlet, mi azt mondjuk: mindent bele! Keressétek meg azt az esküvői ruhaszalont, vagy...
Ahol a menyasszonyi ruhák életre kelnek – Fanny Fashion Menyasszonyként nem vágytok másra, mint fejest ugrani a csodaszép fehér anyagok, tüllök, gyöngyök, és kövek világába, akárcsak Dagobert bácsi a felhalmozott kincsekbe? Elmerülnétek a különféle stílusokban, rafinált kivágásokban és szexi formákban? Ta...
Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Na...
Ikonikus darabok: Audrey Hepburn menyasszonyi ruhája Audrey Hepburn klasszikus szépség volt, emellett a színésznőt a gyermeki báj és örök elegancia megtestesítőjeként tartják számon. Kétszer házasodott, első férje Mel Ferrer színész volt, a második pedig az olasz pszichiáter, Andrea Dotti. Audrey Hepbu...
Bőrdzseki esküvőre? Ez lesz az ősz tuti befutója! Bőrdzseki esküvőre? Naná! Annyira de annyira boldogok vagyunk, hogy manapság már tulajdonképpen nincs is olyan ruhadarab, ami ne lehetne viselni az esküvőkön. Így ugyanis menyasszonyként bátran elindulhattok egy bőrdzseki kutató körútra, hogy a me...
Ez igen! Imádjuk Vera Wang 2019-es tavaszi/nyári ruháit! Azt eddig is tudtuk, hogy Vera Wang menyasszonyi ruhái fantasztikusak, de a 2019-es tavaszi/nyári kollekció annyira tökéletes, hogy talán még azoknak a menyasszonyoknak is meghozza a kedvét ahhoz, hogy színes menyasszonyi ruhát viseljenek, akik eddig...
Elképesztően szép volt Weisz Fanni menyasszonyi ruhája! A pécsi modell és esélyegyenlőségi aktivista a közelmúltban mondta ki a boldogító igent Hajmásy Péternek, az esküvő óta pedig számos fotó látott napvilágot a nagy napról. Mi elöljáróban csak annyit mondunk, hogy Weisz Fanni menyasszonyi ruhája egysze...
Esküvői ruha bérlése, varratása, vásárlása – segítünk dönteni! Az esküvői előkészületek legmeghatározóbb pillanata, amikor igent mondunk a menyasszonyi ruhánkra. Abban a pillanatban születik meg az a menyasszony, akit elképzeltünk magunkról. És, hacsak nem örököltük meg anyukánk, nagymamánk fehér ruháját, amit –...
Megérkezett Monique Lhuillier 2019-es kollekciója! A Fülöp-szigeteki Monique Lhuillier menyasszonyi ruhái minden szezonban egészen elképesztő sikernek örvendenek a menyasszonyok körében, melynek fő oka az, hogy stílusos és elegáns menyasszonyi ruháit olykor kissé rendhagyó megoldásokkal emeli ki a so...
Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet! Elizabeth Taylor házasságai: Elizabeth Taylor Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez, és mind a nyolc alkalommal igazán stílusos és elegáns menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent. A stílusiko...
Molett menyasszonyi ruha kerekded idomokra! Mint ahogy a legtöbb Disney hercegnő, úgy a legtöbb menyasszonyi ruha is konfekció méretre lett tervezve. Legalábbis ezt látjuk a magazinokban, kifutókon, szalonokban. De mi van akkor, ha egy kicsit kerekebb itt, gömbölydedebb ott…? Utánajártunk kics...
FRISS! Íme a 2019-es menyasszonyi ruha trend! Menyasszonyi ruha trend 2019! Elmúltak már azok az idők, amikor a menyasszonyok csak két-három ruha közül választhatták ki az álomruhájukat. Szerencsére a lehetőségek tárháza ma már végtelen, a mai ruhák merészek, vagányak, és bevállalósak, a 2019-es...
2019 a fekete menyasszonyi ruhák éve lesz! Úgy gondoljátok, hogy soha senki nem vehetne rá benneteket arra, hogy fekete menyasszonyi ruhában mondjátok ki a boldogító igent? Pedig meglepő módon egyre több menyasszonynak tetszik meg ez a különleges, rendhagyó megoldás. Ha vonakodtok meghozni a ...