Victoria és David Beckham a világ egyik legismertebb házaspárja, nívós esküvőjük akkora szenzáció volt a ’90-es évek végén, hogy még a napjainkban kötött, fényűző szertartások között is vígan megállja a helyét. David és Victoria Beckham álomesküvője lenyűgöző volt 19 évvel ezelőtt, a házassági évforduló alkalmából felelevenítjük most őket.

A pár egy 560 holdas írországi birtokon házasodott össze, a szertartáson 29 családtag és közeli barát vett részt, a fogadáson 400 főből álló személyzet gondoskodott a 230 fős vendégseregről, köztük a Spice Girls tagjairól is.

Kategóriafüggetlen banner

Victoria és David Beckham esküvői ruhája

Victoria egy pánt nélküli, pezsgőszínű Vera Wang menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, amelynek 6 méter hosszú uszálya volt. Nem meglepő, hogy Victoria bevállalt egy igazán különleges kiegészítőt is, bár napjainkban már valószínűleg nem a 18 karátos arany koronát választaná esküvői kiegészítőnek, amelyet egyébként Slim Barrett ékszerész készített.

David Beckham tetőtől talpig fehér/pezsgőszínű öltönyt, mellényt és nyakkendőt viselt, kisfiuk, Brooklyn pedig egy Antonio Berardi öltönyben aludta végig a szertartást.

David és Victoria Beckham álomesküvője:
Az esküvői szertartás és fogadás

Victoria és David egy Dublin-hoz közeli kastélyban mondta ki az igent 29 vendég előtt, akik családtagok és közeli barátok voltak. A menyasszony egy Bentley-n érkezett meg, ezt követően egy 18 méter hosszú, virágokkal teleszórt ösvényen lépkedett David felé. A terem rózsaszirmokkal volt díszítve, a szertartás alatt pedig hárfán és hegedűn Mozart, Bach és Handel szimfóniák szóltak.

Az eskütétel után egy fehér galambot engedtek el, az ünnepség alatt pedig egy V.B.D.- Victoria, Brooklyn és David feliratú zászlót húztak a kastély fölé.

A fogadáson a dress code fekete-fehér volt, arra kérték a vendégeket, hogy a két szín egyikét viseljék, melyet a Spice Girls tagjai, Geri Halliwell, Melanie Chisholm, és Melanie Brown is tiszteletben tartottak az esküvői képek szerint. Victoria, David és Brooklyn is átöltözött a fogadásra, méghozzá bíborszínbe, ez a szín (és az arany) visszaköszönt a fogadószoba ágyméretű párnáin, és a szőnyegen is.

A sztárpár az “It Had To Be You” című számot választotta az első tánchoz, de az este folyamán tűzijáték és léggömbreptetés is volt.

David és Victoria Beckham álomesküvője
Az esküvői menü

A menü nem volt igazán rendhagyó, többek között erőspaprika levest, pulykamellet, és grillzöldségeket fogyasztott a násznép, de karamellpudingot is csemegézhettek desszert gyanánt. Természetesen nem maradhatott el az esküvői torta sem, amelynek a tetején a párról készült meztelen szobor kapott helyet.

Érdekesség:
Hazánkban ilyen a hagyományos esküvői menü: kattints (érdemes összehasonlítani).

A királyi lakosztályban eltöltött nászéjszaka után Victoria és David Dél-Franciaországban töltötték a mézesheteket, majd 2017-ben szűk családi körben megújították esküvői fogadalmukat. Valahogy így telt David és Victoria Beckham álomesküvője… Sok boldogságot nekik!