Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Molett menyasszonyi ruha kerekded idomokra!
Molett menyasszonyi ruha

Molett menyasszonyi ruha kerekded idomokra!

Karácsony

Mint ahogy a legtöbb Disney hercegnő, úgy a legtöbb menyasszonyi ruha is konfekció méretre lett tervezve. Legalábbis ezt látjuk a magazinokban, kifutókon, szalonokban. De mi van akkor, ha egy kicsit kerekebb itt, gömbölydedebb ott…? Utánajártunk kicsit a molett menyasszonyi ruha témának!

Molett menyasszonyként az egyik legnagyobb félelmünk, hogy az esküvői ruhaszalonban nem lesz a méretünkben ruha, hogy a tükörbe pillantva nem azt látjuk, amit szeretnénk, hogy a gyerekkori álmunk – hogy csodaszép menyasszonyok leszünk – szertefoszlik.

Menyasszonyi ruha banner

Ne aggódjatok, ez nem így lesz! Igenis lehettek csodaszép menyasszonyok moletten is, meg fogjátok találni álmaitok ruháját, és valóra fog válni saját tündérmesétek!

Hogy micsoda? Jól hallom, hogy valaki kételkedik? Na, jó! Akkor vágjunk bele, és nézzük meg, hogyan tudjuk megírni saját Disney mesénket egy molett menyasszonyról, aki elindult megkeresni álmai menyasszonyi ruháját. Egyszer volt, hol nem volt…

Molett menyasszonyi ruha

Molett menyasszonyi ruha: Nehézségek, amelyekre fel kell készülni

Minden mesébe kell valami izgalom, valami nehézség, amelyet a főhősünknek le kell küzdeni.  Természetesen a mi történetünkben is lesznek akadályok, de ha ezekre felkészülünk, könnyűszerrel leküzdhetjük őket, és folytathatjuk utunkat a tökéletes molett menyasszonyi ruhánk felé! Nézzük, mi az a 3 akadály, amit le kell küzdeni!

 • Csalódás, az elképzeléseinkhez képest: Igen, sajnos előfordulhat, hogy az esküvői magazinokat bújva, olyan ruhába szeretünk bele, ami nagyon nem passzol a mi alkatunkhoz. Persze elképzelve hibátlanul áll rajtunk, de, ha belebújunk, és meglátjuk magunkat a tükörben, nem az a látvány fogad minket, mint amit fejben elképzeltünk. Ne keseredjünk el, nem az a ruha volt a nagy Ő. Lesz annál jobb is!
 • Kevesebb választék: Ti is úgy képzelitek el a menyasszonyi ruha próbátokat, hogy lehetőség szerint minimum száz menyasszonyi ruhát szeretnétek felvenni, hisz most van rá alkalmatok? A valóságban ebből a százból vegyetek le egy, vagy esetleg két nullát is. Vannak olyan szalonok, ahol egyáltalán nem tartanak nagyobb méretű ruhákat, vannak, ahol csak elvétve találtok. Most sem esünk kétségbe! Célozzuk meg inkább azokat a szalonokat, ahol kifejezetten előny, ha gömbölyded a sziluett!

Molett menyasszonyi ruha

 • Pont nincs a méretünkben: Na, igen. Az egyik legnagyobb akadály, amire fel kell készülnünk! A szalonba belépve, szinte elvarázsol minket a sok szép ruha, mindegyiket megtapogatjuk kicsit, azt se tudjuk hova kapjuk a fejünket, majd egyszercsak megáll a tekintetünk egy meseszép ruhán, és elfog minket az a bizsergető érzés, mint amit egy első randi előtt érzünk. Első látásra szerelembe esünk, de sajnos hamar véget ér a lámúr, amikor az eladó közli, hogy nincs a méretünkben a ruhából. Pánikra most sincs okunk, erre is lesz megoldás!

Tipp!

Amikor időpontot foglalsz, nyugodtan kérdezz rá, hogy tartanak-e a te méretedben menyasszonyi ruhát. Nem ciki! Sok kellemetlen pillanattól kímélheted meg magad!

