Polgári esküvő? Templomi esküvő? Nagy lagzi? Kis lagzi? Szűk családi körben vagy világraszóló haddelhadd? Az esküvői hagyományok annyira színesek, hogy lassan ideje lenne napszemüveget felvennünk! Szerencsére manapság már mindenki olyan esküvőt álmodhat magának, amilyet csak szeretne, éppen ezért, sokan döntenek úgy, hogy nem kérnek a lagzival járó felhajtásból, és egy polgári szertartás tökéletesen megfelel, hogy kimondják a boldogító igent. Ha ti is így döntöttetek, jó hírünk van, egy polgári esküvő ruha kínálata lehet ugyanolyan izgalmas és gazdag, mint egy nagyszabású esküvőé!

Menyasszonyi ruha banner

Polgári esküvő ruha kínálata

Míg jópár generációval ezelőtt, hivatalos házasságnak a templomi esküt tekintették igazán, addig manapság hivatalosnak akkor tekinthetünk egy házasságot, ha polgári szertartás keretein belül kötik össze életüket a jegyesek. Ez sok szempontból megváltoztatta az esküvői ruha trendeket.

Divatosak lettek a letisztult, decens kis fehér ruhák. Így hát, egy polgári esküvő ruha választéka akkor is izgalmas lehet, ha nem vágytok királylányos menyasszonyi ruhára!

Hirdetés

Földig érő menyasszonyi ruha

Polgári szertartáson is nyugodtan viselhettek földig érő ruhát! Manapság nagyon közkedveltek az egyenes szabású, teljesen díszítésmentes fazonok, melyek egy polgári szertartásra is tökéletesen megfelelnek!  Felejtsétek el az abroncsot, legyen a ruha testhez simuló!

Koktélruha

Senki nem tudott olyan szexisen hordani egy kis fekete ruhát, mint Audrey Hepburn, és senkin sem áll olyan tökéletesen egy kis fehér ruha, mint egy menyasszonyon! Milliónyi verzióból választhatunk, a csupa csipke darabokon át, egészen a szatén verziókig. Szemezhettek furfangos darabokkal, a nyitott hátú megoldások itt is tarolnak!

polgári esküvő ruha, Audrey Hepburn Andrea Dotti

Kiskosztüm

Ki más is juthatna eszünkbe egy decens kis menyasszonyi kosztümről, mint Carrie Bradshow, azaz Sarah Jessica Parker?! Ha az ő Vera Wang habosbabosát kispadra tudta ültetni egy kosztüm, ti is bátran választhatjátok polgári esküvőtökre!

Bohém menyasszonyi ruha

Attól még, hogy nem szeretnétek nagy lakodalmat, nem kell lemondanotok a bohókás menyasszonyi ruháról! Egy térdig érő tüllszoknya és egy fehér póló rendkívül sikkes megjelenést kölcsönöz, pláne, ha strasszos tornacipővel kombináljátok.

Polgári esküvő ruha, overál
Fotó: pinterest.com

Menyasszonyi overál

Ha szeretnétek valami igazán különleges és vagány menyasszonyi ruhát, merüljetek el az overálok kényelmes világában.  Nagyon divatosak a szélsőséges megoldások, a merevebb taft anyagok, és az áttetsző csipkés darabok is.

Nadrágkosztüm

Nem kell lemondanotok a nadrágos menyasszonyi ruháról akkor sem, ha az overált túl testhez simulónak érzitek. Egy magas derekú kosztümnadrág tökéletes homokóra alakot formáz mindenkinek, és bármilyen felsővel kombinálható.

Egy polgári esküvő ruha repertoárjában nem csak a fehér színek kapnak helyet. A pasztell rózsaszín, az ekrü és a nude színek is hasítanak!

Fotó: pinterest.com

Polgári esküvő ruha – Tökéletes kiegészítők

Egy polgári esküvő ruha szempontjából általában annyiban tér el egy nagyobb, lakodalmas esküvő ruháitól, hogy egy kicsit letisztultabb, és nem kell arra figyelni, hogy a ruhában mennyire lehet végig táncolni egy egész estét.

Ez azonban egy cseppet sem jelenti, hogy a menyasszony kevésbé lenne menyasszony! Ha letisztultabb fazonokat is választotok, érdemes a kiegészítők terén valami ünnepélyesebb mellett szavazni.  

Fotó: pexels.com
  • Senki nem véste kőbe, hogy fehér ruhához csakis fehér cipőt választhattok! Rövidebb szoknyánál nagyobb figyelmet kaphat a cipőtök, bátran viselhettek színes darabokat is.
  • Ha a fátylat túl soknak érzitek, válasszatok egy szép kalapot, vagy akár egy csipkés-hálós fejdíszt, ami az arcotokat részben takarja.
  • Attól még, hogy a ruhátok esetleg letisztultabb, egy hangsúlyos nyaklánc, vagy fülbevaló ugyanúgy dukál!
  • Nem kötelező ragaszkodni a menyasszonyi csokorhoz. Egy csuklódísz is elegánssá, és menyasszonyossá tehet benneteket!
  • Egy hétköznapibb ruhát is pillanatok alatt ünnepélyessé tehettek egy szép díszes övvel!
  • Ha lesz nálatok táska a szertartás alatt, válasszatok egy gyöngyökkel, vagy kövekkel díszített clutch-ot vagy borítéktáskát.
  • A lábvillantós szoknya alá húzhattok izgalmas harisnyákat is! Például, a pin-up lányok stílusát idézi, a vádli közepén végigfutó csík a harisnyán…
Fotó: pinterest.com

Teljesen mindegy, hogy mekkora esküvőt terveztek, egy menyasszony akkor is menyasszony lesz! Bátran álmodjátok meg azt a ruhát, amiben igazi arának érzitek magatokat, és ne is álljatok meg, amíg a polgári esküvő ruha kínálatában rá nem leltek az igazira!

Borítókép: pexels.com