Pierce Brosnan 2001. augusztus 4.-én vette feleségül Keely Shaye Smith-t, akivel azóta is boldog házasságban él. Az esküvőn 120 vendég vett részt, és közel 15.000 virágot használtak fel a dekorálás során. A pár 16 éves házassági évfordulóját ünnepli, ez alkalomból felelevenítjük az esküvőjük részleteit.

Pierce Brosnan esküvője

Pierce Brosnan, a James Bond filmek sztárja az első feleségének halála után néhány évvel Mexikóban ismerte meg Keely Shaye Smith környezetvédelmi újságírót. Két közös gyermekük született, amikor elhatározták, hogy összeházasodnak. Az esküvőt a 785 éves Ballintubberben tartották Mayoban, Írországban. Maga a szertartás minden nő álma lehet, hiszen mesébe illő körülmények között zajlott a ceremónia, Keely pedig elképesztően szép menyasszonyi ruhát viselt.

Hirdetés

Keely menyasszonyi ruhája

Keely gyöngyökkel díszített Richard Tyler ruhában lépett az oltár elé, melyen tengeri gyöngyökkel díszített felsőt viselt. Hosszú barna haját lazán fogta össze a középhosszú hófehér fátyol, kiegészítőként pedig csupán egy kisebb fülbevalót választott. Kezében vízililiomból készült csokrot tartott. Dylen, akinél a gyűrűk voltak, motoros ruhába és csizmába volt öltöztetve.

A szertartás

A délutáni szertartásra 120 vendég kapott meghívót. A menyasszony 20 percet késett, majd ezután egy fehér bársony sátorban várakozott.  A vőlegény a sátor függönyének elhúzása után láthatta meg végre a menyasszonyt. Miután házastársaknak nyilvánították őket, egy Rolls Royce-al a 13. századi Ashford kastélyba mentek. A kastélyba direkt erre a célra épített üvegfolyosó vezetett, bent pedig skót dudások fogadták a vendégeket. Rob van Helden designer majdnem 15.000 virágot használt fel a díszítéshez, köztük holland rózsát is. A fogadásra Keely bársony rózsákkal díszített Richard Tyler pántnélküli ruhába öltözött.

Kategóriafüggetlen banner

Az ifjú pár első közös táncát Bruce Springsteen “If I Should Fall Behind” című számára táncolták, ezután egész este ír zenére szórakoztak. Vacsorára Beluga kaviárt és Cleggan homárt tálaltak. Mitch Turner Londonból hozta a 6 emeletes répatortát, amelyet a menyasszony édesanyja, Sharon által készített fogyasztható virágok díszítettek. Az ötletet John F. Kennedy és Jacqueline Bouvier esküvőjéről vették.

Pierce Brosnan és Keely Shaye Smith házasságáról gyakran írnak az újságok, álompárként emlegetik őket. Pierce egy alkalommal így nyilatkozott feleségéről: „Imádom, hogy mennyire tele van élettel, és milyen szenvedélyes. Olyan erő lakozik benne, ami nélkül élni sem tudnék. Amikor rám néz, egészen elgyengülök.” Így már talán senkit nem lep meg, hogy miért is emlegetik őket már 16 éve álompárként.