Olyan nászutas célpontot kerestek, ami nincs messze Magyarországtól, nem kell repülőre ülni, és néhány óra alatt autóval is elérhetitek? Elképesztő panorámára vágytok, szívesen pihennétek a vízparton, és csónakáznátok is? Egy nászút Bled városában pontosan megfelel ezeknek a feltételeknek, a gleccser vájta Bledi-tó és az emblematikus Bledi vár látványába azonnal beleszerettek majd!

Nászút Szlovéniában – Mézeshetek a Bledi-tó partján!

A bledi nászút nagy élmény lesz, főleg akkor, ha olyan szállást kerestek, amely sétatávolságra fekszik a Bledi-tótól, vagy a szobátok ablaka egyenesen a tóra néz. A helyi finomságok, a romantikus esti séták és a panoráma gondoskodik arról, hogy ne unatkozzatok.

A Júliai-Alpok havas hegycsúcsai, a kristálytiszta víz, és a tó közepén álló kis sziget kézzel fogható távolságra van Magyarországtól, de mégis úgy érzitek majd magatokat Bledben, mintha a világ másik végének eldugott kis szegletében járnátok!

Tudtátok?

A Bledi-tó közepén álló templomhoz egy igen érdekes mese fűződik, amely a nászutasok számára valódi kuriózum! Úgy szól, hogy ha az épülethez vezető lépcsőn a vőlegény felviszi menyasszonyát, a házasság örökké fog tartani.

Nos, a 99 lépcső megmászása nem kis teljesítmény, a kérdés, hogy bevállaljátok-e a kihívást!

Szlovénia nászút
Fotó: pexels.com

Programok Bled környékén – Ezt ne hagyd ki!

Ha Bledben töltitek a nászutat, térképezzétek fel a legnépszerűbb helyi látványosságokat, és töltsétek meg a napokat színes programokkal. Melyek ezek? Máris mutatjuk!

 • Hajózz a Bledi-tavon, bérelj pletnát! A pletna egy helyiek által gyártott hajó, amelyben ülve igazi autentikus élmény körbehajózni a tavat.
 • Sétáld körbe a tavat! A táv nem több 6 km-nél, így nem jelent nagyobb kihívást a körtúra.
 • Kongasd meg a harangot! A tó közepén található szigeten áll a Nagyboldogasszony-templom, amelynek harangját háromszor megkongatva – a hiedelem szerint – nagy szerencse ér.
 • Mássz fel az óratoronyba! Jegyvásárlás ellenében az óratoronyba is felkapaszkodhatsz, sőt, megnézheted az időszaki kiállításokat is.
 • Keresd fel a várat! A tó melletti sétaösvényéről gyalogosan is megközelítheted a várat, amelynek alsó udvarán egy Gutenberg-korabeli nyomdagép vár, míg a felső udvaron érdemes felkeresni a múzeumot, az éttermet, és természetesen elképesztő kilátás tárul a szemed elé!
 • Ismerd meg a Vintgar-szurdokot! Egy nászút Bled városában nem teljes a Vintgar-szurdok felkeresése nélkül. A völgyben fa hidakon kell közlekedni, miközben türkizkék vizű patak, magas sziklák, és a Sum-vízesés vesz körbe. Ez lesz az egyik legromantikusabb élményetek egész Szlovéniában!

Gasztrotipp!

Beleszeretettek Bled bámulatos városába? Szívesen megismerkednétek a helyi gasztronómiai különlegességekkel?  Feltétlenül kóstoljátok meg a híres bledi vaníliakrémes krémest, ami garantáltan itt a legfinomabb! A másik helyi finomság a potica, amely olyan, mint nálunk a bejgli!

Bled nászút
Fotó: pexels.com

Nászút Bled berkeiben – Hogyan juthatsz a városba?

A szépséges Bledi-tó Budapesttől csak 510 kilométerre fekszik, ez nagyjából ötórás autóút a fővárostól. Nem teljesíthetetlen távolság, ráadásul az autónak köszönhetően szabadon mozoghattok Bled, és a környező települések között. Ljubljana is csak 40 perc innen kocsival.

Élvezni fogod a bledi nászutat, ha..

 • Európai nászutas úti célt keresel
 • Vízparti kikapcsolódásra vágysz
 • Szeretsz fotózni
 • Szívesen felfedeznéd Szlovénia legszebb vidékét
 • És nyitott vagy a helyi kulináris élményekre

Egy nászút megszervezésével kapcsolatban ide kattintva találtok bővebb információt.

Ragadd meg a lehetőséget, foglalj szállást, és a nászút Bled legszebb részén egy örök életre szóló élmény lesz!

Borítókép: pexels.com