Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Koszorúslányok felkérése: 20+1 tipp!
koszorúslányok felkérése

Koszorúslányok felkérése: 20+1 tipp!

A koszorúslányok felkérése manapság már lehet sokkal kreatívabb, mint, hogy a lányoknak szegezzük a kérdést: Leszel a koszorúslányom? Az érzelmestől a viccesig, szinte minden lehetőség adott, de érdemes a kreativitásunkat is bevetni.

A koszorúslányok felkérésére érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hisz olyanok lesznek az esküvőszervezéstől egészen a nagy napig, mint a legcsodásabb muskétások: Egy mindenkiért, mindenki a menyasszonyért!

Menyasszonyi ruha banner

Koszorúslányok felkérése – 20+1 kreatív megoldás

 • Felkérő lap: Gyors és egyszerű megoldás, és milliónyi verzióból választhattok. Ha szeretnétek személyesebbé tenni, készíthetitek ti magatok a felkérő lapot, akár már az esküvő színeiben. Ha gyerekek is lesznek a koszorúslányok között, ki ne hagyjátok a kedvenc mesefiguráikat!
 • Ékszer: A koszorúslányok felkérése lehet nagyon exkluzív is, ha készíttettek közös karkötőt, vagy medált, amibe belegravírozzátok a monogramjukat vagy a nagy kérdést is.
 • Ajándékdoboz: Minden leendő koszorúslány örülni fog, ha olyan apróságokkal teszitek tele a dobozt, amit a lánybúcsún, vagy az esküvő napján hasznosítani tud. De persze egy csajos este kellékei sem maradhatnak ki, egy mini pezsgő, körömlakk, arcpakolás…
Koszorúslány ruha
Fotó: pinterest.com
 • Túlélőcsomag: Az előző ajándékokat szép ajándékdoboz helyett, tehetitek elsősegély ládába is, de akkor ki ne maradjon a sebtapasz, vész esetén értesítendő telefonszámok listája, energiaszelet, óvszer esetleg…
 • Vállfa: A koszorúslányok felkérése tökéletesen kivitelezhető olyan ajándékkal is, amire valóban szükségük lesz a nagy napon. Ha mindenki kap egy névre szóló vállfát, az esküvő dátumával, fel tudják akasztani rá a koszorúslány ruhájukat, és még a fotókon is jól mutat majd.
 • Szatén köntös: Ugye ti is nézegettetek már olyan koszorúslányos képeket, ahol mindenki egyen köntösben van? Igazán jó felkérő ajándék lehet.
 • Illatgyertya: Ha a csajok imádják a szép, illatos gyertyákat, szerezz be mindenkinek sajátot, és nyomtass rá egyedi matricát, melyen ott díszeleg a kérdés: Leszel a koszorúslányom?
koszorúslányok felkérése
Fotó: pinterest.com
 • Gravírozott tárgyak: Bármilyen gravírozott tárgy jól jöhet koszorúslány felkérésére, akár rózsaszín flaska, toll, pohár, képkeret…
 • Fürdőszobai pipere: Ki ne szeretné a fürdőszobai csetreszeket? Egy szép fürdősó, habfürdő, tusfürdő, mellékelve egy felkérő szöveggel, igazán szép ajándék lehet.
 • Hímzett párna: Maradandó emlék lesz a koszorúslányoknak, ha a nevük, és az esküvő dátuma egy egyenpárnára van hímezve.
 • Pólónyomás: Készíttess magadnak egy pólót, melyre rá van nyomtatva a koszorúslányokat felkérő kérdés. Lőj magadról egy képet, és küldd el a lányoknak egyesével.
 • Csoki felkérő: Nem garantáljuk, hogy hosszú távon is megmarad az ajándék, de a koszorúslányok felkérése nem lehet teljes, édes örömök nélkül. Vagy a csoki borítását tedd egyedivé, vagy a csokis dobozban rejtsd el a felkérést.
Trendkövető koszorúslány ruha
Fotó: pinterest.com
 • Süti felkérő: Maradunk az édes élvezeteknél! Süss, vagy készíttess ruha alakú sütiket, és mellékelj hozzájuk egy kártyát, a következő szöveggel: „Mikor vagy szabad, hogy kiválasszuk a koszorúslány ruhád?”
 • Egyedi menükártya: Hívd át a lányokat egy csajos vacsira, és készíttess egyedi menükártyát. Előételnek jöhet a ruhavásárlás, főételnek a lánybúcsús őrület, desszertnek pedig a menyasszonyi csokor elkapása…
 • Csokor: Küldj a csajoknak egy kisebb virágcsokrot, a következő kísérőkártyával: „Kezdj pózokat gyakorolni az esküvői képeinkhez!”
 • Csésze felkérő: A koszorúslányok felkérése lehet egy elegáns teaparti is, csak készíttess egyedi teás csészéket, a belsejébe kerüljön a nagy kérdés, és nézd, hogy lepődnek meg a lányok, amikor kiürül a tea a csészékből!
 • Egyedi kalendárium:Egyik koszorúslányod sem fog megfeledkezni a teendőiről, ha kap egy személyre szóló kalendáriumot, közös fotókkal, és fontos dátumokkal kiegészítve.
Hirdetés
 • Tündérmese:Írj egy mesét, melyben a lányok elindulnak egy fergeteges kalandozásra, teljesíteniük kell néhány próbát, majd a végén csak akkor győzhetnek, ha válaszolnak a legfontosabb kérdésre.
 • Moziplakát:Ha a lányok igazi mozi mániások, imádni fognak egy olyan plakátot, ahol a főszereplők fejét kicserélték az övükére. A film címe pedig legyen témába vágó: Koszorúslány hadjárat, vagy A legütősebb koszorúslányok, stb…
 • Puzzle:Ha igazán kreatív szeretnél lenni, minden koszorúslány kapjon egy puzzle darabot, találkozzatok egy csajos estén, és illesszék össze a darabkákat, hogy lássák a kérdést, miután kirakták az egész puzzlet.
 • Activity: Szervezz egy nagy társasjátékozós estet, és amikor rád kerül a sor, rajzold le, vagy mutogasd el, hogy lennének-e a koszorúslányaid.

