Habosbabos Esküvői Magazin > Menyasszonyi ruha  > Régmúlt idők menyasszonyi ruhái – Imádni fogod!

Régmúlt idők menyasszonyi ruhái – Imádni fogod!

Manapság olyan gyorsan változik a divat, és annyira szorosan követjük a menyasszonyi ruha trendeket, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy a ’30-as vagy az ’50-es években olyan ruhákat viseltek a menyasszonyok, amire most is azonnal lecsapnánk. Pedig ha jobban megnézitek ezeket a ruhákat, elképesztően szép darabokra bukkanhattok.

Menyasszonyi ruha banner

Több évtizeddel ezelőtt is voltak olyan menyasszonyok, akik a hagyományos magyaros menyasszonyi öltözet mellett döntöttek, és olyanok is, akik igen jó stílusérzékkel választották ki a rendhagyó ruhákat, fátylakat, vagy éppen cipőket. Mi nem győztük kapkodni a fejünket az álomszép esküvői fotók láttán, reméljük nektek is tetszenek majd, sőt, talán ellestek majd egy-két öltözködési tippet a régmúlt idők ifjú menyasszonyaitól!

Kristinus

Ó, azok a ’30-as évek

Hosszú uszály vagy egyedi menyasszonyi fátyol? Az alábbi képen egy-egy példát láthattok arra, hogy mai szemmel is mennyire gyönyörű ruhákra lehetett már a ’30-as években is bukkanni. Emellett a frizurában megbújó huncut hullámok, a fátyol lágy esése és a sokat sejtető, nyakig érő lenge anyagok egyszerűen imádnivalóak, nem? A Júlia fátyol, és a tiara ebben az évben is nagyon divatosak, ha megtetszett nektek, bátran vállaljátok be!

’40-es évek, lenge ruhák

A tüllszoknyák, és a hímzett anyagok nagyon divatosak voltak a ’40-es években, és be kell ismerni, hogy a több méter hosszú fátyol nem csak a mi szívünket dobogtatja meg, de még Katalin hercegné és Meghan Markle is odavolt érte a saját esküvőjén. A hímzett minták egy pár éve megint nagyon trendik lettek, ezért ha azon gondolkodtok, hogy szívesen választanátok ilyen ruhát, mi csak biztatni tudunk erre benneteket.

Hosszú ujjú darabra vágytok, vagy esetleg egy izgalmas hátmegoldásra? Vegyetek példát az alábbi képen látható menyasszonyi ruhák egyikéről!

’50-es évek, stílusos cipellők

Sok menyasszony egyáltalán nem vágyik hatalmas abroncsos ruhára, ennél ugyanis sokkal szívesebben viselnének egy szolid, fehér kosztümöt a polgári szertartáson. Ti is arról álmodoztok, hogy egy olyan visszafogott darabot fogtok viselni a nagy napon, mint Carrie Bradshaw? Ne habozzatok, kutassátok fel a legszebb kosztümöt, és dobjátok fel egy nyitott, magassarkú szandállal!

A csónaknyakú, ’50-es évekbeli ruha szintén nagy kedvencünk, mert azon kívül, hogy nagyon stílusos, a hófehér cipővel elképesztően kifinomult hatást kelt. Ugye szerintetek is izgalmas ez a szett?

’60-as évek, kivillanó bokák

A ’60-as évek menyasszonyi ruháit nézegetve leragadtunk ennél a tündéri rövid ruhánál, ami gyönyörűen engedi láttatni a törékeny testalkatú menyasszony formás lábát. Külön öröm, hogy ez a menyasszony bevállalta, hogy olyan vastag keretes szemüvegben mondja ki a boldogító igent, ami napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend. Egyszóval: bátran vállaljátok be a szemüveget a nagy napon is, mert szuper kiegészítője lehet a szetteteknek.

A másik kedvencünk a cseppalakú csokor a baloldali képen, ami remek kiegészítője a szolid ruhának, és a gazdagon díszített tiarának. Nem gondoljátok?

’70-es évek, letisztult formák

A ’70-es évek menyasszonyi ruháiból mi ezt a kettőt választottuk most ki, mert egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. Remek példák arra, hogy fölösleges mindig a túldíszített, túlvariált darabokhoz ragaszkodni, az egyszerűbb, szolidabb ruhák ugyanolyan különlegesek lehetnek. Feldobhatjátok a ruhátokat a kiegészítőkkel is, például egy egyedi fátyollal, vagy éppen egy szép fejdísszel.

Tipp!

Ennek a két menyasszonynak nagyon egyszerű a frizurája, de valamiért mégis álomszép, nem igaz? Vállaljátok be bátran ti is, nem kell minden tincsnek gondosan megkomponált helyen lennie!

És a kedvenceink:

Végül engedjétek meg, hogy megmutassuk a személyes kedvenceinket. Nem kell magyaráznunk, hogy miért vagyunk oda értük, igaz?

Ugye a képek nézegetése közben bennetek is megfogalmazódott a gondolat, hogy ezek a ruhák valójában nem sátrak, és nem is ósdi, szürke hálóingek? Ezek után már nem csodálkozunk, ha az anyukátok, nagymamátok ruhájában szeretnétek az oltár elé vonulni! Rajta, nézzétek csak át a régi szekrényeket!

Fotók: fortepan.hu