Habosbabos Esküvői Magazin > Sztáresküvő  > Ilyen volt Harry és Meghan esküvője!
Harry és Meghan esküvője

Ilyen volt Harry és Meghan esküvője!

Ha van olyan esküvő, aminek minden pillanata a tévéképernyők elé szögezte a tekinteteket, akkor Harry és Meghan esküvője az volt. Imádtuk az ifjú pár mosolyát figyelni, gyönyörű volt a szertartás, és a vendégek ruhái is izgalmas kérdéseket feszegettek. Mutatjuk a hercegi esküvő részleteit, és bevezetünk benneteket a kulisszák mögé is!

Kategóriafüggetlen banner

Már délelőtt 11 órától több helyen is figyelemmel követhettük a hercegi esküvőre érkező vendégek öltözetét, és a helyszínen várakozó tömeget, de akkor vált igazán izgalmassá a közvetítés, amikor megérkezett Harry és Vilmos, majd II. Erzsébet királynő is.

Rengeteg érdekes információ derült ki időközben a biztonsági intézkedésekről, és az esküvő költségeiről, amiről csak annyit mondhatunk, hogy leesett az állunk a döbbenettől!

Elképesztő számok, hihetetlen részletek

  • A szertartás helyszínére csak 700 font megfizetésével mehettek be a fotósok
  • A helyszínen kifüggesztett királyi lobogó jelezte, hogy megérkezett II. Erzsébet
  • 100.000 ember engedtek a kastély elé
  • 45 millió dollár volt az esküvő összköltsége, melyet a királynő fizet
  • Becslések szerint nagyjából 1 milliárd dollár folyik be az esküvő köré épülő turizmusból
  • 34 millió dolláros összeget költöttek biztonsági intézkedésekre

Tudtátok?

A kastély előtti utat még a szertartás délelőttjén is lemosták, hogy a lehető legkevesebb por kerüljön Meghan ruhájára.

A vendégek öltözete, és az ifjú pár érkezése

Nyilvánvalóan mindenki Harry és Meghan érkezését várta a legjobban, de a meghívott hírességeket is hatalmas ováció fogadta. A vendégek között volt George és Amal Clooney, Elton John, Victoria és David Beckham, Serena Williams, és Oprah Winfrey is. Amal Clooney kénsárga ruhája igazán kirítt a tömegből, Victoria Beckham ugyanakkor provokatív stílusa ellenére most a visszafogott, brit elegancia mellett döntött.

Görög Ibolya protokollszakértő azt nyilatkozta, hogy a vendégek közül sokan nem vették figyelembe azt az öltözködési szabályt, miszerint zárt helyen kisebb kalapot illik viselni.

Harry Vilmossal érkezett a ceremónia helyszínére, és ugyanannak az ezrednek a katonai egyenruháját viselték (ellentétben azzal az öltözettel, amiben Vilmos esküvőjén jelentek meg).

A menyasszony az édesanyjával egy régi Rolls Royce Phantommal érkezett. A kb. 25 perces úton rendőri kíséret vezette az autót, amelynek ablakain jól látszott, hogy Meghan a fátyol alatt tiarát is visel.

Meghan Markle menyasszonyi öltözete

Az esküvő előtt természetesen az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen ruhát visel majd Meghan. Sokan egy Ralph & Russo darabot vártak, ám

Meghan végül egy nehéz szabású csónaknyakú, hosszú ujjú, finom, visszafogott francia Givenchy ruhát öltött magára. Hozzá egy több mint 5 méter hosszú fátylat választott.

A sminkje nagyon szolid, és természetes volt, a tiarán kívül pedig csak fülbevalót viselt. Hegyes orrú hófehér cipője csak egy pillanatra volt látható, amikor Meghan kilépett a kocsiból.

A királyi család öltözete

A pici koszorúslányok és kisfiúk Katalinék, valamint a Beckham házaspár gyermekei voltak, a fiúk egységesen fekete, míg a kislányok hófehér ruhát viseltek, virágkoronával a fejükön.

Animacik
Hirdetés

II. Erzsébet királynő egy harsány sárgászöld, már-már neon árnyalatú kalapot és kabátkát választott, melyet egy lilás-virágmintás ruhával párosított. A komplé egyébként népszerű viselet volt a hercegi esküvőn, mint ahogyan a virágminta is több ruhán visszaköszönt (pl. Pippa, Katalin húga is ilyet választott).

Károly herceg a világosszürke, Kamilla a púderrózsaszín, Katalin a bézs, Meghan édesanyja pedig a pasztell zöld szín mellett döntött.

Érdekességek a szertartásról

  • Harry és Meghan esküvője fellépett a BBC zenekara, és egy gospel kórus is, amely a népszerű, Stand by me című Ben E. King számot énekelte.
  • A szertartáson megáldotta az ifjú párt egy amerikai pap is, akinek a széles gesztusai elsőre talán meglepőnek tűnhettek, ám végtelenül kedves mondatai minden szentimentális lelket megríkattak.
  • Mikor Meghan belépett a templomba, megszólaltak a harsonák, majd rövidesen Károly herceg oldalán lépkedett az oltár felé.

