Habosbabos Esküvői Magazin > Sztorik  > Tedd félre a meghívókat, és kattanj rá az ESKÜVŐI FILMEKRE!

Tedd félre a meghívókat, és kattanj rá az ESKÜVŐI FILMEKRE!

Ha az esküvőszervezés közben úgy érzitek, hogy szükségetek lenne egy kis lazításra, nézzetek meg néhány esküvői filmet, igen széles a választék! Mi a következő alkotásokat egymás után végignézve nagyon vidám hangulatba kerültünk, ugyanis a kilencvenes évektől napjainkig nagyon változatos, mókás változatok készültek ebben a témakörben. Esküvői filmek, készüljetek, most górcső alá veszünk benneteket!

1. Csajok háborúja (Bride Wars, 2009)

Miről szól? – Emma és Liv gyermekkoruk óta barátnők, és imádják az esküvőket. Egyszerre kérik meg a kezüket, és boldogok a gondolattól, hogy az esküvőszervezés is közös móka lesz számukra. Az esküvőszervező azonban elírja az esküvők időpontját, így egyiküknek le kell mondania az adott napról. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. A menyasszonyok semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnőjük nagy napját.

Kategóriafüggetlen banner

A véleményünk – Az egyik legjobb film esküvői film kategóriában, a téma mellett az pedig csak emel a film színvonalán, ahogyan Kate Hudson és Anne Hathaway eljátsszák a rafinált, olykor bosszúszomjas, de szeretnivaló arákat. Azért azt nem bántuk volna, ha a vőlegény jelöltek is kicsit karakteresebbek, de tény, hogy nélkülük is elviszi a két menyasszony a show-t.

Azoknak a menyasszonyoknak ajánljuk a filmet, akik már gyerekkoruk óta csak a nagy napról álmodnak, vagy pedig harcos amazonként készülnek rá jelenleg is. Vigyázat, a film erősen pityergős pillanatokat okozhat!

Pontszám: 10/10

2. Lánybúcsú (Bachelorette, 2012)

Miről szól? – Becky hamarosan férjhez megy Dale-hez, aminek az egykori középiskolai barátnői nem igazán örülnek, mert Dale túlságosan jóképű, és szerintük egyáltalán nem illik Becky-hez. Regan titokban meg van sértődve, hogy nem ő kelt el először a lánycsapatból, Gena az ironikus stílusával leplezi, hogy rettentően romantikus alkat, Katie pedig vadul élvezi az életet. Becky szolid bulit tervez, ám a dolgok pillanat alatt elfajulnak, és a lánybúcsú igen emlékezetesre sikerül (és a menyasszonyi ruha épsége is veszélybe kerül).

A véleményünk – Kirsten Dunst és Isla Fisher nagyon jót tesz a filmnek, ami amúgy igen langyos sztori lenne nélkülük. Tipikus amerikai romkom, felejthető, de amikor az ember lánya az esküvőjére készül, nagyon jól jön, hiszen kiemel minden olyan mozzanatot, ami biztosan megfordul a leendő koszorúslányok fejében az esküvőszervezés idején.

Vicces, kedves történet, és segít kicsit lazítani, ha úgy érzitek, elegetek van a masnikból, meghívókból és a vendéglistából!

Pontszám: 10/5

3. Koszorúslányok (Bridesmaids, 2011)

Miről szól? – Annie-nek se pénze, se párja, és a munkáját is utálja. Amikor megtudja, hogy Lillian, a legjobb barátnője férjhez megy, természetesnek veszi, hogy ő lehet az esküvői tanúja, de mindig becsúszik valami gikszer a szervezésbe, míg a nagy riválisa, Helen fantasztikusan teljesít ezen a téren. Ez pedig sok vitát, harcot és küzdelmet eredményez.

A véleményünk – A film segít végiggondolni, hogy mire vágyunk valójában az életben, kik a barátaink, és merre tartunk. Az esküvőszervezés bizony nem kis munka, ezért a szorgalom és a kitartás mellett szükség van egy jó adag humorra is, hogy túléljétek a húzós napokat. Néhány igazán gusztustalan és gyomorforgató részt kivéve nem rossz a film, de ezek bizony alaposan elveszik az ember kedvét attól, hogy többször is bevállaljuk. Egy-két alkalommal jó szórakozást nyújt.

