Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen
Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésetekre az esküvői dekoráció tervezése során, és nagyon nehéz eldönteni, hogy milyen elemek jöhetnek szóba az esküvőtökön, és melyek nem. A díszítés kiválasztásához adunk egy kis útmutatót, reméljük, segítségetekre lesz.

Dekor banner

Ahhoz, hogy tanácsainkat követve naprakészek legyetek, hosszan beszélgettünk az Ircsi dekor tulajdonosával, Styevlikné Domokos Irénnel, aki komplett esküvői dekorációk elkészítésével foglalkozik. A kulisszatitkokat tőle fogjátok megtudni, és reméljük, hogy rengeteg ötletet tudtok meríteni a tippjeiből.

Hiába értünk egyet azzal az állítással, hogy minden esküvő legfontosabb célja, hogy a pár legszebb napja legyen, mindannyian tudjuk, hogy egy profi stábbal lényegesen könnyebb elérni azt, hogy ez a nap valóban minden szempontból tökéletes legyen. Lássuk, hogyan épül fel a szertartáshoz és a lagzihoz szükséges dekorációs elemek sorrendje.

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

fotó: ircsidekor.hu

A szertartás és a lagzi helyszínének díszítése

Nem mindegy, hogy hol tartjátok az esküvőt, és a lagzit, hiszen a helyszín mérete és adottságai nagymértékben meghatározzák azt, hogy milyen módon lehet dekorálni. Amennyiben templomi esküvőtök is lesz, érdemes kihasználni az épület elrendezésének előnyeit. A padsorok végét, illetve az asztalt díszíthetitek ugyanolyan virággal, persze azon mindenképpen el kell gondolkodnotok, hogy igénybe veszitek-e dekoratőr segítségét, mert a rengeteg teendő mellett nem biztos, hogy képesek lesztek látványos és mutatós munkát varázsolni.

A házasságkötő teremben a díszítés mértékének és színének igazodnia kell a terem jellegéhez. Vannak olyan termek, melyek viszonylag puritának, ilyen esetben nyugodtan kérjetek a dekoratőrtől sok díszt, de azoknak feltétlenül közvetítenie kell az általatok elvárt hangulatot és hatást. Ha nem tetszik nektek a terem falának színe vagy állapota, kérjétek meg a szakembert, hogy vonja be lágy esésű, divatos árnyalatú textíliával, a régi ablakkereteket és ajtókat pedig virágfüzérekkel vagy függönyökkel fedhetitek el.

Esküvői dekoráció külső helyszínen

Ircsi tapasztalatai szerint a külső helyszíneket is nagyon szépen fel lehet díszíteni, hiszen ilyen esetben bérelhettek egy boldogságkaput vagy akár egy pavilont, amit virágokkal a legkülönbözőbb módokon lehet feldíszíteni. A pavilon készülhet fából, műanyagból vagy fémből, mindegyiknek más és más az előnye.

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

fotó: ircsidekor.hu

A székek díszítése

Akár külső helyszínen szeretnétek tartani az esküvőtöket, akár már a lagzi helyszínének dekorálásán gondolkodtok, vegyétek figyelembe, hogy még mindig nagyon népszerűek az ún. székszoknyák, melyek képesek arra, hogy felöltöztessék a helyiséget. Míg a régi asztalokat könnyedén eltakarhatjátok terítőkkel, addig a régi, kopott székekkel nehezebb dolgotok lesz.

Az esküvő választott színéhez nem biztos, hogy passzolnak a fa székek, viszont egy szép fehér székszoknyát akár székmasnikkal is kiegészíthettek, nem beszélve a székleplekről, melyeket precízen vagy akár hanyagul is rá lehet hajtogatni a székekre. Ezeket a kendőket szinte bármilyen színben be lehet szerezni, vagy meg lehet rendelni, sőt! Színes, mintás, és batikolt változathoz is hozzájuthattok, ha éppen erre vágytok. Ircsi csak úgy fogalmaz, hogy „az a lényeg, hogy nincs határ”!

A lényeg a színekben és a stílusban rejtőzik

Egy tökéletes esküvői dekoráció elkészítéséhez minden részletet figyelembe kell venni, az egyik ilyen részlet pedig a színek egyensúlya. A tapasztalat azt mutatja, hogy az esküvőkön a legnépszerűbb színek a barack, a fehér és a pezsgőszín kombinációja, illetve a zöld különböző árnyalatai. A legritkább kísérőszín a piros, pedig ezzel a színnel is figyelemfelkeltő hatást lehet elérni díszítés terén.

