Azt gondoljátok, hogy a menyasszonyi ruha bérlés olyan gyors és könnyed muri, mint amilyen a tévéműsorokban? Azon kívül, hogy időpontot kértek egy szalonban, érdemes odafigyelni néhány nagyon fontos dologra, így valóban élvezetes lehet majd a próbálgatás, és garantáltan remek élményekkel tértek haza!

Menyasszonyi ruha banner

Menyasszonyi ruha bérlés

Néhány infó elsőre talán nem tűnik logikusnak, és nem is túlságosan szimpatikus számotokra, de gondoljátok át alaposan a miérteket, és meg fogjátok érteni.

Nézzük, mi az a 5+1 dolog, amit a bérlés során figyelembe kell vennetek.

1. Próbadíj

Egyes szalonokban próbadíjat számolnak fel a bérlés során. Vidéken, és Budapesten is találni erre példát, sőt, a szalonok munkatársai egyet értenek abban, hogy érthető okok miatt bizony szükség lenne rá, főként a menyasszonyok figyelmetlensége miatt.

Ha kíváncsiak vagytok ezekre az okokra, kattintsatok ide bővebb információért!

2. Sminkkel vagy smink nélkül

Minden nő, aki sminkel, tudja, hogy a sminktermékek bizony gyakran elkenődnek, és elég nehéz úgy használni őket, hogy egy hófehér, könnyed anyagon ne hagyjanak nyomot. Ha ez ruhapróba közben megtörténik, az igen nagy baj, mert ez esetben a menyasszonyi ruhát el kell vinni tisztíttatni, hogy egy menyasszony valóban gyönyörű fehéren viselhesse majd a nagy napon.

Hirdetés

Igyekezzetek odafigyelni arra, hogy smink nélkül, vagy minimális sminkkel menjetek el próbálni, így a menyasszonyi ruha bérlés a szalon dolgozói számára sem válik rémálommá.

Remek tartós sminktippekért kattintsatok IDE!

A szupertartós esküvői smink fortélyai

3. Dezodor használata

Bizony, ez legalább annyira fontos kérdés, mint az, hogy milyen erős sminket viseltek próba közben. Rengeteg szalon tulajdonossal beszélgettünk a próbadíj felszámításával kapcsolatban, és sajnos szinte mindannyian arról számoltak be, hogy gyakori eset, hogy a menyasszonyi ruhákat a testszag miatt kell gyakran speciális tisztításnak alávetni.

Nem kis munka egymás után több ruhát fel- és levenni, tudjuk, de ügyeljetek rá, hogy ne hozzátok magatokat olyan kellemetlen helyzetbe, hogy emiatt kelljen összetűzésbe keveredni a menyasszonyi ruha bérlés során.

4. Ha a méret a lényeg

Vannak olyan ruhaméretek, amelyekből nem tartanak minden szalonban. Ha plus size ruhát viseltek, és abban reménykedtek, hogy első alkalommal megtaláljátok a tökéletes molett menyasszonyi ruhát, időpont egyeztetés közben mindenképpen kérdezzetek rá telefonon, hogy tartanak-e nagyobb méretű darabokat.

Így nem érzitek megalázónak a ruhapróbát, és valóban izgalmas élményekkel térhettek haza nap végén. Na és remélhetőleg azzal a tudattal, hogy minden szempontból megtaláltátok az IGAZIT!

Molett menyasszonyi ruha tippekért kattintsatok IDE!

5. Időpont foglalás

Talán számotokra teljesen evidens, hogy ha nem tudtok megjelenni valahol, akkor lemondjátok a találkozót, de sajnos nagyon sok szalon tapasztalja azt, hogy a menyasszonyok ezt nem teszik meg minden alkalommal.

Így sajnos ők 1-2 órát üresen várakoznak, míg ennyi idő alatt egy másik menyasszony már megtalálhatta volna az álomdarabot. Minden menyasszonyi ruha szalon nevében kérünk benneteket, hogy erre a szempontra nagyon figyeljetek oda.

A varrónőknél nagyon hasonló a helyzet, nekik szintén nagyon fontos, hogy tudják, az adott napon mentek-e megbeszélésre/próbára hozzájuk, vagy sem!

 

Próbadíj

+1. A minőség mindenek előtt!

Bizony, nagyon gyér minőségű menyasszonyi ruhákkal találkoztunk már, aminek főleg az az oka, hogy néhány menyasszony bizonytalan, nem megbízható helyről vásárolja őket, főleg internetes fórumokról.

Ami a képeken gyönyörűnek néz ki, az a valóságban bizony gyakran nem üti meg a mércét, nincs tartása, az anyag olcsó és valóban olcsó hatást is kelt. Csakis olyan ruhát viseljetek a nagy napon, aminek megfelelő a minősége, és rátok van igazítva.

Tudjátok, ez a “vagy gőzerővel, vagy sehogy” tipikus esete. Ha már egyszer belefogtatok az esküvőszervezésbe, ne elégedjetek meg az átlagossal.

Rengeteg profi tanácsot kaphattok menyasszonyi ruha bérlés közben a szalonokban, és megkímélitek magatokat a kínos helyzetektől is.

Ha pedig úgy érzitek, hogy még több infóra van szükségetek, kattintsatok IDE, hogy megtudjátok, miért jó vásárolni, kölcsönözni és varratni ruhát!