Gondoltátok volna, hogy az esküvői virágdekorációban a napraforgó az új rózsa? Hihetetlen népszerűségének köszönhetően menyasszonyok százai gyűjtenek napraforgós dekorációs ötleteket, amelyekkel a megfelelő időben bombázhatják majd a dekoratőröket és a virágkötőket. Ha szívesen szerveznétek ti is napraforgós esküvőt, kövessétek tippjeinket!

Dekor banner

A napraforgó amellett, hogy kedvelt haszon- és gyógynövény, aktuális kedvenc az esküvők világában. 1569-ben került Európába és eleinte dísznövényként termesztették. Kertészeti változata a dísznapraforgó, aminek a virágai már nem csak margarétaszerűek, hanem vannak köztük krizantém és pompom formájúak, de ami még izgalmasabb, hogy hibrid változatok krémszínben, bordóban és narancssárgában is előfordulnak.

A napraforgó virágzása június közepén kezdődik, és augusztus közepén-végén fejeződik be, tehát esküvőszezonban abszolút elérhető a növény.

Vagány menyasszonyoknak!

Elöljáróban annyit tanácsolunk, hogy ha bevállalósak vagytok, gondolkodjatok el a fekete menyasszonyi ruha – napraforgós menyasszonyi csokor kombináción, mert elképesztően jól mutat. Szintén ritka, de nem elképzelhetetlen fordulat, hogy a koszorúslányok viselnek feketét a nagy napon.

Hol kapjon szerepet a napraforgó az esküvőn?

Röviden? Mindenhol! Persze nyilvánvalóan a menyasszonyi csokorban lesz a fő helye, de a virágdekorációban bárhol előfordulhat, még a szertartás helyszínén is. Vegyük sorra a virágdekoráció elemeit!

Hirdetés

A koszorúslányok csokra és a dobócsokor ugyan kisebb, mint a menyasszonyi csokor, de a dísznapraforgók kényelmesen elférnek bennük, és a virág intenzív sárga színének köszönhetően más virágok is hamar megbarátkoznak vele. A vőlegény és a tanúk kitűzőjének, a járműveknek, az asztaloknak, valamint a polgári és a templomi szertartás helyszínének díszítésére is kiváló a napraforgó, de ha nagyon rendhagyó helyen szeretnétek viszontlátni a növényt, kérjétek meg a virágkötőt, hogy álmodjon meg belőle virágékszereket.

A sárga szín nagyon szépen mutat a barnás, feketés és szőkés árnyalatú hajban is, akár egy fésűben, akár egy virágkoronában, de láttunk már olyan változatot is, hogy a koszorúslányok övére, vagy szalagjára rögzítették rá a virágfejet, és meglepően mutatós volt.

Milyen stílusú esküvőhöz illik a napraforgó?

Talán a rusztikus stílus a legjobb barátja ennek a virágnak, de egy romantikus hangulatú esküvőkön is remekül helyt áll. Amennyiben a sárga lesz az esküvő fő színe, akkor adja magát a virág, de a nagy nap témája lehet akár önmagában a napraforgó is. A fából, fémből és üvegből készült dekorációs elemek nagyon illenek az összképhez, de a dekoratőrök bádogkannákkal, rafiával és csipkével is szívesen párosítják a virágot.

Tipp!

Ha szabadtéri helyszínen szeretnétek összeházasodni, gondoljatok bele, hogy egy pavilon vagy boldogságkapu milyen fantasztikusan mutatna körülöttetek napraforgóval feldíszítve!

Az esküvői fotózás helyszíne

Jegyes fotózáshoz, esküvői fotózáshoz és kreatív fotózáshoz is szuper választás a napraforgómező, ahol borús időben, és napsütésben is nagyon izgalmas képek készülhetnek. Ha láttatok már olyan fotókat, ahol a menyasszony és a vőlegény napraforgók között álldogál, akkor biztosan feltűnt nektek is, hogy ezek az egyszerű, a legkevésbé sem arisztokratikus növények olyan vidámságot árasztanak magukból, ami rányomja a bélyegét a képekre is.

Vegyétek figyelembe, hogy egy olyan esküvőn, ahol a napraforgó (vagy bármilyen más virág) dominál, szükségetek lesz egy profi virágkötőre, aki hatékonyan tud együtt dolgozni a dekoratőrrel a tökéletes virágdíszek és más esküvői dekorációk elkészítésének érdekében. Ekkora feladatot ne vállaljatok magatokra, nem véletlenül vált a virágkötészet mára valóságos művészetté!