Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > 5+1 esküvői ültetőkártya ötlet!
5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet!

Rengeteget foglalkoztatok a vendéglista összeírásával, de fogalmatok sincs, hogy milyenek legyenek az ültetőkártyáitok? Kisebb családi harc volt a vendéglista elkészítése, és alig várjátok, hogy az esküvői ültetőkártya témát pikk-pakk megoldjátok? Nem vagytok egyedül ezzel az ábránddal! Segítünk nektek eldönteni, hogy milyen kártyákat válasszatok a nagy napra!

Dekor banner

Tipp!

Jó, ha tudjátok, hogy a vendégek nagy része elteszi emlékbe a saját kártyáját, ezért ha köszönőajándékkal is készültök számukra, nyugodtan kössétek vagy helyezzétek az ajándékokat a kártya mellé!

Érdemes játszani a kártyák anyagával, színével, mintájával, és a rajtuk lévő szöveg betűtípusával is, mert így igazán egyedi darabok kerülhetnek majd a szépen megterített, ünnepi asztalra. Lássuk, milyen tanácsok vannak a tarsolyunkban!

Kristinus

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

1. Origami esküvői ültetőkártya tippek

Ha mindig is úgy éreztétek, hogy a papírhajtogatás bajnokai vagytok, és nem tarthat vissza benneteket semmi attól, hogy mind a 120 vendégnek egyedi hattyút/elefántot/orchideát hajtogassatok az esküvői ültetőkártya mellé, akkor vegyetek egy nagy levegőt, és vágjatok neki életetek legizgalmasabb origami hétvégéjének.

Tipp!

Nyugodtan vásárolhattok színes, mintás papírokat is, ebben az esetben nagyon mutatós, ha mindegyik figura más és más árnyalatban pompázik.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

2. Tengeri herkentyűk

Vízparti, tengerparti szertartáshoz, és hajós témájú esküvőkhöz szuper választás, ha kagylókat, tengeri csillagokat használtok fel az ültetőkártyákhoz. Annyira népszerű ez a fajta dekoráció, hogy gyakorlatilag nincs olyan esküvői kellékeket forgalmazó cég, akinél ne tudnátok legalább 5-6 féle kagylós dekor közül választani!

Ha igazán stílusosak szeretnétek lenni, a neveket jelölő cédulákat kössétek a csillagokhoz kék, fehér vagy bordó színű szalagokkal, és igazítsátok az asztaldíszeket is ehhez a hangulathoz!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

3. Kártyák parafadugókból

A baráti borozgatások után ezentúl ne dobjátok ki a parafadugókat, ugyanis szuper esküvői ültetőkártya tartó lehet belőlük. Nagyon praktikus és ötletes megoldás, emellett nagyon jól megy a vintage, a rusztikus, és a bohém esküvőkhöz is. Esetleg egy borászatnál tartjátok a lagzitokat? Akkor főleg érdemes használnotok a dugókat, nem csak ültetőkártyákhoz, de dekorációnak is.

Tipp!

A parafa és a csipke nagyon jó barátok, ezért ha azon gondolkodtok, hogy milyen díszítéssel és anyaggal lehetne a dugókat párosítani, akkor a csipkét mindenképpen vegyétek fel a listátokra!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

4. Fa és toboz esküvői ültetőkártya ötletek

Ha szeretitek a natúr díszeket, és szívesen használtok pasztell színeket, tegyétek az ültetőkártyákat fából készült kis tartókba, esetleg tobozok mellé. Téli esküvőkhöz – talán mondanunk sem kell – nagyon passzolnak a tobozok és a tűlevelek, míg egy western témájú lagzihoz a fa mellé használhattok dekorációnak szalmabálákat, rafia köteleket, vagy akár önmagában zöldnövényzetet is.

Induljatok beszerzőkörútra!

Minden szolgáltatónál hozzájuthattok fából készült lapos korongokhoz, amelyek emberke, szív, vagy lufi formájúak is lehetnek. Ezek is ötletesek megoldásnak tűnnek, ha a kártyákhoz kötitek őket!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

5. Kövek és levelek

Ha szerettek kirándulni, vagy szívesen töltitek az időtöket vízparton, gyűjtsetek leveleket vagy kavicsokat, és használjátok fel őket az ültetőkártyákhoz. Nincs időtök gyűjtögetni, de megtetszett az ötlet? Vásároljátok meg őket készen, így nektek már nincs velük különösebb dolgotok, mint a neveket ráírni szépen egymás után. Ezt a feladatot sem vállaljátok szívesen magatokra, mert nem túl szép a kézírásotok?

Bízzatok meg egy dekoratőrt ezekkel a feladatokkal! Meglátjátok, sokkal nyugodtabban készülődhettek az esküvőre, ha nem ti foglalkoztok minden aprósággal.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

+1. Klasszikus esküvői ültetőkártyák

Ragaszkodnátok a hagyományos ültetőkártyákhoz? Megtehetitek! A párok nagy része hasonlóan dönt! Rendeljétek meg őket a meghívókkal együtt, így könnyedén össze tudjátok hangolni a mintájukat és a színüket! Ha ugyanolyan papírból készülnek a meghívók, az ültetőkártyák és a menükártyák, akkor is ügyeljetek arra, hogy a betűtípus tökéletes legyen, mert ezzel tudjátok még inkább a stílusotokhoz igazítani a kártyákat!

Jó tanács!

Térképezzétek fel az esküvői dekorációkkal foglalkozó szolgáltatók kínálatát, és alaposan gondoljátok át, hogy milyen ültetőkártya mellett döntötök végül. Nem lesz könnyű dolgotok, mert hatalmas a választék!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

Miért szükséges az esküvői ültetőkártya?

Nem vagytok biztosak benne, hogy szükség van ültetőkártyákra az asztaloknál? Gondoljatok csak bele abba, hogy ha minden vendég oda ül le éppen, ahol megtetszik neki a hely, garantáltan lesznek olyan székek itt-ott, amiket üresen hagynak. Nem valószínű, hogy a násznép egyes tagjai örülnének annak, ha az este folyamán ők nem a családjukkal vagy a barátaikkal ülnének egy helyen, hanem velük kellene kitölteni ezeket a „réseket”, nem igaz? Az ültetőkártyákkal könnyedén megtalálhatja mindenki a maga helyét, és gördülékenyen mehet tovább a lagzi.

Ha igazán találékonyak vagytok, akkor elkülditek a vendégeknek előre az ültetés rendjét, így már otthon megnézhetik, hogy hol ülnek majd. Azt azért kössétek ki, hogy ez nem kívánságműsor, ezen már nem lehet változtatni, tehát nem lehet ide-oda helyezgetni a hóbortos nagynéniket, és a táncos lábú nagybácsikat!

Természetesen – ha nem szeretnétek – nem kell túlcifrázni az esküvői ültetőkártyák kinézetét, de arra mindenképpen figyeljetek, hogy a kártyák színe és stílusa passzoljon a dekorációhoz, illetve hozzátok is, mert különben nem lesz tökéletes az összhatás.