Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > 4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz!
Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz!

4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy milyen hangulatos lenne, ha sátras esküvőt tartanátok? Nem csodáljuk, egyre több pár dönt így, főleg azért, mert a sátras esküvőknek olyan varázsa van, ami semmi máshoz nem fogható. Most mutatunk nektek 4+1 dekorációs tippet, amivel elbűvölő és különleges lehet a sátras esküvőtök!

Dekor banner

Vannak olyan esküvők, amelyeknek a stílusához jobban, másokhoz kevésbé illik a sátras helyszín. A vintage, a bohém és a rusztikus hangulathoz telitalálat lehet, azonban egy elegánsabb esküvőn, ahol sokan viselnek abroncsos ruhát és magassarkút, problémás lehet a közlekedés a sátorban. Az a legbiztosabb, ha meghatározzátok az esküvői dress code-ot, így senki nem lepődik majd meg, ha belesüpped a cipőjével a fűbe már az első percben.

Tipp!

Nem tudjátok, hogy nektek való-e a sátras lagzi? Ide kattintva segítünk nektek a döntésben.
Duna-parti sátras esküvői helyszín tipp: kattints ide

Következzenek hát azok a dekorációs tippek, amivel könnyedén feldíszíthetitek a sátrat, mégis megmarad a helyszín laza, könnyed bája!

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

I. dekorációs tipp sátras esküvőkhöz: Vidám lampionok

Reneszánszukat élik a lampionok, ami nem csoda, hiszen nagyon mutatósak, és pillanatok alatt fel lehet velük díszíteni a nagyobb tereket is. Az esküvő hangulatához, vagy fő színéhez igazodva dekorálhatjátok natúr vagy színes lampionokkal is a tetőt, sőt, az is nagyszerűen mutat, ha eltérő méretű lampionokat álmodtok meg egymás mellé.

A különféle formáknak köszönhetően tulajdonképpen csak a fantáziátok szabhat határt a díszítésnek, de jó ha odafigyeltek arra, hogy stílusban és színben passzoljanak az asztaldekorációhoz, és a székszoknyákhoz is.

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

II. dekorációs tipp sátras esküvőkhöz: Hangulatos virágkoszorúk

A gazdagon díszített virágkoszorúk igazán romantikus hangulatot kölcsönöznek a sátras esküvőknek, főleg, ha profi virágkötőre és dekoratőrre bízzátok a koszorúk elkészítését. Mivel az elkészült koszorúknak a virágok és a keret miatt igen nagy lehet a súlya, ezért okosan és precízen kell rögzíteni őket, hogy ne essenek a Macarena közben a násznép fejére.

Még több virágra vágytok?

Állítsatok fel a sátor bejáratához egy virágkaput, garantáltan ez lesz a vendégek körében a legnépszerűbb fotós helyszín!

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

III. dekorációs tipp sátras esküvőkhöz: Vintage virágdíszek

Rengeteg üzletben kaphatóak manapság olyan keretek, amelyre rá lehet fűzni a virágokat, így a sátor tetejéről lazán leengedve tökéletes vintage hangulatot árasztanak. Gömb, házikó, képkeret, és ezer más forma közül választhattok, a lényeg az, hogy esztétikusan és ízlésesen legyenek ráhelyezve a virágok, a lehető legkreatívabb kompozícióban.

Nem vagytok született virágkötők? Sebaj! Bízzátok szakemberre a vintage díszek elkészítését, és nyugodtan vigyetek neki fotókat is a megálmodott dekorációról. Nagy segítség lehet, ha megkéritek a virágkötőt arra, hogy vegyen részt a sátor dekorálásában, mert a helyszínen eszébe juthat még néhány praktikus tanács és izgalmas ötlet, ami még szebbé teheti a lagzi helyszínét!

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

IV. dekorációs tipp sátras esküvőkhöz: Romantikus égősorok

Ha égősorokat lógattok fel a sátor belsejében, az már önmagában is elegendő díszítést jelent, bármilyen más dekoráció nélkül is. Hihetetlennek tűnik? Pedig igaz. Választhattok hideg és melegfényű égősorokat, de egyes esküvőkön remekül mutatnak a színes égők is. Arra azért nagyon érdemes odafigyelni, hogy a kábeleket olyan helyen vezessétek el, hogy ne essen hasra bennük mindenki, aki arra jár.

Tipp!

Nyugodtan kombinálhatjátok őket virágokkal és lampionokkal is, de jól mutatnak úgy is, ha üvegedényekbe állított gyertyákat helyeztek el a földön, amelyek lentről integetnek a fent lógó égősoroknak!

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

+1 dekorációs tipp sátras esküvőkhöz: Bájos zöldnövényzet

Nem minden pár vágyik harsány színekre, vagy hangsúlyos virágdekorációra egy sátras esküvőn. Ha ti is inkább a teljesen natúr, visszafogott dekorra szavaztok, használjatok kizárólag zöldnövényzetet, és egy kis fényt a díszítéshez. Első ránézésre talán hiányérzetetek lehet, de ha az asztaldekoráció is hasonlóan letisztult, és kifinomult lesz, nem lesz okotok kételkedni abban, hogy jó döntést hoztatok.

Jó tanács!

Érdemes a dekoráció megvalósítását dekoratőrre bízni, hiszen ő 1-2 kreatív ötlettel, és rengeteg esküvővel a háta mögött sokkal többet kihozhat a dekorációból, mint gondolnátok. Megpróbálhatjátok persze ti magatok is feldíszíteni a sátrat, csak aztán ne csodálkozzatok, ha a lagzi közepén elkezdenek lepotyogni a virágok a plafonról!

Dekorációs tipp sátras esküvőkhöz

Ne feledkezzetek meg arról, hogy a sátras esküvők egyik különlegessége maga a sátor, ami már önmagában is egyedi, romantikus légkört varázsol. Ne díszítsetek fel minden négyzetcentimétert, hagyjátok, hogy a sátor is érvényesülhessen, és válasszatok olyan dekorációt, ami még hangulatosabbá teszi a teret!