Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Nagyon érdekes történetek kapcsolódnak a filmsztár esküvői ruháihoz, és házasságaihoz is, ezeket fogjuk most megmutatni nektek. Vigyázat! A legeslegelső esküvői képeken talán rá sem ismertek majd a színésznőre!

Hirdetés

A szőke ciklon Los Angelesben született, és a színészet mellett énekesként és fotómodellként is hatalmas karriert futott be annak ellenére, hogy nevelőszülőknél és árvaházakban nevelkedett. Élete során sokat küzdött a depresszióval és a gyógyszerfüggőséggel, 1962-ben pedig saját kezűleg vetett véget az életének. A 36 év alatt háromszor ment férjhez, de házasságai csak hónapokig, vagy néhány évig tartottak.

Gondoltátok volna? 

Marilyn Monroe közel 10 éves színészi pályafutása alatt a filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be. Elképesztő szám, nem igaz?

Menyasszonyi ruha banner

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Az első menyasszonyi ruha 

Hogy a nevelőszüleivel ne kelljen Nyugat-Virginiába költöznie, 16 évesen feleségül ment a szomszéd fiúhoz, James Doughertyhez 1942. június 19-én, aki abban az időben egy gyárban dolgozott. Monroe nem folytatta a tanulmányait, hanem háztartásbeli lett belőle. A második világháború alatt – míg a férje a csendes-óceáni hadszíntéren volt – beindult a karrierje, és mivel a férje ragaszkodott ahhoz, hogy a színésznő ne dolgozzon, különváltak egymástól.

„A házasságtól nem lettem szomorú, de boldog sem. Alig beszéltünk a férjemmel. Nem mintha dühösek lettünk volna egymásra. Nem volt semmi mondanivalónk. Meghaltam az unalomtól.”- így mesélt a házasságáról.

A menyasszonyi ruhája egyébként egészen varázslatos volt. A színésznő egy földig érő, A-vonalú ruhát választott, hosszú ujjú felsőrésszel, és fodros kivágással. A haja és a fátyla pontosan az 1940-es évek esküvői trendjét követte, amihez fantasztikusan illett a klasszikus, fehér rózsacsokor.

Marilyn Monroe első menyasszonyi ruhája

A második menyasszonyi ruha

1954-ben járunk, Monroe január 14-én házasságot kötött San Franciscoban Joe DiMaggio baseballjátékossal, aki a kor egyik leghíresebb sportszemélyisége volt. Esküvőjüket hatalmas figyelem övezte, azonban a színésznő nem egy hagyományos fehér menyasszonyi ruhában mondta ki az igent, hanem egy csokoládébarna kosztümben, melyet fehér szőrmegallér díszített.

Képzeljétek!

Ez a ruha 33 000 dollárért kelt el egy árverésen 45 évvel később.

1954 szeptemberében kezdték el forgatni a Hétévi vágyakozás című film forgatását, amiben Monroe azt a bizonyos ikonikus fehér ruhát viselte, amelynek a szoknyáját fellibbenti a metró szellőzőrácsain érkező huzat. A forgatásra rengetegen voltak kíváncsiak, amit Joe nem nézett jó szemmel, hiszen nagyon féltékeny volt a feleségére. Házasságuk 9 hónap után válással végződött, de egyes források szerint Joe a színésznő halála után hetente háromszor fél tucat vörös rózsát küldetett volt felesége sírjához.

Marilyn Monroe második menyasszonyi ruhája

A harmadik Marilyn Monroe menyasszonyi ruha

Bár DiMaggioval folyamatban volt még a válópere, Marilyn Monroe javában randevúzgatott Marlon Brandoval, és Arthur Millet íróval. Utóbbihoz 1956-ban ment férjhez White Plains-ben, és a szertartás alatt állítólag egy egyszerű pulóvert és szoknyát viselt. Az esküvői képeken látható fehér ruhát állítólag csak azért öltötte magára, mert meg akart felelni a sajtó elvárásainak. A menyasszonyi ruha egy térd alá érő, testhezálló darab volt, ami gyönyörűen kihangsúlyozta a színésznő homokóra alakját.

Öt év házasság után, 1961-ben a pár elvált egymástól, Monroe pedig a következő éveben életét vesztette.

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája

Bár házasságaiban csak ideig-óráig volt boldog, az élete nagyon színes volt, tele kihívással és új lehetőségekkel. Az egyik életrajzírója az alábbi szavakkal méltatta a színésznőt:

„A legnagyobb tévhit, hogy buta volt. A második, hogy törékeny. A harmadik pedig, hogy nem tudott színészkedni. Messze volt attól, hogy buta legyen, bár nem kapott formális oktatást, és erre nagyon érzékeny volt. De valójában nagyon is okos volt – és nagyon kemény. Kellett is, hogy legyen mindkettő, hogy ha le akarta győzni az 50-es évek stúdiórendszerét”

Marilyn Monroe menyasszonyi ruhái pedig  – Audrey Hepburn menyasszonyi ruháihoz hasonlóan – még napjainkban is megihletik a menyasszonyokat, akik közül sokan irigykednek a Monroe-féle könnyed, szexi, és pajkos kisugárzásra.