Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!
A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

Gondoltátok volna, hogy az esküvői virágdekorációban a napraforgó az új rózsa? Hihetetlen népszerűségének köszönhetően menyasszonyok százai gyűjtenek napraforgós dekorációs ötleteket, amelyekkel a megfelelő időben bombázhatják majd a dekoratőröket és a virágkötőket. Ha szívesen szerveznétek ti is napraforgós esküvőt, kövessétek tippjeinket!

Dekor banner

A napraforgó amellett, hogy kedvelt haszon- és gyógynövény, aktuális kedvenc az esküvők világában. 1569-ben került Európába és eleinte dísznövényként termesztették. Kertészeti változata a dísznapraforgó, aminek a virágai már nem csak margarétaszerűek, hanem vannak köztük krizantém és pompom formájúak, de ami még izgalmasabb, hogy hibrid változatok krémszínben, bordóban és narancssárgában is előfordulnak.

A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

A napraforgó virágzása június közepén kezdődik, és augusztus közepén-végén fejeződik be, tehát esküvőszezonban abszolút elérhető a növény.

Vagány menyasszonyoknak!

Elöljáróban annyit tanácsolunk, hogy ha bevállalósak vagytok, gondolkodjatok el a fekete menyasszonyi ruha – napraforgós menyasszonyi csokor kombináción, mert elképesztően jól mutat. Szintén ritka, de nem elképzelhetetlen fordulat, hogy a koszorúslányok viselnek feketét a nagy napon.

Napraforgó esküvőre

Hol kapjon szerepet a napraforgó az esküvőn?

Röviden? Mindenhol! Persze nyilvánvalóan a menyasszonyi csokorban lesz a fő helye, de a virágdekorációban bárhol előfordulhat, még a szertartás helyszínén is. Vegyük sorra a virágdekoráció elemeit!

Hirdetés

A koszorúslányok csokra és a dobócsokor ugyan kisebb, mint a menyasszonyi csokor, de a dísznapraforgók kényelmesen elférnek bennük, és a virág intenzív sárga színének köszönhetően más virágok is hamar megbarátkoznak vele. A vőlegény és a tanúk kitűzőjének, a járműveknek, az asztaloknak, valamint a polgári és a templomi szertartás helyszínének díszítésére is kiváló a napraforgó, de ha nagyon rendhagyó helyen szeretnétek viszontlátni a növényt, kérjétek meg a virágkötőt, hogy álmodjon meg belőle virágékszereket.

A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

A sárga szín nagyon szépen mutat a barnás, feketés és szőkés árnyalatú hajban is, akár egy fésűben, akár egy virágkoronában, de láttunk már olyan változatot is, hogy a koszorúslányok övére, vagy szalagjára rögzítették rá a virágfejet, és meglepően mutatós volt.

A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

Milyen stílusú esküvőhöz illik a napraforgó?

Talán a rusztikus stílus a legjobb barátja ennek a virágnak, de egy romantikus hangulatú esküvőkön is remekül helyt áll. Amennyiben a sárga lesz az esküvő fő színe, akkor adja magát a virág, de a nagy nap témája lehet akár önmagában a napraforgó is. A fából, fémből és üvegből készült dekorációs elemek nagyon illenek az összképhez, de a dekoratőrök bádogkannákkal, rafiával és csipkével is szívesen párosítják a virágot.

Tipp!

Ha szabadtéri helyszínen szeretnétek összeházasodni, gondoljatok bele, hogy egy pavilon vagy boldogságkapu milyen fantasztikusan mutatna körülöttetek napraforgóval feldíszítve!

A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája!

Az esküvői fotózás helyszíne

Jegyes fotózáshoz, esküvői fotózáshoz és kreatív fotózáshoz is szuper választás a napraforgómező, ahol borús időben, és napsütésben is nagyon izgalmas képek készülhetnek. Ha láttatok már olyan fotókat, ahol a menyasszony és a vőlegény napraforgók között álldogál, akkor biztosan feltűnt nektek is, hogy ezek az egyszerű, a legkevésbé sem arisztokratikus növények olyan vidámságot árasztanak magukból, ami rányomja a bélyegét a képekre is.

Vegyétek figyelembe, hogy egy olyan esküvőn, ahol a napraforgó (vagy bármilyen más virág) dominál, szükségetek lesz egy profi virágkötőre, aki hatékonyan tud együtt dolgozni a dekoratőrrel a tökéletes virágdíszek és más esküvői dekorációk elkészítésének érdekében. Ekkora feladatot ne vállaljatok magatokra, nem véletlenül vált a virágkötészet mára valóságos művészetté!

Fotók: wedessence.com, ar.weddbook.com, planinar.info, kangsign.com, pinterest.com