Azt mondják, a menyasszony viseljen bármit, akkor lesz a legszebb, ha boldog, ha mosolyog, ha sugárzik. Azért ezzel (részben) vitatkoznánk! Persze ez a belső kisugárzás elengedhetetlen, de azért valljuk be őszintén. Mit sem ér a menyasszony mosolya, ha közben olyan orbitális hibákat követ el menyasszonyi ruha viselése közben, melyek láttán minden vendég bűntudattal a lelkében neveti végig az egész szertartást.

Hirdetés

Stílusirányzatok jönnek – mennek, de egy valami sosem megy ki a divatból. Az igényesség! Összegyűjtöttük hát a legirritálóbb bakikat, melyeket néhány menyasszony még mindig elkövet. Megbotránkozni, sírva nevetni szabad!

Figyelem! A cikk szereplői nem kitalált személyek, bármilyen hasonlóság a valósággal nem a véletlen műve.  

Menyasszonyi ruha banner

15 baki, amit a menyasszonyi ruha viselése közben elkövethetsz

Azt gondolnánk, hogy minden menyasszony célja, hogy tökéletesen fessen a nagy napon. Ez valószínűleg így is van, még azokban az esetekben is, amikor a menyasszonyok valami olyan bakit követnek el a menyasszonyi ruha viselése közben, hogy mi csak fogjuk a fejünket, és értetlenkedünk.

Most tehát, mi leszünk a stíluskommandó titkosügynökei, akik lerántják a leplet a legnagyobb ízlésficamokról!

Menyasszonyi ruha kiválasztása

A menyasszonyi ruha viselése

1. Sárguló szilikonpánt

Nem, nem és nem! Egyszerűen nem lenne szabad még gyártani sem ezeket a förtelmeket, nemhogy viselni. Csak a falevél sárguljon ősszel, meg esetleg exeink az irigységtől, de ne a szilikonpántunk. Sőt! Egyáltalán ne viseljünk szilikonpántot. Soha! Semmilyen körülmények között!

2. Kukucskáló harisnya

Ó, te jó ég! Hogy ez mennyire aprócska részletnek tűnik, mégis odavonz minden tekintetet. Hogy miről is beszélünk? Természetesen arról, amikor nyitott orrú körömcipőhöz harisnyát húz valaki. Á-á! Vagy egyik, vagy másik. És nem, az sem megoldás, ha a harisnya varrását eldugjuk az ujjaink alá!

Esküvői fehérnemű

3. Alap a jó alapozó

Egy tökéletes alapozó megválasztása valóban nehéz feladat, de nem lehetetlen. Most viszont nem arról beszélünk, amikor egy kicsit mellényúltunk a drogéria polcain, de egy világos korrektorral még kijavíthatjuk a hibát. Most arról beszélünk, amikor napbarnított Jennifer Lopeznek akarunk kinézni, miközben mi vagyunk a Hófehérke. Tudjuk, hogy egy fehér menyasszonyi ruha viselése valóban sápaszt. De nem. Ez sem lehet kifogás!

4. Kreol nylon harisnya

Az előző esetből kiindulva, fel kell hívnunk a figyelmeteket arra a divatbalesetre is, amikor valaki úgy látja, már nem lesz ideje napozni a nagy nap előtt, de sebaj, majd vesz egy sötétebb árnyalatú harisnyát, az kreolosabbá teszi. Égbekiáltó bűn! A nylon harisnya olyan, mint az alapozó. Bőrszínünkkel megegyezőnek kell lennie.

Menyasszonyi ruha viselése

5. Átlátszó ruha – látható fehérnemű

Csalóka lehet nagyon a felvetés, miszerint egy fehér menyasszonyi ruha alá jó lesz fehér bugyi. Ez nem minden esetben van így! Nagyon sok menyasszony szereti a puha tüllből készült szoknyákat, de ezekhez érdemesebb testszínű bugyit felvenni, mert a napsütés reflektorként világíthat rá a ruha alatt megbújó turpisságra!

6. Kikandikáló melltartópánt

Ha már a menyasszonyi fehérneműnél tartunk, érdemes odafigyelni a melltartópántunkra is. Egy kikandikáló, és sokszor húsbavágó melltartópánt a lelkünkbe tud gázolni, már csak ránézésre is!

Menyasszonyi fátyol

7. Hurka-móka

Nem kell zavarban lennünk, ha teltebb idomokkal rendelkezünk, mint az átlag. Molett menyasszonyként is lehetünk gyönyörűek, de ne akarjunk fenékig nyitott ruhát felvenni, ha itt bevág, ott bevág. Borzasztóan kellemetlen, ha mi talpig szexinek érezzük magunkat, miközben a násznép csak a Michelin babára tud asszociálni.

