Az embereket általában két részre lehet osztani, ha csomagolásról van szó. Vannak, akik egyszerűen imádják a listázást, és repdesnek a boldogságtól, ha pakolhatnak, és vannak, akik ki nem állhatják a fárasztó munkát. A csomagolás nászútra pedig maga a megtestesült izgalom, főként azért, mert senki nem szeretné a legfontosabb dolgokat otthon felejteni.

Ugye igazunk van? Akkor tartsatok velünk, segítünk nektek a csomagolásban, így biztosan semmi nem marad ki a bőröndből! A nászút szervezése mellett ez a feladat szinte eltörpül!

Apropó! Tudjátok, mennyibe kerül egy nászút Magyarországon? Ide kattintva megnézhetitek!

Kezdődhet a csomagolás nászútra?

A legfontosabb az, hogy rendszerezetten pakoljatok, akkor nem fogtok semmit elfelejteni, és kapkodni sem kell. Nyugodtan készítsetek minden a franciaágy közepére kis halmokba, hogy kényelmesen át tudjátok nézni a holmikat, mielőtt elteszitek őket.

A következő csoportokat kell majd kialakítani:

  • Ruhák, és cipők
  • Fürdőszobai kellékek
  • Az ún. fontos iratok, hasznos kütyük
  • Strandfelszerelés, egyéb kellékek
Hirdetés

1. Ruhák és cipők csomagolása

A ruhák csomagolása nagyon egyszerű, csak gondoljátok át, milyen lehet az időjárás a nászút idején. Szükség lehet hosszú és rövidnadrágra, szabadidőruhára, szoknyára, kardigánra, rövidujjú és ujjatlan felsőkre, fehérneműre, egyberészes ruhára, kiegészítőkre, és természetesen egy szuper kalapra (férfiaknak sapkára) is. Váltásruhával készüljetek, mert a nagy melegben, vagy esős időben hasznát fogjátok venni!

A cipők között legyen szandál vagy papucs, zárt cipő és strandpapucs is. Ha kirándulni mentek, vagy kifejezetten a túrázásról szól majd a nászút, akkor egy jó bakancsot feltétlenül vigyetek magatokkal. Sportcipőben ugyanis TILOS a túrázás!

nászút

2. Fürdőszobai kellékek

Az gyakorlatilag mindegy, hogy az ember három napra vagy két hétre utazik el, a fürdőszobai neszesszerben ilyenkor csak úgy roskadoznak a holmik. Ezen nem érdemes spórolni, a csomagolás nászútra csak úgy teljes, ha nem kell bosszankodni az otthon maradt ketyerék miatt. Nézzük is, mire lesz szükségetek:

Tusfürdő, testápoló, sampon+balzsam, fogkefe+fogkrém, sminkcuccok, micellás víz, vattakorongok, szúnyogirtó spray, naptej, napozás utáni krém, hajkefe, törölköző, leégésre való krém, fájdalomcsillapító gyógyszerek, fogamzásgátló tabletta, tampon, dezodor, parfüm, allergiára, asztmára való szerek, kisolló, körömlakk és lemosó.

Tipp!

Ha külföldre utaztok, nézzetek utána, hogy az adott országba lehet-e vinni gyógyszereket, vagy sem. Különben a határon vagy a reptéren lehet, hogy egy nagy adag gyógyszer a kukában landol majd.

3. Fontos iratok, hasznos kütyük – csomagolás nászútra

Ezek nélkül nem is érdemes útnak indulni, mert szinte 100%, hogy vissza kell fordulnotok értük. Érdemes őket külön táskába tenni, hogy kéznél legyenek, és bármikor elővehessétek őket, ha szükséges. Lássuk, mik ezek!

Pénz, pénztárca, telefon, telefontöltő, gyorstöltő, személyes iratok, útlevél, egy flakon víz, kulcsok, napszemüveg, szemüveg, szemüvegtok, jogosítvány, könyv, újság, e-book, papírzsebkendő, folyékony kézfertőtlenítő. Ezek egy táskában életmentőek lehetnek még akkor is, ha a többi poggyász elkeveredik útközben.

nászút ötletek

4. Strandfelszerelés, egyéb kellékek

Végül, de nem utolsó sorban, szükség lehet néhány strandos kiegészítőre is, ha vízparton töltenétek a nászutat. Fürdőnadrág, fürdőruha, strandtörölköző, kisebb strandsátor, és szalmakalap jól jön majd! Vihettek magatokkal egy komolyabb felfújhatós csónakot, strandmatracot, és aprópénz tartót. Na meg persze fényképezőgépet is!

Ha városnézős, vagy túrázós pihenést terveztek, ügyeljetek a cipőtökre, és a nap elleni védelemre, illetve arra is, hogy legyen nálatok egy papír, amire felírjátok a legközelebbi egészségügyi intézmények elérhetőségeit!

Látjátok? A csomagolás nászútra nem is olyan bonyolult feladat, ha szépen sorban mindent kipipáltok a listáról. Kezdődhet a pakolás? Akkor elő a bőröndökkel!

Fotó: Pexels.com