Ha azon gondolkodtok, milyen kis aprósággal lephetitek meg a koszorúslányaitokat az esküvő előtt, köszönetképp a szervezésben való segédkezésért, nézzetek körül a szédületes koszorúslány ajándékok között!

koszorúslányok felkérése
Fotó: pinterest.com

Koszorúslány felkérő szövegek

Természetesen írhattok saját felkérő szöveget is, de, ha elhagy a kreativitásotok, itt van néhány sablon:

Hagyományos:

X és Y esküvőre készül, és koszorúslány kell, menyasszonyi részről.

E szép tisztséget neked szánjuk, s most e kérésünket felhozni kívánjuk.

Ne mondjál nemet, s mi érte jótállunk, hogy mulatságnak nem lesz híjja nálunk.

Reméljük, kérésünk nem fogod megvetni, amit mi szívesen fogunk megköszönni.

Lényegre törő:

Hallod-e te kedves lányka, az lenne e kártya tárgya,
Férjhez megy a feladója, lennél-e a nyoszolyója?

Koszorúslány ruha
Fotó: pixabay.com

Versbe szedett:

Remegve csuklik el a hangom,
Mert fejemet pártába hajtom.
De nem ám erőszakkal,
Hanem szép szavakkal.
Elragadó kedvességgel,
Odaadó szeretettel.
Az lenne a menyasszony álma,
Ha testvére/barátnője mellette állna.
Kérlek, a jeles napon,
Légy a koszorúslányom!

A koszorúslányok felkérése mind a menyasszonynak, mind a koszorúslányoknak egy nagyon megható és fontos pillanat. Még akkor is, ha a barátság, vagy rokoni szálak miatt sejtik, hogy koszorúslány ruhában fognak tündökölni mellettetek.

A koszorúslányok felkérése amúgy is tökéletes alkalom, hogy összegyűljetek, és tervezgessétek az esküvőt. Nem érdemes elszalasztani!

Fotók: www.elitedaily.com