Molett menyasszonyi ruha

Molett menyasszonyi ruha: Előnyös formák és fazonok

Nos, miután mesénk főhőse legyőzte mind a 3 akadályt, elérkezik tündér keresztanyához, aki megmutatja, milyen típusú, szabású menyasszonyi ruhákból választhat. Ez az a pont, amikor megszületik az igazi molett menyasszonyi tündérmese!

 • Derékban karcsúsított: Mindig a legkarcsúbb pontot hangsúlyozzuk! Ha kerekebb a csípőd, de szép karcsú a derekad – nem kell 90-60-90-nek lennie – máris adva a megoldás! Csodásan fog mutatni egy derékban hangsúlyos ruha. Jöhetnek a különböző szalagok, övek, kövek a derékra, és máris kész a homokóraforma!
 • Elöl rövidre vágott: Azt mondod, hogy isteniek a lábaid, karcsú a bokád, és formás a vádlid? Egyetértek! Bátran vállalj be egy elöl rövidre szabott menyasszonyi ruhát. Minden tekintetet oda tudsz irányítani, ahova szeretnéd…

Molett menyasszonyi ruha

 • Teljesen rövid: Nem csak elöl, de hátul is kurtíthatsz a ruhán! Nagyon vagány, nagyon csinos, és nem mellesleg nagyon előnyös is, ha jók a virgácsaid. Fűszerezd meg egy színes, feltűnő cipővel, és nyert ügyed van!
 • Felül szoros, alul bő: Nem kell ragaszkodnod a derékban szűkített ruhához, választhatsz olyat is, amelynek az egész felső része passzentos. Ha a hasaddal meg vagy elégedve, és inkább a csípődnél, lábadnál alkalmaznád az „ápol, és eltakar” trükköt, keress A-vonalú szoknyát.
 • Sziluettet követő: Nem, ez nem tévedés! Lehet, hogy nem vagy konfekció méret, de irigylésre méltó a sziluetted… Miért ne mutatnád meg? Láttad már Beyonce, vagy J.Lo popóját? Ugye érted, mire gondolok…

Molett menyasszonyi ruha

Jó tanács, molett menyasszonyi ruha témában!

Vannak olyan elemek a menyasszonyi ruhákon, amelyeket jobb, ha mellőzöl, ha molettebb vagy. Ilyen lehet a hátul mélyen kivágott fazon, a dekoltázsnál túlságosan hangsúlyos fazon, és a pánt nélküli ruhák.

Mindig vedd figyelembe, hogy milyen melltartót kell viselned a ruha alatt, és egy dekoltázsnál egyenesebbre szabott ruha előnyösebb lehet. A pántokkal is játszhatsz, kísérletezz, hogy egy szélesebb, vagy keskenyebb áll-e jobban.

Molett menyasszonyi ruha

Molett menyasszonyi ruha: varratás vagy bérlés?

Ahogy azt írtuk, egy menyasszonyi ruha szalonban több nehézséggel is találkozhattok. Ha megtaláltátok álmaitok ruháját, már csak pezsgőt kell bontani! Ha azonban nem ejtett rabul egyik ruha sem, de volt, amelyiknél tetszett a szoknya, a másiknál tetszett a felső rész, a harmadiknál tetszett az anyag, érdemes varratnotok (pl. itt) a ruhátokat! Nem kell megijedni, nem lesz drágább, mint a bérlés!

Egy nagyobb méretű, elegánsabb molett menyasszonyi ruha bérlése 150-160.000 ft-tól indulhat, míg hasonlót varratni 130.000 ft-tól már bőven lehet. Nem nagy különbség anyagilag, de gondoljatok csak bele:

 • A sajátotok marad a ruha, eladhatjátok, vagy megtarthatjátok emlékbe.
 • Nem lesz olyan, hogy nincs a méretetekben.
 • Pontosan az elképzeléseitek alapján fog elkészülni, pontosan a ti formátokra.
 • Milliónyi anyagból válogathattok, ezernyi lehetőségetek lesz a díszítésre is.
 • Soha, senki nem hordta előttetek!

Molett menyasszonyi ruhaMolett menyasszonyi ruha

Ötlet!

Mielőtt elindulnál a varrodába, mindenképpen menj el egy-két ruhaszalonba próbálni. Hogy miért? Mert teljesen mást mutat egy ruha képen, mint felvéve, ezért lehet, hogy olyan fazonok fognak jól állni, amire nem is mertél gondolni, és az, amit megálmodtál, élőben mégsem nyerő.