Pontszám: 10/6

4. Szex és New York (Sex and the City: The Movie, 2008)

Miről szól? – Carrie boldogan él Mr. Biggel, és lázasan szervezik az esküvőjüket, de Big nem jelenik meg az esküvő helyszínén, Carrie pedig barátnőivel utazik Mexikóba helyette, hogy kiheverje a visszautasítást és a traumát. Samantha, Charlotte és Miranda minden elképzelhető módon megpróbálják felvidítani, szeretnék visszarázni belé az életet, miközben rengeteg vidám, vicces és hajmeresztő helyzetbe keverednek. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő újra összeállt a sorozat után egy film erejéig, amelyből végül kettő lett, így egy hagyományos és egy meleg esküvőt is megnézhettek egymás után.

A véleményünk – Mivel Carrie Bradshaw így is, úgy is hatalmas kedvencünk, ezért ez a film valóságos ajándék volt számunkra 2008-ban. A neves tervezők ruhái, a szervezés pillanatai, és tulajdonképpen minden apró mozzanat odaragasztott bennünket a mozivászon elé, ezért csakis rébuszokban beszélhetünk az alkotásról. A második rész már nem lett talán ennyire vagány, de Stanford esküvője is – ahogy mondani szokták – megér egy misét.

Pontszám: 10/10

5. Másnaposok (The Hangover, 2009)

Miről szól? – Három srác elhatározza, hogy fergeteges legénybúcsút szerveznek negyedik társuknak, de a buli kissé eldurvul, másnap reggel pedig arra ébrednek, hogy a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

A véleményünk – Fantasztikus vígjáték, parádés szereposztás, hihetetlen poénok. Ti mit szólnátok, ha a vőlegényetek az esküvő előtti napon nem adna jelet magáról, és tulajdonképpen abban sem lennétek biztosak, hogy melyik kontinensen van éppen? Ha a menyasszony szerepébe képzelitek magatokat, akkor talán nem olyan vicces ez a helyzet, de az biztos, hogy rengeteget fogtok nevetni a filmen, még akkor is, ha tízszer nézitek meg egymás után!

Pontszám: 10/10

6. 27 idegen igen (27 Dresses, 2008)

Miről szól? – Jane egész élete csak arról szól, hogy mindenkit boldoggá tegyen maga körül, és mivel igen nagy tapasztalata van az esküvőszervezésben, minden barátjának ő segít az előkészületekben. 27 különböző koszorúslányruha lapul a szekrényében, de az ő szerelmi élete nem túl fényes. Szerelmes a főnökébe, aki azonban Jane húgát, Tess-t kéri feleségül, Tess pedig megéri a nővérét, hogy szervezze meg az esküvőjüket. Itt kezdődnek a bonyodalmak…

A véleményünk – Kedves történet, Katherine Heigl borzasztóan bájos benne, a koszorúslányruha bemutatót pedig egyenesen imádtuk annak idején, no meg persze most is. Jó választás otthoni mozizáshoz, és sokat tanulhattok belőle arról, hogy mennyire érdemes a koszorúslányokat zargatni a szerintetek tökéletes álomruhákkal.

Pontszám: 10/8

7. Oltári nő (Runaway Bride, 1999)

Miről szól? – Ike Graham újságíró cikket ír Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár és a vőlegényei elől. Ike gúnyos hangú cikket ír anélkül, hogy ellenőrizné a hírek valódiságát, másnap ezért kirúgják a munkahelyéről. Egyetlen esélye marad, elmenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek a negyedik esküvői kísérlete közeleg.

A véleményünk – Valljuk be, Julia Robert és Richard Gere olyan páros, ami igazi jolly joker, hiszen már 9 évvel korábban, a Micsoda nő!-ben is imádtuk őket. A sztori nem unalmas, az alakítás parádés, és hiába nem mai darab, akár minden nap megnéznénk.

Pontszám: 10/10

8. Mamma Mia! (2008)

Miről szól? – Donna egyedül nevelte fel lányát, Sophie-t, akinek most lesz az esküvője. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri, ezért aztán elhív három pasit az édesanyja múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban.

A véleményünk – Maga a film nagyon szórakoztató, könnyen emészthető nyári alkotás, ABBA bolondoknak és lazulásra vágyó aráknak mindenképpen érdemes többször is megnézni. Mi nem voltunk oda azért, hogy a színészek adták elő a slágereket, ez sajnos a pontszámon is meglátszik, de ez ne tartson benneteket vissza attól, hogy megnézitek néhányszor!

Pontszám: 10/7

9. Nászok ásza (The Wedding Singer, 1998)

Miről szól? – Robbie Hart a nászok ásza, aki a bandájával a legfergetegesebb partit kerekíti minden pár esküvőjére. A nagy napon elhagyja őt saját menyasszonya, barátnője, Julia pedig férjhez készül menni. Robbie az előkészületek során egyre biztosabb lesz abban, hogy Julia választottja, Glenn valójában nem hozzá való, és azt is egyre tisztábban látja, hogy Juliát neki teremtette az ég.