Ó, de romantikus!

Mikor Harry és Meghan az oltár előtt találkoztak, hosszan mosolyogtak egymásra, Harry szájáról pedig a következő mondatot lehetett leolvasni: „Elképesztően gyönyörű vagy!”

Harry és Meghan a templomból kilépve megmutatta magát a többezer brit érdeklődőnek, akik a szabad ég alatt vártak rájuk, majd megcsókolták egymást a hatalmas tapsvihar közepette. Egy lovas kocsin távoztak a kastélyból, és útjuk során végig lelkesen integettek az őket éljenző tömegnek.

Az esküvő a világ színességét jelképezte, melyet a ceremónia fellépői, a vendégek öltözete, és a szertartás hangulata csak tovább erősített. Szem nem maradt szárazon akkor, amikor Harry homályos tekintettel nézte a menyasszonyát, és teljes elégedettséggel állíthatjuk, hogy szebb nem is lehetett volna a régóta várt hercegi esküvő!

Animacik gyerek

Témába vág

Nicolas Cage megnősül – Nézd meg, ki a menyasszonya! Nicolas Cage megnősül negyedszerre is, bár erről hivatalos tájékoztatást még nem olvashattunk sehol eddig. A színész, és párja még egy éve sem randizik együtt, de állítólag akkora köztük a szerelem, hogy a színész még ebben az évben elveszi feleségü...
19+1 sztáresküvő 2018-ban, amire felfigyelt a világ! Egy újév kezdetével óhatatlanul számot vetünk az óévvel, mi minden történt, mire számítottunk, milyen terveink valósultak meg… Ha esküvő fronton szeretnénk összegezni a 2018-as évet, azért azt feltétlen elmondhatjuk, hogy el voltunk kényeztetve! Szt...
9+1 szívtipró színész esküvője a ’90-es évekből! Rajongunk a kilencvenes évekért! Egyrészt nem volt olyan rég, így egy Tamagotchi, VHS kazetta vagy éppen egy szivárványszínű csodaspirál – aminek senki sem tudja a pontos magyar nevét – egy pillanat alatt vissza tud minket repíteni húsz-harminc évet....
9+1 hihetetlen kulisszatitok – Ilyen volt Messi esküvője! A Barcelona legendás csatára, Lionel Messi és párja, Antonella Roccuzzo egy nem mindennapi szertartás keretében fogadtak örök hűséget egymásnak Rosarióban, Argentínában. A nagy napon válogatott focisták, Barcelona játékosok és más hírességek is részt...
9+1 szédületesen fényűző sztáresküvő a nagyvilágból! Vannak olyan események a nagyvilágban, amelyek mindenki figyelmét egy irányba terelik. Csak erről tudunk beszélni, alig várjuk, hogy szaftos részleteket tudjunk meg, hogy láthassuk a legelső fotókat, kielemezhessük a részleteket, górcső alá vegyük a ...
Hamisíthatatlan hollywoody stílus – Ilyen volt Quentin Tarantino esküvője! Quentin Tarantino kétszeres Oscar-díjas rendező, színész, forgatókönyvíró és Daniella Pick modell-énekesnő a napokban házasodott össze Los Angelesben. A pár a köztük lévő 20 év korkülönbségre rá sem hederít, a boldogító igent 9 közösen eltöltött év u...
Elképesztően fényűző volt Michael Jordan esküvője! A hatszoros NBA-bajnok Michael Jordan esküvője sokkal fényűzőbb volt, mint azt álmunkban gondolnánk. Michael és Yvette Prieto 2008-ban találkozott Miamiban egy éjszakai klubban, az esküvőjükre pedig 2013-ban került sor. Ez a második házassága a sport...
18 éve volt Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvője! Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvője 18 évvel ezelőtt a New York-i Pláza Hotelben volt. A fényűző sztáresküvőn 350 vendég, köztük „A-listás” sztárvendégek is részt vettek, a torta 10 emeletes volt, a mézesheteket pedig Aspenben töltötte a...
Ilyen volt Gönczi Gábor esküvője – pillants be a kulisszák mögé! Gönczi Gábor és Szlama Ildikó már négy éve alkotnak egy párt, október közepén pedig hivatalosan is összekötötték az életüket egy hetedhét országra szóló lakodalom keretén belül. Az esküvő valóban elképesztő volt, a pár egészen biztosan élete végéig v...
Végre! Megérkeztek Gwyneth Paltrow esküvői fotói! Nem csalás, nem ámítás, végre tényleg megérkeztek Gwyneth Paltrow esküvői fotói. Az esküvő óta tűkön ülünk, mert  - valljuk be - mit sem ér egy igazi amerikai sztáresküvő, ha nem láthatjuk a menyasszony ruháját, és az esküvő helyszínét. Gwyneth pedig...