Próbadíj

8. Dezodor nyom

Teljesen természetes, ha a fokozott stressz hatására a nagy napon megizzad a menyasszony, arról nem is beszélve, hogy ő is emberből van. Éppen ezért, sokan ilyenkor a kelleténél több dezodort használnak, ami vagy sárgás nyomot hagy a hófehér menyasszonyi ruhán, vagy fehér csomókban „integet” a vendégek felé, amikor a menyasszony felemeli a kezét. Hogy mi a cikibb menyasszonyi ruha viselése közben, a dezodor-nyom, vagy a pisztolytáska? Erős a verseny…

9. Foltos szaténcipő

A menyasszonyi kiegészítők megválasztásánál érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen kell végigmennünk a cipőnkben. Ha szabadtéren lesz az esküvő, biztos oda fog figyelni a szolgáltató, hogy frissen legyen nyírva a fű, azonban a szaténcipő kicsit sincs barátságban a nedves pázsittal. Ha ezt a bakit elkövetjük, csak a Fradi drukkerek fogják irigyelni a cipellőnket.

10. Olcsó bizsu

Természetesen sehol nincs az előírva, hogy menyasszonyi ruha viselése közben csakis brill ékszereket hordhatunk. Azonban, ha nagyon silány minőségű bizsut választunk, az izzadság – parfüm duójának köszönhetően szürkéskék színben fog pompázni a bőrünk az ékszer alatt. Sajnos, nem egy menyasszony belefut ebbe a hibába…

esküvői ékszertrend

11. Itt bevág-ott bevág

Ahogy azt már írtuk, a menyasszonyi fehérnemű színének megválasztása igen fontos, de ugyanakkora hangsúlyt kellene fektetni a tökéletes méret és fazon megválasztására is! Iszonyatosan zavaró hiba, ha menyasszonyi ruha viselése közben mindenki azt figyeli, hogy miért hurkásodik a husika a menyasszony csípőjénél, amikor a ruhája a derekánál van szűkítve…

12. Hol a melltartó?

A melltartó jóbarát, ezt jegyezzük meg. Főleg, ha a menyasszonyi ruha mély dekoltázzsal rendelkezik. Hacsak nem cseréltük le a szilikonpántot egyéb szilikoneszközökre, vagy nem vagyunk annyira szerencsések, hogy a „lányok” mindig a helyükön maradnak, szükség van arra a fránya melltartóra!

13. Ne kapaszkodj az ujjaiddal!

Ugye mindenkinek megvan az emlékezetében az a kék sport feliratú papucs, ami pár évtizeddel ezelőtt minden háztartásban megvetette a lábát? Tipikus jelenet volt, amikor a papucsnál az anyag már megfáradt, ezért a lábujjainkkal kellett kapaszkodni, hogy ki ne essünk a pacskerból. Na, ne legyünk akkora pancserek, hogy ezt a jelenetet újrajátsszuk az esküvőnkön, egy rosszul megválasztott szandál miatt!

14. Húzd fel!

Hihetetlenül irritáló, ha az esküvő főszereplője a nagy napon folyton azzal foglalkozik, hogy felhúzogatja a ruháját, mert nem szorították meg rendesen. Ehhez még külön íncsiklandó, amikor az egyenes pántnélküli ruha alól folyton kikukucskál a melltartó szegélye, és ez a koreográfia ismétlődik újra és újra.

Molett menyasszonyi ruha

15. Ne húzd ki!

Egy rosszul megválasztott fehérnemű, egy kis nyári szellő, és hopp, máris becsúszott a ruha oda, ahova nem kellett volna. Ajjaj! Mi ilyenkor a teendő? Hát nem az, hogy lépten-nyomon a szoknya kihúzogatásával korrigáljuk a helyzetet. Egyrészt vagy válasszunk franciabugyit, vagy egy kisebb abroncsot, ami megvéd a popsibalesetektől!

Senki ne aggódjon, a stíluskommandó titkosügynökei továbbra is nyitott szemmel járnak, hogy lebuktassák az ízlés ellen vétkezőket, kiknek „büntetése”: Több napig terjedő menyasszonyi katalógus nézegetés, 1 nap letöltendő fehérnemű próbálgatás, melyek mértéke jó magaviselet esetén csökkenthető, de nem elhagyható.

Fotók: pexels.com