Amikor az esküvőszervezés izgalmai közepette nem tudtok elaludni, bárányok helyett aprócska Vera Wang menyasszonyi ruhákat számoltok? Fantasztikus ötlet! Már ki is néztétek, melyik 2018-as modell a kedvencetek? Ha nem vagytok biztosak a döntésben, máris mutatjuk, milyen ruhákat vegyetek sorra számolgatás közben!

Vera Wang

Vera Wang Manhattanben nőtt fel, és nagyon izgalmasan alakult a karrierje, hiszen már az egyetem után a Vogue magazinhoz került, és 23 évesen már szerkesztőként dolgozott. Közel 16 évet töltött a magazinnál, ahol rengeteg ismeretségre tett szert és hatalmas rutint szerzett. Miután otthagyta a magazint, 1987-ben Ralph Laurennál helyezkedett el. Ugye mondtuk, hogy már a kezdetek is mesésen alakultak?

Menyasszonyi ruha banner

Vera – miután nem volt elégedett az esküvői ruha választékkal – a saját menyasszonyi ruháját magának tervezte meg, ezután pedig megnyitotta első esküvői ruhaszalonját. Eleinte olyan neves tervezők ruháit árulta, mint Carolina Herrera és Christian Dior, ám később megjelent saját – Vera Wang márkájú – esküvői ruhakollekciója is.

Fantasztikus névsor!

Vera Wang elsősorban az esküvői ruháiról ismert, de estélyi ruhákat is tervez, melyeket olyan világhírű színésznők viselnek, mint Halle Berry, Goldie Hawn, Charlize Theron, és Meg Ryan. Menyasszonyi ruhái a világ minden pontján népszerűek, és mivel igen színes a választék a ruhái stílusát illetően, ezért olyan hírességek viselték a modelljeit, mint Mariah Carey, Jennifer Lopez, Thalía, Jessica Simpson, Avril Lavigne, Victoria Beckham, Jennifer Garner, Sharon Stone, Sarah Michelle Gellar, Uma Thurman, de még Khloe Kardashian is az ő ruhájában mondta ki a boldogító igent.

Vera Wang igazi újító, hiszen felismerte, hogy nem minden menyasszonynak ugyanaz az álma. Ennek megfelelően rózsaszín, piros, fekete és bordó ruhákat is tervezett, mindenféle fazonban. A tervező egyszer azt nyilatkozta, hogy egyszer egy kád teába áztatták az összes menyasszonyi ruhát, hogy a fehér szín más értelmezést is kapjon.

Hirdetés

Ha szívesen néztek esküvői témájú filmeket, akkor biztosan emlékeztek Kate Hudson pánt nélküli, álomszép ruhájára a Csajok háborúja című klasszikusból, vagy a Szex és New Yorkból Carrie mesés ruhapróbájára. Nos, Vera Wang neve és ruhái méltán ismertek hasonló filmekben, sőt, még a Gossip Girl c. sorozatban is szerepeltek. Hazánkban Szabó Zsófi is a tervező ruháját viselte az esküvőjén, ami olyan gyönyörű volt, hogy még sokáig nem felejtjük el.

Nem csoda hát, ha odavagytok a Vera Wang darabokért, nézegessétek őket, és inspirálódjatok. Viseljetek olyan menyasszonyi ruhát a nagy napon, amibe a világsztárok is első látásra beleszerettek!

Fotók: verawang.com