Szexi, dögös menyasszonyok szeretnétek lenni a nagy napon, és eszetek ágában sincs hófehér ruhában az oltár elé vonulni? Ha illik a személyiségetekhez ez a rendhagyó ötlet, mi azt mondjuk: mindent bele! Keressétek meg azt az esküvői ruhaszalont, vagy varrónőt, aki nem lepődik meg azon, hogy a ti álmotok bizony egy piros menyasszonyi ruha, és találjátok ki közösen, hogy milyen stílus és fazon illik hozzátok leginkább. Ezután már igazán könnyű lesz rátalálni azokra a kiegészítőkre, amelyek csak még inkább fokozzák a “dögös vörös” hatást!

Vörös menyasszonyi ruha

Fotó: Muchammad Rizky (Unsplash)

Egyes tájegységeken eredetileg piros, vagy piros színnel díszített ruhát viseltek a menyasszonyok, máshol pedig a fekete színű darabokat részesítették előnyben. A menyecske ruhák divatja szintén sokat változott az évek alatt, így a fehér alapon piros, vagy a piros alapon fehér pöttyös ruhák szépen lassan teljesen pirosak lettek. Sőt, gyakorlatilag manapság már bármilyen színű menyecskeruhát viselhettek az esküvőtökön.

A piros szín azonban még mindig a legnépszerűbb menyecske ruha szín, és úgy tűnik, már a menyasszonyi ruhák között is hódít ez az árnyalat!

Menyasszonyi ruha banner

Piros menyasszonyi ruha

A piros szín azoknak áll jól, akik  – és ennél nincs találóbb kifejezés – úgy tudják viselni, mintha valóban éjjel-nappal a legjobb formájukat nyújtanák. A piros szexi, kihívó és nagyon feltűnő szín, gondoljatok csak a legélénkebb, ikonikus rúzs árnyalatokra. Feldobják a legunalmasabb szettet is, egy piros menyasszonyi ruha pedig beleégeti magát minden vendég emlékezetébe. Soha nem fogják elfelejteni, milyen különleges ruhadarabban mondtátok ki a boldogító igent.

A pirosnak, ahogyan más színeknek is, rengeteg árnyalata van, ezért érdemes a bőrötök színéhez leginkább passzoló árnyalatot megkeresni. Akár fehér, akár kreol bőrűek vagytok, higgyétek el, van olyan szín, amit nektek találtak ki!

Piros menyasszonyi ruha

Fotó: Jenn Qiao (Unsplash)

Azok az árnyalatok, amelyek kicsit narancssárgásak, jól állnak a vörös hajú lányoknak, míg a tűzpiros inkább a fekete/sötétbarna hajú lányok barátja. A szőkéket pedig a piros bármelyik árnyalata tüzes menyasszonnyá változtatja.

Tipp!

Az idősebb menyasszonyok, és azok, akik harmadszorra, negyedszerre házasodnak, nagyon szeretik a bordóba hajló árnyalatokat. Ha eddig sokat kínlódtatok a ruha kiválasztásával, mert nem akartatok fehéret, a megoldás innentől kezdve roppant egyszerű lesz számotokra. Egy piros menyasszonyi ruha lesz nálatok a jolly joker!

Piros menyasszonyi ruha

Fotó: R N (Unsplash)

Piros kiegészítők

A piros menyasszonyi ruha mellé érdemes olyan kiegészítőket választani, amelyek még inkább kiemelik ezt a csodás színt. Egy rövid ruhához választhattok például egy szintén piros színű cipőt (akár alacsony, akár magas a sarka), míg a hosszú, földig érő ruhákhoz jól mennek a szolid ékszerek, a virágkoronák és a lágy hajfonatok.

Hirdetés

És itt vannak ugyebár a menyasszonyi csokrok is! Le ne hagyjátok a “piros listáról” a menyasszonyi csokor és a virágdekoráció színének kiválasztását. A virágok között mesésen érvényesülhet a színek játéka. Nem csak vörös rózsában érdemes gondolkodni, egy profi virágkötő rengeteg tanácsot adhat nektek, hogy hogyan legyen a lehető legszebb a csokrotok és az asztaldekoráció.

Vörös esküvői csokor

Fotó: Tom The Photographer (Unsplash)

Fontos!

Ne sajnáljátok a pénzt virágkötőre és dekoratőrre! Kalkuláljátok bele az esküvői költségvetésbe ezt a kiadást, ha valóban profi szolgáltatókkal szeretnétek megszervezni a tökéletes esküvőt. Valószínűleg a menyasszonyi ruhán, a cipőn, és az ékszereken nem fogtok spórolni, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessetek arra is, hogy minden részlet összhangban legyen egymással.

A vőlegényeknek egy piros nyakkendő vagy csokornyakkendő szintén nagyon jó választás lehet, így elérhetitek, hogy az öltözetetek igazán harmonikus legyen a nagy napon!

Már eddig is sokat szemeztetek a piros menyasszonyi ruhákkal, de azt gondoltátok, hogy ezek csak a modelleken és a nagyon bevállalós lányokon állnak jól? Ugyan már! Próbáljatok fel egyet, és ha a próba során úgy érzitek, hogy a felhők fölött lebegtek a boldogságtól, akkor az esküvő napján is remekül érzitek majd magatokat a ruhában.

Nézzétek csak meg, Kate Von D milyen elképesztő piros menyasszonyi ruhát választott magának az esküvőjére!

A csipkés darabok 2019-ben hihetetlenül népszerűek lesznek, úgyhogy a radarjaitokat mindenképpen hegyezzétek ki ezekre a darabokra!

Borítókép: Jenn Qiao