Sokan esnek az internet csapdájába esküvőszervezés közben, és a költségvetést számlálva jó ötletnek tűnik számukra a menyasszonyi ruha rendelés, bizonyos külföldi oldalakról. A képeken meseszép tervezői darabokat láthatunk széles méretválasztékban, amelyek eszeveszettül olcsók, így csábítanak minket agymosott állapotban a kassza felé.

A valóság azonban ennél sokkal kiábrándítóbb! Nem azt mondjuk, hogy lehetetlen szép ruhákat beszerezni online, de azt feltétlenül ki merjük jelenteni, hogy az internetes menyasszonyi ruha rendelés majdnem olyan vakmerőséget kíván, mint oxigénpalack nélkül megmászni a Mount Everestet, majd ejtőernyő hiányában leugrani a tetejéről, mondva:

De, hát olyan szépnek tűnt!

Menyasszonyi ruha banner

Menyasszonyi ruha rendelés veszélyei

Egy esküvői ruhaszalonba belépve is ki szokta hangsúlyozni minden szakember, hogy ne első pillantás alapján döntsük el, melyik esküvői ruhába szerelmesedünk bele.

Azonban menyasszonyi ruha rendelés közben semmi információ nem áll rendelkezésünkre, csupán vizuális ingerek alapján kattintunk egyik-másik ruhára.

Hirdetés

Míg egy menyasszonyi ruha bérlése, vásárlása vagy épp varratása esetén milliónyi segítséget kapunk, online menyasszonyi ruha rendelés során azonban tényleg vak vezet világtalant.

Arról persze nem is beszélve, hogy utóbbi esetben nem élhetjük át a ruhapróbák varázsát, nem csodálhatjuk magunkon a szebbnél szebb ruhákat, és nem tud megszületni bennünk az a gyomorremegős érzés, ami hatalmába kerít, amint rátalálunk az igazira…

Fotó: pinterest.com

9+1 rémálom – menyasszonyi ruha rendelés a valóságban

1. A menyasszonyi ruha anyaga

Az eredeti képen egy csodás testre simuló habkönnyű menyasszonyi ruhát látunk, ami a valóságban minden volt, csak nem testre simuló. Tökéletesen látszik, mennyit számít a menyasszonyi ruha anyagának minősége!

Hiába a díszítés, hiába a fazon, ha a ruha anyaga ócska, semmit sem tehetünk. Bár, asztalterítőnek egész jó lenne, nem?

2. Egy jó szabás aranyat ér!

Egy rossz szabás pedig kijavíthatatlan. Mi magunk is szerelembe estünk az eredeti ruha láttán, de ezt a szerelmet még egynyárinak se nevezhetjük! Valami elképesztő, hogy mi lett ebből a ruhából a valóságban…

Egy ilyen alaktalan ruhában mindenki krumplis zsáknak tűnik. Na ezért ne higgy a szemednek! Ez a menyasszonyi ruha rendelés tipikus buktatója.

3. Egy modellen minden jól mutat

Mivel mi hús-vér emberek vagyunk, sose hasonlítsuk magunkat egy fotón szereplő modellhez! Egy ruhaszalonban is mindig felpróbáltatnak velünk olyan ruhákat, amelyekről elsőre tuti azt mondtuk volna, hogy nekünk nem áll jól. Aztán jön a sokkoló valóság!

Soha ne döntsetek egy ruha mellett csak azért, mert valaki máson jól mutat!

4. A lényeg a részletekben rejlik

Ezt hogy? Ez mi? Mi van? Fel se fogjuk, hogy gondolhatta bárki is, hogy a képen szereplő meseszép ekrü pillangók helyett jók lesznek majd a piros karton lepkék.

Utoljára talán általános iskolában készítenünk ilyeneket technika órán, de megkockáztatjuk, még azok is szebbek voltak ennél.

5. Színezd újra

A fehér az fehér, a zöld pedig kicsit sem fehér. Na, ez tuti! Persze előfordulhat, hogy a bátor ara véletlenül rossz kódot írt be, és ezáltal kapott zöld ruhát fehér helyett, de legyünk reálisak!

Nagyobb a valószínűsége, hogy egyszerűen csak csalóka volt a kép, gondolták a zöld is jó lesz, hátha mindenki színvak a világon.

6. Egy ruha átváltozása

Fantasy filmek ide vagy oda, ilyen nincs! Az, hogy egy mesés menyasszonyi ruha krumplis zsákként alakot váltson, nagyon nem okés. Hol a széles vállrész? Hol a dísz a dekoltázsról? Hol a barna szatén öv?

Valahol az álmainkkal együtt elveszett a tengerentúlon…

7. Minőség mindenek felett

Az eredeti kép remek másolata akar lenni Beyonce csipkecsodájának. Ez hagyján! De a valóságban még Beyonce is toprongyosan mutatna ebben a függönyben, mert egy csipke minősége alapjaiban változtatja meg egy ruha esését, lágyságát.

Na, ez az igazi pofára esés!

8. Kicsit kicsi, kicsi nagy

Mondhatnánk, hogy a méret az egyetlen gond ezzel a ruhával, de ez nyilvánvaló badarság lenne. Azonban remekül példázza ez az eset, hogy mennyire fontos a ruhapróba, hisz még a mérettáblázatnak sem hihetünk feltétlenül!

A probléma már ott kezdődik, hogy nagyon kevesen tudják levenni jól a saját méreteiket, és kapásból rossz méretekkel futnak neki a hibás mérettáblázatnak. De akkor is… Ez a ruha, ezer sebből vérzik!

9. Jelmez, mint a mesékben

Na, nem… Ilyen ízlésficammal még egy mesében sem találkoztunk. Ez pedig a valóság!

Sajnos egy menyasszonyi ruha rendelés során nem tudunk meggyőződni a részletekről, és hiába passzol ebben az esetben a szín, és még talán a fazon is, a végeredmény sokkal inkább hasonlít azokra a jelmezekre, melyeket ovis fotózásokra erőltettek ránk, mintsem egy igazi menyasszonyi ruhára.

9+1. Amikor semmi sem sikerül

Vannak esetek, amikor valami ördögi terv áldozatai leszünk, mint ebben az esetben. Egyetlen szó jut eszünkbe erről a ruháról. Förtelem! Az eddigi összes rémség együttese. Rossz minőségű anyag, rossz méret, rossz szabás, rossz díszítés…

Sajnos, egy internetes menyasszonyi ruha rendelés során nagyon nagy százalékkal eshetünk ebbe a csapdába, és bizony, ezt a gusztustalan csalódást sehogy se tudjuk kivédeni.

Ha egy kicsit is rosszul sikerült menyasszonyi ruha felér egy görög tragédiával, akkor az előző példák együttese magát az armageddont idézik elő.

Nevessünk egy jót, adjunk hálát, hogy nem velünk történt, és tanuljunk a hibákból!

Fotók: thethings.com