Sokszor úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos menyasszonyi ruha típus csak egy bizonyos testalkathoz passzol a legjobban. Ez azonban nem feltétlenül van így! Vannak olyan szabású esküvői ruhák, melyek szinte mindenkinek tökéletesen állnak! Megmutatjuk a 3 kedvencünket!

Menyasszonyi ruha banner

Mi alapján válaszd ki a megfelelő menyasszonyi ruha típust?

Bár van olyan menyasszonyi ruha típus, ami abszolút jolly joker, a legtöbb esetben az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned az esküvői ruha kiválasztásakor:

  • Hangsúlyos testrész: Az első és legfontosabb, hogy eldöntsétek, melyik testrészetekre szeretnétek a leginkább irányítani a figyelmet. Érdemes a derék, csípő, dekoltázs, hát és láb hangsúlyozásából egyre fókuszálni. 
  • Magasság: A magasságotok nem is a ruha szabását, sokkal inkább a szoknya nagyságát fogja befolyásolni. Például, egy óriási szoknya optikailag össze nyomhat benneteket, ha alacsonyabbak vagytok.
  • Vállszélesség: A felsőtestetek aránya meghatározhatja, hogy milyen vállpánt áll a legjobban.
  • Sziluett: Igen, a sziluettetek lehet még döntő szempont, nem pedig a súlyotok! Egy molettebb menyasszony is csodásan mutathat sellő fazonú esküvői ruhában, ha szívesen hangsúlyozza karcsú derekát…
menyasszonyi ruha abrocs
Fotó: luvbridal.com.au

Top 3 menyasszonyi ruha típus, ami mindenkinek jól áll

Az összes menyasszonyi ruha típus közül találhatunk a ruhaszalonokban hármat, ami szinte minden menyasszonyon tökéletesen fest!

A-vonalú menyasszonyi ruha:

A derekat karcsúsító, nőiességet hangsúlyozó, csípővonalat lágyan elrejtő A-vonalú menyasszonyi ruha típus, egyszerűen mindenkinek tökéletesen áll! Lehet nagy szoknyás vagy épp egy szolidabb verzió, alacsony és magas, sportos és molett menyasszonyokból is kihozza a legjobbat!

zsebes menyasszonyi ruha
Fotó: www.dhgate.com

Empire menyasszonyi ruha:

A légiesen nőies, mell alatt vágott empire menyasszonyi ruha típus olyan lágyságot hoz ki a menyasszonyokból, amire csak igen kevés ruha képes. Feltűnősködés nélkül irányítja a figyelmet az arákra, és végtelen lehetőséget biztosít a ruha ujjhosszának játékában. A kismamák is bátran választhatják!

Rövid menyasszonyi ruha:

Ugye ti sem hisztek azoknak, akik azt mondják, hogy akkor igazi egy menyasszonyi ruha, ha óriási szoknyája van?! Hihetetlen izgalmas kínálatot sorakoztatnak fel a rövid menyasszonyi ruhák, melyek testalkattól és testmagasságtól függően tudnak előnyösek lenni a legtöbb arának. Lehet szexi, lehet decens, lehet bohém és sikkes is, eleganciával és egyediséggel fűszerezve.

Menyasszonyi ruha viselése

Jó tanács!

Soha ne zárkózz el egyetlen menyasszonyi ruha típustól sem! A hétköznapok során viselt ruhadarabokban el sem tudod képzelni, milyen fantasztikusan állhat rajtad egy-egy izgalmas esküvői ruha. A ruhapróbák során próbálj ki minél több fazont, hogy lásd, mit mutat a tükör a valóságban…

Hirdetés

Itt az ideje ledönteni a menyasszonyi ruha típusok köré felépített szigorú szabályrendszert! Megmutattuk, melyik az a top 3 menyasszonyi ruha típus, ami mindenkinek jól áll, de nincs olyan, hogy valaki ne vehetne fel egy bizonyos fazont csak azért, mert ilyen, vagy olyan alkat.

Minden esetben meg lehet találni a legideálisabb ruhát, ami pont azt és pont annyira hangsúlyozza, amit, és amennyire kell!

Borítókép: pexels.com