Habosbabos Esküvői Magazin > Sztorik  > Esküvői Guinness Rekordok – 11+1 képtelen rekord!
Esküvői Guinness Rekordok

Esküvői Guinness Rekordok – 11+1 képtelen rekord!

A Guinness Rekordok Könyvében szinte mindenféle tevékenységgel, teljesítménnyel és tárggyal találkozhatunk, amely lenyűgöz, vagy éppen megbotránkoztat bennünket. Sebaj, a könyv célja pontosan ez, és ha már itt tartunk, természetesen az esküvői Guinness Rekordok sem hiányozhatnak belőle.

A világ legdrágább esküvői ruhája, leghosszabb menyasszonyi fátyla, legnagyobb esküvői tortája, legidősebb vőlegénye és legnagyobb násznépe is szerepel köztük. Mutatjuk a legelképesztőbb, és legkülönlegesebb esküvői érdekességeket!

Kategóriafüggetlen banner

 

Esküvői Guinness Rekordok

 

1. A legtöbb esküvői segítség

Bizonyos értelemben valóban segítségről van szó. Egy Srí Lankán rendezett esküvő ugyanis azért került be a Könyvbe, mert 126 nyoszolyólány, 25 vőfély és 23 koszorúslány segédkezett a vőlegény és a menyasszony mellett. A korábbi rekordot egy thai pár tartotta, ők 96 nyoszolyólányt hívtak meg.

2. A világ legdrágább esküvője

A boldogító igen kimondása sokszor nagyobb költséget jelent, mint gondolnánk. Annyi biztos, hogy a határ a csillagos ég. A világ legdrágább esküvője 60 millió dollárba került. A násznép ezer főt számlált, a vendégek ötezer üveg Château Mouton-Rothschild bort és tíz kiló kaviárt fogyasztottak el. Az USA mellett Kína sem marad el, Csungkingban a vőlegény édesapja 5 millió jüant, vagyis nagyjából 190 millió forintot fizetett a nagy napért.

Hirdetés

3. A legtöbb vendég és a legdrágább nászajándék

55 millió dollárt költött Lalit Tanwar és Yogita Jaunapuriai az esküvőjükre, ahova több ezer közeli rokon és barát érkezett. Bizony, és ők a legközelebbi vendégek voltak. Az esküvői sátrat egy hónapig építették, és közel százféle ételt szolgáltak fel az ünnepi lakoma során. A vendégek pizzát, thai, kínai és indiai ételeket is ehettek. És mi volt a legdrágább nászajándék? A vőlegény egy Bell 429-es helikoptert kapott ajándékba az édesapjától.

Legdrágább nászajándék

4. A legdrágább esküvői ruha

A legdrágább menyasszonyi ruha 2,4 milliárd forintba került. Renee Strauss, egy beverly hills-i esküvői szalon tulajdonosa, talán a neve ismerős számotokra az esküvői ruhás műsorokból. Renee és Martin Katz drágakő-kereskedő alkotása az a ruha, amibe százötven karátnyi gyémántot fűztek bele.

5. A legdrágább vőlegény öltöny

Ezek után kíváncsiak vagytok a legdrágább vőlegény öltönyre is? A legdrágább öltöny kasmír gyapjúból készült és közel ötszáz gyémánttal van kirakva. Az ára egymillió dollár.

Leghosszabb menyasszonyi fátyol

6. A leghosszabb fátyol

A leghosszabb menyasszonyi fátyol, amivel valaha oltár elé álltak, 3 km hosszú volt. Elena De Angelisnek hívták a menyasszonyt, akinek több tucat ember segítségére volt szükség ahhoz, hogy épségben, tiszta fátyollal eljusson a templomba. A pár egy lenyitható tetejű autóban utazott, utánuk pedig három kilométeres sorban haladtak azok, akik a fátylat fogták. Hihetetlen, nem igaz?

7. A legértékesebb menyasszonyi csokor

Bennetek is felmerült már a kérdés, hogy miből állhat a világ legdrágább menyasszonyi csokra? Akkor soroljuk! Többféle kő, festékek, tollak, fehér rózsa, fehér liliom, fehér orchideák, holdvirágok, és egy százéves fikusz. De ez még semmi! Két kilencvenkarátos vörös rubin, kilenc egykarátos gyémánt és egy 21,6 karátos csillag rubin is díszítette a csokrot, amelyet egy vietnami plázában lehetett megtekinteni.

Legdrágább eljegyzési gyűrű

8. A legdrágább gyűrű

A legtöbb pénzbe természetesen egy gyémánt gyűrű került, óriási, ovális alakú, kék berakásokkal, fehérarany alappal. Az amerikai, Chopard Blue Diamond gyűrű közel 16 millió dollárt ér.

9. A legnagyobb esküvői torta

Hát persze, hogy a legnagyobb esküvői torta sem hiányozhat a listáról. A megtisztelő címet egy 10 kg-os édesség nyerte el, amely 7 emeletes, és 5 méter magas. 59 ezer lelkes vendég fogyasztott belőle, hiszen mind részesei szerettek volna lenni az (íz)élménynek.

10. A legnagyobb menyasszonyi ruha

A világ legnagyobb esküvői ruhája egy gyöngyökkel díszített, 180 kilós darab, amely egy 6 méteres uszálytól és közel egymillió egyedi dísztől még különlegesebb. Nem valószínű, hogy a rekordnagyságú ruhát tényleg viselni fogja valaha egy menyasszony, pedig hihetetlenül különleges rajta a 995000 üveg és kristály dísz, amelyeket a tervező a világ különböző pontjairól szerzett be.

11+1. A legidősebb vőlegény

Bár a pár már 27 éve együtt élt boldogan papírok nélkül, végül mégis a házasság mellett döntöttek. A vőlegény 103, a menyasszony pedig 91 évesen lépett frigyre a dél-angliai Eastbourne egyik szállodájában. A menyasszony egy kék virágmintás fehér ruhában, a vőlegény pedig sötét öltönyben mondta ki a boldogító igent a barátok és családtagok gyűrűjében. 7 gyermekük, 15 unokájuk és 7 dédunokájuk vett részt a nagy napon, amelynek köszönhetően ők lettek a világ együtt legidősebb korban egybekelő házastársai.

Legidősebb házaspár

 

A rekordok persze folyamatosan frissülnek, így sosem lehetünk biztosak abban, hogy nem dőlnek-e meg már holnap az általunk említett esküvői rekordok. De éppen ez a szép ebben, nem igaz?