Habosbabos Esküvői Magazin > Sztáresküvő  > Meghívó, dress code, gyűrű és torta – érdekességek Harry és Meghan esküvőjéről
Harry és Meghan - esküvői kulisszatitkok

Meghívó, dress code, gyűrű és torta – érdekességek Harry és Meghan esküvőjéről

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről egyre több részlet derül ki, mi pedig, mint egy szivacs, úgy szívjuk magunkba az információkat. Ezúttal a karikagyűrűről, a tortáról, a meghívóról és a dress code-ról is többet tudunk mesélni nektek, hiszen már ez sem titok többé.

Kategóriafüggetlen banner

A meghívó és a vendégek

Vilmos herceg és Katalin esküvőjére 1900 vendég volt hivatalos, és az ünneplők között volt Elton John, David Beckham, illetve számos királyi vendég a világ uralkodóházaiból.

Harry és Meghan 600 vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listát még nem hozták nyilvánosságra. Sőt! A vendéglista egyelőre olyan titkos, hogy a meghívókat készítő 24 éves Lottie Small még az anyukájának sem beszélhetett róla, ami biztosan nehezére esett, tekintve, hogy nagyon nagy megtiszteltetés bárki számára, ha részt vehet a hercegi esküvő előkészületeiben.

Az aranyozott bélyegzővel nyomott, metszett és aranyozott szélű meghívókat amerikai tintával, angol papírra nyomtatták, és a napokban küldik ki őket.

Károly londoni hivatala hozzáfűzte, hogy a windsori kastély Szent György-kápolnájába meghívott vendégek hivatalosak az egyházi szertartást követő esküvői díszebédre is. A királyi ház bibliográfusa, Claudia Joseph szerint a fiatal pár eddigi esküvői készülődése azt sugallja, hogy személyesebb ünnepséget szeretnének, mint Vilmos és Katalin. A szakértő kisebb pompájú, melegebb és természetesebb szertartásra számít.

És a dress code…

A férfi vendégek számára “egyenruha, zsakett vagy öltöny”, a nőknek “nappali ruha és kalap” az előírt öltözék. Mivel az esküvőt követően a szakértők kis túlzással minden ruhát elemezni fognak, ezért egészen biztosak vagyunk benne, hogy a menyasszonyi ruhán kívül gyönyörű darabokat mutathatunk majd meg mi is nektek!

Meghan gyűrűje és menyasszonyi ruhája

Először II. Erzsébet királynő édesanyjának esküvői gyűrűjéhez használtak Walesből származó aranyat, majd példáját II. Erzsébet is követte, amikor 1947-ben összeházasodott Fülöp herceggel. Talán nem meglepő, hogy Vilmos és Katalin esküvőjére is ilyen gyűrű készült. A brit korona százéves hagyományát folytatva Meghan karikagyűrűje mi másból készülhetne, ha nem walesi aranyból?

Információk szerint a menyasszonyi ruhát a brit Ralph & Russo divatház készíti majd, hiszen a Ralph & Russo egyszer már nagyot alkotott (innen érkezett az a ruha, amelyet Meghan a hivatalos eljegyzési fotókon viselt tavaly decemberben).

Az esküvői torta

Korábban olyan hírek érkeztek, hogy a pár banántortát választott magának az esküvőre. Ennél azonban egy csipetnyivel talán még izgalmasabb ízre esett végül a választásuk. A brit királyi esküvőkön tradícionálisnak számító, klasszikus gyümölcstorta helyett citromos és bodzás lesz a torta, a vajkrémes borítást pedig frissen vágott bodzavirágok díszítik majd – írja a BBC. A desszertet Claire Ptak, kaliforniai származású cukrász készíti majd el.

Izgatottan várjuk a további részleteket!

Fotók: elleuk.com, SITA/AP-felvétel