Habosbabos Esküvői Magazin > Sztorik  > A Házasság Hete rendezvénysorozat
Házasság Hete

A Házasság Hete rendezvénysorozat

2018. február 11. és 18. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hete rendezvénysorozatot, melynek keretén belül több mint 300 programon vehetünk részt szerte az országban.

Kategóriafüggetlen banner

Angliából indult az a kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A házasság hetét 4 kontinensen, 21 országban ünneplik.

Hazánkban is számos programmal várják azokat, akik a hazai és nemzetközi szinten is ismert közéleti személyiségekhez hasonlóan elköteleződnek a házasság és a család ügye iránt.

A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. A rendezvény arcai pedig 2018-ban Zámbori Soma színművész és felesége, Dr. Fazekas Rita.

 „A házasság hete (…) nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”- olvashatjuk a Házasság Hete honlapján.

Hirdetés

Az országos eseménysorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával rendezik meg, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével, ahol a résztvevők filmvetítéseken, előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt. A programokkal kapcsolatban a rendezvény honlapján kaphattok részletes információt.