Ha azon tanakodtok, hogy milyen virágdekoráció passzolna leginkább a koszorúslányok ruhájához és megjelenéséhez, mi csak annyit mondunk: a csuklódísz esküvőre a lehető legjobb választás. Kényelmes, praktikus, és nagyon mutatós is, ráadásul nincs is vele különösebb tennivaló.

Tartsatok velünk, megmutatjuk, milyen élővirágot érdemes hozzá választani, és nagyjából mennyibe fognak kerülni ezek a szépségek!

csuklódísz esküvőre
Fotó: pinterest.com

A színek és a szettek harmóniája

Sok menyasszony gondolkodik el azon, hogy a nagy napon hogyan hozhatná összhangba a saját szettjét, a menyasszonyi csokrot, és a koszorúslányok ruháját. Mi sem lehet egyszerűbb ennél? Csak oda kell figyelni a stílusválasztásra, és arra, hogy az árnyalatok barátságban legyenek egymással.

Tipp!

A koszorúslányok ruháját érdemes hetekkel, vagy akár hónapokkal a nagy nap előtt beszerezni azért, hogy később ezzel már ne legyen probléma. A ruhavásárlással, bérléssel és fizetéssel már foglalkoztunk ITT, érdemes elolvasnotok, hogy minél kevesebb legyen a megválaszolatlan kérdés.

Hirdetés

Miután kiválasztottátok a ruhák stílusát, hosszát, fazonját, és az esküvő fő színét, döntsétek el, hogy milyen legyen a virágdekoráció. Ebben segítségetekre lehet egy profi virágkötő, akinek nagy gyakorlata van már az esküvő virágok terén.

A csuklódísz esküvőre pedig egyáltalán nem lesz számára kihívás, nektek pedig leveszi a terhet a vállatokról, mert egy – a menyasszonyi csokorral – színben és megjelenésben harmonizáló csuklódísz tökéletes választás.

Dekor banner

Csuklódísz esküvőre – miért dönts mellette?

A koszorúslányok általában csokorral vagy csuklódísszel vonulnak a menyasszony előtt, a legkisebbek pedig virágszirmot hintenek. Ha már voltatok koszorúslányok, akkor tudjátok, hogy bár a csokrok nagyon szépen mutatnak a kezetekben, nagyon kényelmetlen fogni őket a szertartás végéig. Sokkal egyszerűbb és logikusabb választás egy csuklódísz, amely nem korlátoz benneteket semmiben, eközben pedig passzol a ruhátokhoz, és a menyasszonyi csokorhoz is.

A csuklódíszt ugyanúgy megszáríthatjátok, és eltehetitek emlékbe, sőt, élővirágon kívül beszerezhetitek selyemvirágból is akár. Ha a menyasszonyi csokor egy örökcsokor, akkor valószínűleg ti is hasonló csuklódíszre számíthattok.

koszorúslány csuklódísz
Fotó: pinterest.com

Csuklódísz esküvőre: Árak, tippek, virágok

A csuklódíszek ára jóval kedvezőbb, mint a csokroké, de a menyasszonyok nem emiatt döntenek mellettük általában, hanem az imént említett kényelmi szempontok miatt. Létezik rákötős, karpereces, rácsattintós és mágneses változat is, bár ahogyan a vőlegény kitűzőnél, úgy itt sem ajánlatos a mágneses változatot választani. Könnyen lesodorhatjátok a kezetekről.

Az árakat tekintve egy csuklódísz körülbelül 1500-5000 forintba kerül attól függően, hogy milyen virágból készül. A hortenziát és a liziantuszt nagyon kedvelik a virágkötők, de kisebb termésekkel is szívesen dolgoznak.

virág csuklódísz
Fotó: pinterest.com

A túl nagy fejű virágok természetesen nem igazán jöhetnek szóba, elvégre nem igazán esztétikus, ha a csuklótokon egy nagy bumszli kap helyet. Mint mindenhol, itt is a mértékletesség elvét érdemes követni. Minél finomabb és kecsesebb a csuklódísz, annál szebben mutat majd rajtatok, és az esküvői fotókon is. A színekkel ugyanígy tudtok játszani.

A virágok mellett nagyon jól mutat a gyöngy, a selyemszalag, a csipke, és a rafia is, ezeket nyugodtan variálhatjátok is, persze mértékkel.

csuklódísz esküvőre
Fotó: pinterest.com

Ami biztos, az az, hogy a koszorúslányok általában nagyon örülnek a csuklódísznek, és örömmel viselnek a csuklójuk virágot a nagy napon. Romantikus és bájos kiegészítő, ami feldob bármilyen szettet a maga egyszerűségében is.

Borítókép: www.lingsmoment.com