A különféle árnyalatoknak mindenképpen passzolniuk kell egymáshoz, de mit sem ér az egész, ha az esküvő stílusa nem körvonalazódik már az esküvőszervezés kezdetén. Ekkor kell ugyanis végigvenni minden elemet. Illenie kell egymáshoz színben és stílusban egyaránt a függönynek, az ültetőkártyáknak, a szalvétának, a székeknek (székszoknyáknak) és az esküvői virágdekorációnak is.  Az anyagoknak és a formáknak tökéletes kompozíciót kell alkotniuk együtt.

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

fotó: ircsidekor.hu

A létszámot már az elején tisztázzátok

Ircsi szerint nincsen lehetetlen küldetés, ami annyit jelent, hogy ha jó dekoratőrt találtok, az hozzájuk hasonlóan egyaránt szívesen vállal akár 50, 200 vagy 1000 fős esküvőket, komplett dekorációval, és extrákkal együtt. Ideális esetben 3-4 hónappal az esküvő előtt már érdemes egyeztetni a céggel, de ha biztosak szeretnétek lenni abban, hogy az általatok kiválasztott időpontban a rendelkezésetekre állnak majd, beszéljétek meg a részleteket már jó előre.

Az esküvői dekoráció „természetes elemei”

Vannak olyan dekorációs elemek, amelyek minden esküvőn remekül mutatnak, és szinte minden színhez passzolnak. Ha nem ragaszkodtok a műanyag részletekhez, válasszatok gyertyákat, üvegedényeket, raffiát, kosarakat, kagylókat, terményeket, vagy köveket. A gyertyákat minden évszakban bevethetitek, akárcsak a virágokat, amelyek színben és formában is igazodnak az esküvő stílusához. A virágfal az egyik legnépszerűbb dekorációs elem, nem véletlenül. Az Ircsi dekornál öt különböző színárnyalatú falat vehettek igénybe a szertartáshoz és a fényképezkedéshez, ezek a barack, a rózsaszín/lila, a fehér, a pirosas/zöldes és a filc anyagú virágokból készült változat. A kagylókat és a terményeket felhasználhatjátok úgy, hogy megtöltitek vele az üvegedényeket, vagy befőttesüvegeket, és ha még raffiával is körbetekeritek őket, egyszerű, de mutatós díszeket kaptok.

Animacik

Ritkaságok a középpontban

Ha igazán bevállalósak vagytok a dekorációs elemeket illetően, kiegészíthetitek a lagzi vagy a szertartás helyszínét különféle extrákkal. Ilyen például egy fehér színnel lefestett vintage hatású bicikli, amelynek a kosarában rengeteg virág kap helyet, illetve feldíszíthetitek a kertet lampionokkal, fényfüggönnyel, esetleg egy hatalmas fémből készült kalitkával is. Ircsiék ezeken kívül beszereztek az elmúlt időszakban egy drónt, egy hintót és egy lézervágógépet is, utóbbival bármilyen elképzelést meg tudnak valósítani, ha gravírozásról van szó.

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

fotó: ircsidekor.hu

Tudjuk még fokozni!

Csak hogy még szélesebb képet kapjatok az esküvői dekoráció kapcsán, tudnotok kell, hogy ha egy megfelelően feldíszített, mutatós autóval érkeztek a helyszínre, az sokat dobhat az esküvő hangulatán, stílusán, és a fotók minőségén is. Egy menő autóval, vagy akár egy komplett gépparkkal rendelkező dekorációs cég remek lehetőségeket rejt magában, hiszen ők biztosítják a kocsit, a sofőrt, a díszítést és az egyéb extrém élményeket is. Az Ircsi dekornak például az a receptje, hogy van egy saját motorcsónakja és jet ski-je is, így nekik köszönhetően akár egy tó közepén is kimondhatjátok a boldogító igent, arról nem is beszélve, hogy milyen fotók készülhetnek rólatok a vízen száguldva.

Amit jobb, ha elkerültök 

Csak rajtatok múlik, hogy milyen dekorációt álmodtok meg a nagy napra, azonban érdemes a jó ízlés határain belül maradnotok. Mivel nem születésnapi zsúrra készültök, hagyjátok el a csillogós lufikat, a krepp papír díszítést, és a hatalmas, fénylő, túlcicomázott kiegészítőket. Egy elegáns, stílusos esküvőhöz nem illenek a bóvli díszek, dekoráljatok modern vagy klasszikus stílusban, a lényeg az ízléses részletekben rejtőzik.

Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen

fotó: ircsidekor.hu

Költségkímélő megoldások 

Ha úgy érzitek, hogy túl nagy összeget szántatok az esküvői ruhára és a terembérlésre, érdeklődjetek a dekorációs cégnél, hogy nincs-e náluk valamilyen akció, illetve tudnak-e javasolni költségkímélő megoldásokat. Spórolhattok a virágok árán is, hiszen lényegesen eltérő az áruk, típustól függően, valamint teljesen fölösleges az anyakönyvvezető asztalára és a lagzi helyszínére is külön fődíszt választani. A szertartás után nyugodtan vitessétek át a csokrot a lakodalomba, és tegyétek az asztalfőre!

