Verona Észak-Olaszország legszebb részén fekszik, a szerelmesek kedvelt úti célja. Itt játszódik Rómeó és Júlia története, emellett a város hangulata, épületei és történelmi kincsei miatt is szuper nászutas célpont. Ha azt fontolgatjátok, hogy Olaszországban töltitek a mézesheteket, mutatjuk, milyen egy tökéletes nászút Verona városában!

Verona nászút
Fotó: thinkstock

Látnivalók, kihagyhatatlan élmények – Nászút Verona városában!

Verona a világörökség része, ókori emlékei miatt Róma mellett remek célpont. Ha a nászút Veronában számotokra városnézéssel, és romantikus élményekkel lesz teljes, a legjobb helyen jártok. A városban található házak középkori, festett homlokzatába nagyon könnyű beleszeretni, még Madonna is szeretett volna itt egy saját házat vásárolni magának!

Hirdetés

Ha belestek az udvarokba, azonnal megfog benneteket Verona hangulata, illetve a több száz éves házak, és templomok látványa. A városban nem ritka, hogy az éttermek is egy templom épületében kapnak helyet, de a régi kis kávéházakat és ékszerboltokat is érdemes felfedezni. Egy séta az Adige folyó partján, vagy a San Pietro várnál csakis jó döntés lehet.

Kedvelitek a gasztronómiai különlegességeket? Szívesen szert tennétek valamilyen olasz szuvenírre? Keressétek fel az autentikus olasz piacot, ahol cipők, ruhák, és tengeri finomságok várnak benneteket. Egy jó olasz kávéra, vagy spagettire se mondjatok nemet! A közelben pedig rengeteg birtokon kóstolhattok bele a szőlőművelésbe, és persze az olasz borokba!

Top 10 látnivaló Verona városában:

  • Aréna: ókori amfiteátrum
  • Via Mazzini: sétálóutca, amely az Aréna külső falánál kezdődik
  • Júlia háza és erkélye
  • Piazza delle Erbe: Verona híres tere
  • Torre dei Lamberti: 12. századi, 84 méter magas torony, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a városra
  • Adige: a városban kanyargó folyó
  • Sant Anastasia: Verona legnagyobb temploma
  • Júlia sírja
  • Júlia fala
  • San Pietro vár

Júlia fala, a híres erkély, és a Júlia szobor

Júlia fala kihagyhatatlan látványosság a városban, főleg akkor, ha fontos számotokra a Veronához köthető Shakespeare dráma. A Júlia falat színes feliratok borítják, mellyel a turisták szerelmes üzeneteket hagynak egymásnak, vagy szeretteiknek. A látvány kissé kaotikus, de érdemes a feliratok között böngészni.

Az erkélyről a híres erkélyjelenet miatt nincs turista, aki ne készítene fényképet, az alatta álló Júlia szobor pedig szintén népszerű látványosság. Egy XIII. századi kapucinus kolostorban, a San Francesco al Corso kerengője alatti kriptában egy vörösmárvány szarkofágban rejtőzik Júlia sírja.

Beleszerettetek a városba, ahol Rómeó és Júlia története játszódik? A leghőbb vágyatok egy többnapos nászút Verona belvárosában? Nem csodáljuk! Foglaljatok szállást mihamarabb, hogy a legjobb helyek közül válogathassatok!

Tipp!

Mivel Veronába nem indul közvetlen repülőgépjárat, ezért érdemes Velencéből autóval menni, vagy akár Magyarországról. Az út itthonról ugyanis nem több mint 8-10 óra.

nászút Verona, Júlia fal
Fotó: thinkstock

A „Levelek Júliának” című filmet feltétlenül nézzétek meg együtt, ha veronai nászutas célpontokat böngésztek! Egy nászút Veronában ezzel lesz tökéletes élmény még azelőtt, hogy egyáltalán elutaznátok.

Forrás