A véleményünk – Ez az esküvői film sem egy mai darab, de ha túlteszitek magatokat ezen a tényen, nagyon jól fogtok szórakozni. Adam Sandler nagyon vicces ebben a szerepben, akárcsak Drew Barrymore, ezért Az 50 első randinál már egyértelmű volt számunkra a páros (és a film) sikere. Tudjátok milyen a nászok ásza? A filmből kiderül.

Pontszám: 10/9

10. Anyád napja (Monster-in-Law, 2005)

Miről szól? – Charlotte megtalálta álmai férfiját, és rémálmai anyósát, Violát. Viola attól retteg, hogy hamarosan elveszíti a fiát, ezért minden lehetséges módon megpróbálja elijeszteni Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és felveszi a harcot Kevinért anyósával, ez a helyzet pedig rengeteg vicces momentumot szül.

A véleményünk – Fergeteges poénokkal tarkított vígjáték, az esküvői filmek egyik tuti befutója. Jane Fonda és Jennifer Lopez háborúja több mint szórakoztató, néha a könnyünk is folyt, miközben a két színésznő alakítását figyeltük. Velük lett igazán élvezetes ez a történet, ami egyébként nélkülük meglehetősen hétköznapi lenne. Biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogjátok!

Pontszám: 10/10

11. Ünneprontók ünnepe (The Wedding Crashers, 2005)

Miről szól? – A két szélhámos jó barát, John és Jeremy munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. Johnt elönti a forróság, amikor Cleary szenátor lányának az esküvőjén megpillantja álmai nőjét.

A véleményünk – Owen Wilson és Vince Vaughn nyerő páros, már a film első jeleneteinél tudni lehet, hogy sokan fogunk nevetni a 119 perc alatt. A helyzet az, hogy szeretjük ezeket a vígjátékokat, melyekről már az elején tudni lehet, hogy csakis jól végződhetnek. Bízunk benne, hogy ti is így vagytok vele!

Pontszám: 10/8

12. A nagy nap (The Big Wedding, 2012)

Miről szól? – A rég elvált Don és Ellie Griffin kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Ez a kis „csalás” persze rengeteg bonyodalmat okoz, de nagyon sok nevetést is.

A véleményünk – Vidám film, olyan karakteres szereplőkkel, mint Robert De Niro, Robin Williams, Katherine Heigl, Susan Sarandon, Amanda Seyfried, és Diane Keaton. Egyes részeiért nem voltunk ugyan oda, de alapjában véve szerethető alkotás.

Pontszám: 10/9

13. Nászfrász (License to Wed, 2007)

Miről szól? – Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is, ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is.

A véleményünk – Nagyon vicces esküvői film, többször is meg lehet nézni egymás után, mindig találtok majd benne valami érdekességet. Egyértelműen Robin Williamsnek köszönhető a népszerűsége, ami igazából minket egyáltalán nem zavaró, hiszen nehéz hozzá felnőni. A vőlegény figurája aranyos még, elég laza ahhoz, hogy a menyasszony hisztijét kezelje. A film könnyed szórakozást ígér.

Pontszám: 10/9

14. A boldogító talán (Made of Honor, 2008)

Miről szól? – Tom falja a nőket, az állandóságot pedig Hannah, a barátja jelenti a számára. Mikor Hannah hosszabb üzleti útra utazik, Tom számára kiderül, hogy ő az egyetlen, akit igazán szeret. Rögvest el is határozza, hogy megkéri majd a lány kezét, ám Hannah élete szerelmével jön haza külföldről. Tom mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az esküvőjüket. Létezik barátság férfi és nő között? A film ezt a kérdést feszegeti.

A véleményünk – Igazán kedves film, Patrick Dempsey elviszi az egész sztorit a hátán. Tipikus amerikai romantikus vígjáték, már az elejétől lehet tudni, hogy mi lesz a vége, de nagyon szerethető. Jó kis délutáni program, nem kell rajta túl sokat gondolkodni, de szeretni fogjátok!

Pontszám: 10/8

Az esküvői filmek sora még igen hosszú, de mi ezeket az alkotásokat szerettük a legjobban. Amikor az ember esküvőt szervez, szüksége van olykor ilyen könnyed sztorikra, és máris már színben látja utána a világot (és talán egy picit a koszorúslányait is). Jó mozizást!