Nem vágysz külföldi nászútra, és egyszerűen imádod a balatoni panorámát? Kedveled a Balaton északi partját, mert színes programokat tartogat, ráadásul fantasztikus borokat kóstolhatsz a hangulatos kis pincehelyiségekben? Ha a kilátás, a városnézés és a romantika rabja vagy, 1001 érvünk van arra, hogy miért lehet számodra telitalálat a nászút Tihany berkeiben!

Balatoni nászút Tihany legszebb részein

Tihany nem csak azért jó választás, mert a település hangulatos utcái tökéletesen megfelelnek egy romantikus esti sétához. Az apró üzleteknek, a Balaton-partnak és a friss balatoni levegőnek köszönhetően már 1-2 nap után úgy érzed majd, hogy kicseréltek, és észre sem veszed majd, hogy nem a tengerparton töltöd a mézesheteket.

 

Szálláshely tippek

 

Tihanynak több strandja is van, ezért ha a nyári melegben leginkább itt töltenéd a napok nagy részét, tesztelheted, melyik tetszik leginkább. A Gödrösi szabadstrand, a Somosi strand, a Sajkodi strand és a Napsugár Beach a Tihanyba látogatók nagy kedvence!

Tihanyi apátság
Fotó: Köles Mihály

Mit érdemes megnézni Tihanyban?

Ha a nászút Tihany vendégszeretetében egyet jelent számodra a strandok mellett a település felfedezésével, ne hagyd ki a Ciprián-forrást, a a Lóczy Lajos gejzírösvényt, az Apáti romtemplomot és a Tihanyi Skanzent. Vásárolnál? A Fazekasház, a Marcipánház és a Paprikabíró háza bakancslistás hely, ne hagyd ki! A Tihanyi Bencés Apátság, a visszhang domb és a kikötő is férjen bele a programba, ahogyan levendulavirágzás idején a levendulaszedés is!

Tihanyi levendula
Fotó: Kozma Dénes

Balatoni nászút – Északi part, panoráma, kirándulás

Egy nászút Tihany legszebb részein maga lesz a tökély. Itt nem csak a strandolás szuper program, de kirándulni is érdemes, ha kedveled az autós túrákat, a kilátókat, és a szabadidős programokat.

https://habosbabos.hu/foto-video/10-pazar-eskuvoi-fotos-helyszin-a-balatonnal

A környéken az alábbi 11 hely és program minden nászutas pár számára kötelező, az élmény garantált!

 • Séta Balatonfüreden, a Tagore sétányon
 • Keszthelyi kirándulás, Festetics-kastély
 • A Szigligeti vár felfedezése
 • Élmények Balatonedericsen: az Afrika múzeum
 • Badacsonytomaj megismerése: a pincesor és Kisfaludy-kilátó
 • Kirándulás a Veszprémi Állatkertben
 • Biciklizés a Balaton-parton
 • Egy tál hamisítatlan dörgicsei csibeleves
 • Egy nap a Balaton déli partján: Gömb-kilátó és bobpálya Balatonbogláron
 • Sétahajózás Siófokra vagy Balatonfüredre
 • egész napos fürdés a Balatonban
Tihanyi strand
Fotó: Greff Tibor – Habosbabos.hu

Nászutas szállás Tihanyban – Garantált Balaton-élmény!

Elhatároztad, hogy Tihanyban keresel szállást? Igyekezz minél hamarabb megtalálni a tökéletes helyet, mert a község nagyon népszerű! Egy dolog biztos: olyan fotókat készíthetsz, amelyekről senki nem mondja meg, hogy nem vagy profi fényképész. Tihany mindenkinek remekül áll! Kezdődhet a csomagolás!

Borítókép: Miklós Gabriel