Tapasztalatot szerezhetsz, így sokkal határozottabban tudod elmondani az elképzeléseidet tervezés közben, ráadásul egy varrodában kicsit sem biztos, hogy minden fazonból van mintadarab.

Kristinus

Molett menyasszonyi ruha

Lassan mesénk végéhez közeledünk. Főhősünk leküzdötte félelmeit a tükrökkel szemben, harcolt a plusz kilókkal, megjárta a menyasszonyi ruha szalonok végtelen erdejét, és, ahogy az lenni szokott, a jó elnyerte méltó jutalmát, álmai menyasszonyi ruháját!

Szerelmesen pillant szőke hercegére, ki természetesen fehér lovon érkezett, és elcsattan az első hitvesi csók. Boldogan éltek, míg meg nem haltak… Vége!

Karácsony

Témába vág

Nézd meg, milyen mesés volt Priyanka Chopra menyasszonyi ruhája – VIDEO! Emlékeztek még a 2018-as év eljegyzési bulijára? Természetesen Priyanka Chopra nevéhez fűződik a Tiffany-eljegyzés, aki egy 855.000 dolláros gyémánt és platina nyakláncot, valamint egy 580.000 dolláros gyémánt fülbevalószettet viselt magán ezen a nap...
Menyasszonyi ruha trend 2019 – Válaszd az Igazit! Hála a Bridal Fashion Week-nek, pontosan tudjuk, hogy milyen varázslatos lesz a menyasszonyi ruha trend 2019-ben. Varázslatos? Ugyan már, annál sokkal-sokkal különlegesebb! 2019-ben minden menyasszony megtalálhatja a személyiségéhez és az alakjához l...
Terhes menyasszonyi ruha tippek, és mesés inspirációk! Egy kisbaba érkezése maga a csoda! Ilyenkor csak magadra figyelsz, és arra a kis csöppségre, akit a szíved alatt hordasz. Együtt dobban a szívetek, együtt vesztek levegőt, együtt sétáltok az oltár elé… Ha várandós menyasszony vagy, számolnod kell enn...
Ez igen! Mandy Moore menyasszonyi ruhája elképesztően egyedi! Dobpergést kérünk! Ha van olyan menyasszonyi ruha, amire azt mondjuk, hogy rendhagyó, és hihetetlenül egyedi, akkor Mandy Moore menyasszonyi ruhája biztosan az. Többször hívtuk már fel a figyelmeteket arra, hogy a púderrózsaszín ruhák borzasztóan nép...
10+1 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról Hány olyan csajos pizsiparti volt már az életünkben, ahol bevackoltuk magunkat a kanapéra egy kis nasival és a legjobb barátnőinkkel, és a romantikus filmek kánaánjában lubickoltunk? Rengeteg! Kellenek is az ilyen esték, főleg egy esküvő előtt. Hogy ...
Minden idők 15 legdrágább menyasszonyi ruha modellje Az, hogy egy menyasszony rengeteg díszítést képzel-e el a ruhájára, vagy különlegesen egyedi ruhát terveztet-e, nagymértékben megnövelheti az esküvői ruha költségeit. Ám amikor az esküvői költségekről van szó, előfordul, hogy néhány menyasszony annyi...
Egy csodás Valentino volt Anne Hathaway menyasszonyi ruhája A színésznőt számos alkalommal láthattuk már menyasszonyként a filmvásznon, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Az igazi esküvőjére 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal Anne Hathaway menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghoz...
Piros menyasszonyi ruha – Ismét hódít a “dögös vörös”! Szexi, dögös menyasszonyok szeretnétek lenni a nagy napon, és eszetek ágában sincs hófehér ruhában az oltár elé vonulni? Ha illik a személyiségetekhez ez a rendhagyó ötlet, mi azt mondjuk: mindent bele! Keressétek meg azt az esküvői ruhaszalont, vagy...
Ahol a menyasszonyi ruhák életre kelnek – Fanny Fashion Menyasszonyként nem vágytok másra, mint fejest ugrani a csodaszép fehér anyagok, tüllök, gyöngyök, és kövek világába, akárcsak Dagobert bácsi a felhalmozott kincsekbe? Elmerülnétek a különféle stílusokban, rafinált kivágásokban és szexi formákban? Ta...
Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája Ha csak annyit árulunk el, hogy most egy igazi szexszimbólum menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá, ugye azonnal tudjátok, kire gondolunk? Bizony, egyértelműen Marilyn Monroe menyasszonyi ruhája kerül most a középpontba, pontosabban mind a három. Na...
Ikonikus darabok: Audrey Hepburn menyasszonyi ruhája Audrey Hepburn klasszikus szépség volt, emellett a színésznőt a gyermeki báj és örök elegancia megtestesítőjeként tartják számon. Kétszer házasodott, első férje Mel Ferrer színész volt, a második pedig az olasz pszichiáter, Andrea Dotti. Audrey Hepbu...
Bőrdzseki esküvőre? Ez lesz az ősz tuti befutója! Bőrdzseki esküvőre? Naná! Annyira de annyira boldogok vagyunk, hogy manapság már tulajdonképpen nincs is olyan ruhadarab, ami ne lehetne viselni az esküvőkön. Így ugyanis menyasszonyként bátran elindulhattok egy bőrdzseki kutató körútra, hogy a me...
Ez igen! Imádjuk Vera Wang 2019-es tavaszi/nyári ruháit! Azt eddig is tudtuk, hogy Vera Wang menyasszonyi ruhái fantasztikusak, de a 2019-es tavaszi/nyári kollekció annyira tökéletes, hogy talán még azoknak a menyasszonyoknak is meghozza a kedvét ahhoz, hogy színes menyasszonyi ruhát viseljenek, akik eddig...
Elképesztően szép volt Weisz Fanni menyasszonyi ruhája! A pécsi modell és esélyegyenlőségi aktivista a közelmúltban mondta ki a boldogító igent Hajmásy Péternek, az esküvő óta pedig számos fotó látott napvilágot a nagy napról. Mi elöljáróban csak annyit mondunk, hogy Weisz Fanni menyasszonyi ruhája egysze...
Esküvői ruha bérlése, varratása, vásárlása – segítünk dönteni! Az esküvői előkészületek legmeghatározóbb pillanata, amikor igent mondunk a menyasszonyi ruhánkra. Abban a pillanatban születik meg az a menyasszony, akit elképzeltünk magunkról. És, hacsak nem örököltük meg anyukánk, nagymamánk fehér ruháját, amit –...
Megérkezett Monique Lhuillier 2019-es kollekciója! A Fülöp-szigeteki Monique Lhuillier menyasszonyi ruhái minden szezonban egészen elképesztő sikernek örvendenek a menyasszonyok körében, melynek fő oka az, hogy stílusos és elegáns menyasszonyi ruháit olykor kissé rendhagyó megoldásokkal emeli ki a so...
Elizabeth Taylor házasságai – 8 ruha, 8 történet! Elizabeth Taylor házasságai: Elizabeth Taylor Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő élete során összesen nyolcszor ment férjhez, és mind a nyolc alkalommal igazán stílusos és elegáns menyasszonyi ruhában mondta ki a boldogító igent. A stílusiko...
FRISS! Íme a 2019-es menyasszonyi ruha trend! Menyasszonyi ruha trend 2019! Elmúltak már azok az idők, amikor a menyasszonyok csak két-három ruha közül választhatták ki az álomruhájukat. Szerencsére a lehetőségek tárháza ma már végtelen, a mai ruhák merészek, vagányak, és bevállalósak, a 2019-es...
2019 a fekete menyasszonyi ruhák éve lesz! Úgy gondoljátok, hogy soha senki nem vehetne rá benneteket arra, hogy fekete menyasszonyi ruhában mondjátok ki a boldogító igent? Pedig meglepő módon egyre több menyasszonynak tetszik meg ez a különleges, rendhagyó megoldás. Ha vonakodtok meghozni a ...
Minden idők legszebb ikonikus menyasszonyi ruhái Vannak olyan ikonikus menyasszonyi ruhák, amelyek évtizedek elteltével is hihetetlenül népszerűek a menyasszonyok körében. Sokan még ma is Audrey Hepburn ikonikus ruhájához hasonló darabot keresnek az esküvőjükre, míg mások elképzelni sem tudnák a na...