Elérhetőségek:

Ircsi Dekor – Esküvői dekoráció
+36 30 871 2324
info@ircsidekor.hu

Ha egy korábbi esküvőn felfigyeltetek a gyönyörű és egyedi díszítésre, akkor nyugodtan vigyétek magatokkal a fotókat az általatok választott dekoratőrhöz, és kérjétek meg, hogy valósítsa meg az elképzeléseiteket. Amennyiben tetszettek az ötleteink, jó hírünk van számotokra.

Az Ircsi dekor bármilyen (!) elképzelést megvalósít, legyen az extrém, vagy egészen különleges kérés.

Képzeljétek, még Rékasi Károllyal is olyan megállapodásra jutottak, hogy ajánlhatják őt vőfélyként azoknál az esküvőknél, ahol ők készítik a teljes dekorációt elejétől a végéig, a köszönőajándéktól akár a gyermekmegőrzés megszervezéséig.  Ne késlekedjetek, álljatok neki az esküvői dekoráció megálmodásához és megtervezéséhez még ma!

Animacik gyerek

Témába vág

Tulipán csokor esküvőre – árak, tippek, dekoráció Már a tulipán csokor gondolatától is mosolyognotok kell, mert egyszerűen imádjátok ezt az egyszerű, ugyanakkor egyszerűségében is csodaszép virágot? Szeretnétek, ha az esküvőtökön is főszerepet játszana? Remek gondolat. Nézzük a legfontosabb tudniva...
18+1 mesés tavaszi esküvői dekoráció tipp! A tavaszi esküvői dekoráció szépsége általában az egyszerűségében rejlik. Rengeteg virág, pasztell színek, cserepes növények, romantikus hangulatú helyszín dekoráció és vintage stílus jellemzi. Mutatjuk, melyik lesz idén a 18+1 dekorációs tipp, ...
4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! 4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy milyen hangulatos lenne, ha sátras esküvőt tartanátok? Nem csodáljuk, egyre több pár dönt így, főleg azért, mert a sátras esküvőknek olyan varázsa van, ami ...
7+1 tipp, amivel egyedi lesz az esküvői ültetőkártya! Rengeteget foglalkoztatok a vendéglista összeírásával, de fogalmatok sincs, hogy milyenek legyenek az ültetőkártyáitok? Kisebb családi harc volt a vendéglista elkészítése, és alig várjátok, hogy az esküvői ültetőkártya témát pikk-pakk megoldjátok? Ne...
Örökcsokor – az életre szóló esküvői emlék Az esküvőtök után, esős napokon nemcsak a régi fényképeket lesz jó nézegetni bekuckózva, hanem minden apró kis emléket jó lesz kézbe venni, mely felidézi bennetek életetek legfontosabb napjának emlékeit. Az ültetőkártya, melyre szeretteitek nevei vol...
Esküvői virágkorona – a legizgalmasabb esküvői kiegészítő Gondolkodtatok esküvői virágkorona viselésén? Képzeljetek magatok elé egy gyönyörű, színes, illatos virágoskertet, ahol legszívesebben hosszú hónapokat töltenétek el boldogan üldögélve. Ugye milyen fantasztikus lehet az a hangulat, ami itt vár bennet...
TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz! Álomszép díszek, pasztellszínek, tengernyi virág és romantikus fények. A szabadtéri esküvők soha nem voltak annyira népszerűek, mint az elmúlt években, és ez a népszerűség minden bizonnyal egyre csak növek...
A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája! Gondoltátok volna, hogy az esküvői virágdekorációban a napraforgó az új rózsa? Hihetetlen népszerűségének köszönhetően menyasszonyok százai gyűjtenek napraforgós dekorációs ötleteket, amelyekkel a megfelelő időben bombázhatják majd a dekoratőröket és...
Bájos virághiták – friss esküvői virágdekoráció trendek! A virágdekoráció olyan szelete az esküvőknek, ahol a lehetőségek tárháza szerencsére kimeríthetetlen. A virágfalak és a virágfüggönyök mellett külföldön nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban a virághinták, a virágos képkeretek és a koszorú formá...
Esküvői virágdekoráció – Árak, színek, ötletek! A virágok a legszebb díszei lehetnek egy esküvőnek, a rengeteg színnek és formának köszönhetően pedig gyakorlatilag a dekorációban és a menyasszonyi csokorban is bármilyen elképzelés megvalósítható belőlük. Mutatjuk a tökéletes esküvői virágdekoráció...