Habosbabos Esküvői Magazin > Sztorik  > Ferenc pápa Chile felett egy repülőn esketett

Ferenc pápa Chile felett egy repülőn esketett

Hihetetlenül kedves történetre lettünk figyelmesek a napokban. Miközben Ferenc pápa Iquique városából Santiegóba repült chilei körútján, 36 ezer láb magasan adta össze a repülőgépen dolgozó légikísérő házaspárt. Mutatjuk az ámulatba ejtő sztori részleteit.

Kategóriafüggetlen banner

A legtöbb ember életében soha nem adatik meg, hogy maga a pápa adja össze élete szerelmével, főleg nem egy repülőgép fedélzetén. Paula Podest és Carlos Ciufardi egyaránt légikísérőként dolgoztak azon a gépen, melyen a pápa és kísérete utazott. A házaspár polgári esküvője 2010-ben volt, és mindenképpen szerettek volna egyházi szertartást is, ám a kiválasztott templomot – ahol a ceremóniát tartották volna – lerombolta egy földrengés, így az esküvő sajnálatos módon elmaradt. Valószínűleg akkor még ők sem gondolták, hogy egyszer majd a pápa adja össze őket egy repülőgépen! Pedig így volt.

Amikor Paola és Carlos elmesélte Ferenc pápának, hogy miért maradt el az egyházi esküvőjük, az egyházfő azt kérdezte: „Össze akarnak házasodni? Akkor csináljuk meg most!”– ezzel felajánlotta a párnak, hogy azonnal összeadja őket, ha akarják. A pár természetesen nagyon örült az ajánlatnak, így az egyházi szertartáson a pápa külföldi útjainak szervezésével megbízott Mauricio Rueda Beltz volt a tanújuk. Az ifjú férj arról is beszámolt, hogy Ferenc pápa hangsúlyozta neki, hogy ez a pillanat “történelmi” volt, mivel még egyetlen pápa sem házasított össze senkit egy repülőgép fedélzetén.

Kristinus

Greg Burke vatikáni szóvivő elmondása szerint is ez volt az első alkalom, hogy a pápa ilyen körülmények között adott össze egy párt, és a kezdeményezés még az egyházfő kíséretét is meglepte. “De úgy vélem, a házasságkötés érvényes” – jegyezte meg a szóvivő. A házasságkötésről egy dokumentumot is készítettek a gépen, amelyet Ferenc pápa ellátott kézjegyével.

Ugye hogy szinte hihetetlen a történet? Bizonyára rengeteg pár örülne hasonló lehetőségnek! Mi mindenesetre kíváncsian várjuk Ferenc pápa következő spontán lépését!