Az esküvői menü prezentálása mindig fontos szempont az dekorációban, és évről-évre egyre izgalmasabb menükártya trend kínálattal találkozhatunk. Ahogy egy étel íze mellett a tálalás is sokat dob az összhatáson, úgy a menükártya megjelenése is hozzáad az esküvő stílusához, hangulatához! Nézzük, milyen menükártyák lesznek közkedveltek 2020-ban!

4+1 menükártya trend, ami 2020-ban tarol majd

Dekor banner

1. Klasszikus csipkés

Egyszerűen megunhatatlan! Olyan, mint a kis fekete ruha egy nő gardróbjában. Telitalálat, és sosem megy ki a divatból! Nagyon sok stílushoz passzol, és különösebb díszítés nélkül is hangsúlyos.

2. Vintige

A vintige esküvők igen közkedveltek lettek az elmúlt években, és 2020-ban sem vesztenek népszerűségükből. A régmúlt korokat idéző, csipkével, gyönggyel, levendulaszínekkel ötvözött vintige menükártya nagy kedvenc lesz!

vintage menükártya
Fotó: pinterest.com

3. Környezetbarát – naturális

Az esküvők pompáján túllépve, egyre több jegyespárnak fontos, hogy környezettudatos esküvőt tartsanak. A „green wedding” 2020-ban központi kérdés lesz, így a menükártyák kínálatát is egyre nagyobb számmal bővítik a természetes anyagokból készült, esetlegesen újrahasznosított, naturális megjelenésű darabok.

A környezettudatos esküvők nagycsaládjába tartozik a zero waste esküvő, ami kikerülhetetlenül jelen lesz a 2020-as esküvői trendek világában. Megvalósítása sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk, és nemcsak környezetkímélő, de stílusos is egyszerre!

környezettudatos menükártya
Fotó: pinterest.com

4. Ünnepi elegáns

A rusztikus stílus ellenpólusa is rendkívül népszerű lesz jövőre! A fényes, fémes színekben pompázó, rosegold és ezüst kiegészítőkkel díszített üvegre vagy tükörre írt menükártyák a legfinomabb, legelegánsabb kiegészítői lesznek az esküvői vacsoraasztaloknak.

elegáns menükártya, menükártya trend
Fotó: pinterest.com

+1. Pantone – Klasszikus kék

A Pantone már meg is választotta 2020 év színét, ami a klasszikus kék lett! Az esküvők világához tökéletesen passzoló színárnyalat uralni fogja a jövő évi trendeket, amit könnyedén be lehet csempészni a dekorációba, többek között, a menükártyákkal.

2020 menükártya trend
Fotó: pinterest.com

Mit vegyél figyelembe a menükártya kiválasztásakor?

Mivel az asztaldekoráció egyik fő eleme a menükártya, így fontos, hogy ne lógjon ki a sorból, de mégis elég nagy fókuszt kapjon.

Elsősorban az esküvő stílusa határozza meg, hogy milyen irányba induljatok el a menükártya kiválasztásakor. Figyeljétek meg azokat az anyagokat, melyek illeszkednek az összképbe, és az esküvőn uralkodó színárnyalatokat is. Emellett fontos az asztalon elhelyezett egyéb díszek mérete, hogy ne legyen se túl nagy, se túl kicsi a menükártya.

A díszítettséget az alapján válasszátok ki, hogy milyen hangsúllyal vesz részt a menükártya a dekorációban, hisz az is megengedett, hogy egy feltűnő menükártya töltse be a fő asztaldekoráció szerepét.  

Hirdetés

Az olyan apró kis részletek teszik teljessé esküvőtök összképét, mint a tökéletes menükártya kiválasztása. Inspirálódjatok a 2020-as menükártya trendekből, és tegyétek bátran egyedivé, saját elképzeléseitek alapján!

Borítókép: elcolordemiboda.com