Az esküvői dekoráció pont olyan összetett, mint a menyasszony megjelenése. Minden kis apró részletre figyelni kell. Ez kicsit sem egyszerű feladat! Egy esküvői dekoratőr professzionális segítséget tud nyújtani a dekorációban, így nektek nincs más dolgotok, mint hátra dőlni, és élvezni a mesés végeredményt.

Dekor banner

Esküvői dekoratőr feladatai

Az esküvői dekoratőr az egyik legfontosabb segítőtök lesz az esküvőszervezés alatt. Rengeteg terhet levesz a vállatokról, nektek elég csak az alap koncepciót felvázolni. Ismeritek az a szitut, amikor tele van a telefonotok mindenféle inspirációs képpel, és bár érzitek, hogy melyik stílust szeretnétek viszontlátni a nagy napon, mégsem tudjátok, hogy is lehetne megvalósítani? Semmi gond, szuperhős köpenyben repül felétek esküvői dekoratőrötök!

  1. Az esküvői dekoratőr egyezteti a jegyespárral a dekorációs elképzeléseket.
  2. Összhangba hozza az összes dekorációs elemet egymással.
  3. Elkészíti az asztali dekorációt, boldogságkaput, virágdíszeket, székdekort, teremdíszítést, stb…
  4. Az esküvő napján elhelyezi a dekorációs elemeket, irányítja az egész folyamatot.
  5. Folyamatos összhangban dolgozik a virágkötővel, esküvőszervezővel.
esküvői dekoratőr

Miért érdemes felkérni egy esküvői dekoratőrt?

Csinálni vagy csináltatni? Ez itt a kérdés! Sokan bizonytalanok még, hogy egy esküvői dekoratőr munkája szükséges-e, vagy inkább maguk, a család és barátok segítségével készítik-e el az esküvői dekorációt. Azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy egy esküvői dekoratőr professzionális, átfogó munkát végez, és emellett még számos előnye van:

  • Minőségi – Biztos a barátaid, rokonaid is ügyesek, de egy szakembernek olyan kellékei, eszközei vannak, melyekkel tökéletes lesz a végeredmény.
  • Gyorsabb – Ismeri a titkos trükköket, gyors megoldásokat, rutinos, hisz nem először csinál ilyet.
  • Takarékos – Bizony, ez így van! Lehet, hogy elsőre azt gondolnátok, olcsóbb, ha ti magatok készítitek a dekorációt, azonban, ha összeszámoljátok az alapanyagok árát, máris láthatjátok, hogy nem tudjátok annyival olcsóbban kihozni, mint hittétek. Egy esküvői dekoratőr kapcsolatban van nagykereskedőkkel is, nagyobb tételben vásárol, így sokszor még kedvezőbb is a végösszeg.
Hirdetés
  • Kíméli az idegeket – Mivel nem nektek kell foglalkozni a dekoráció elkészítésével, felhelyezésével, egy nagy adag súllyal kevesebb nyomja a vállatokat.

„Hallottam már menyasszonyról, aki az esküvő napján vigasztalhatatlanul zokogott, mert nem ragadt a cellux a falhoz…”

  • Számon kérhető – Bár a barátok, rokonok a legnagyobb szeretettel segítenek a dekorálásban, ez még nem garancia, hogy tetszeni is fog a végeredmény. Míg nekik kellemetlen lehet megmondanunk a véleményünket – vagy vállaljuk, hogy esetlegesen megbántjuk őket, vagy magunkban tartjuk az érzéseinket, és csalódottak leszünk – addig egy esküvői dekoratőrrel könnyebben tudjuk egyeztetni az esetleges javítanivalókat.
esküvői dekoráció

Esküvői dekoratőr árak

Manapság már nem kell a csillagos eget lehoznotok, hogy lehessen esküvői dekoratőrötök. Egyre többen nyújtanak teljeskörű szolgáltatást, így anyagilag is jobban megéri, ha az összes dekorációs elemet egy csapat készíti el nektek. Sokszor külön csomagok vannak, melyek kevesebb-több szolgáltatást foglalnak magukban. Van, ahol vendégenként kell fizetnetek, van, ahol dekorációs tételekként.

Az árak nagyon eltérőek lehetnek. Számít a terem mérete, hogy mennyi mindent kell „eltakarni” a teremben, hány fős a lakodalom, mekkora asztalok vannak, milyen alapanyagokból készül a dekoráció, milyen élővirágokat választotok, mennyi fényforrás kell, stb…

Egy átlagos alapcsomagban benne van a székszoknya, székmasni, asztali futó, asztal dekoráció és a főasztal háttere. Ez nagyjából 1800 ft/fő-től indul.

Egy közepes csomagban benne van minden, ami az alapcsomagban, de több virágdekort és több textíliát használnak a terem díszítéséhez. Ez körülbelül 2000ft/főtől kezdődik.

Egy extra csomag az előzőeken kívül bőséges asztal – és textil dekorációt tartalmaz, leginkább akkor van erre szükség, ha az átlagosnál nagyobb hangsúlyt szeretnétek a dekorációra helyezni, vagy, ha sok mindent kell eltakarni a teremben, és a helyszín teljes hangulatát meg kell változtatni. Ebben az esetben általában 2500 ft/főtől indulnak az árak.

Esküvőszervezés közben könnyen összecsaphatnak a fejünk fölött a hullámok, éppen ezért lehet szükségünk olyan profi segítőkre, mint az esküvőszervező, vagy éppen egy esküvői dekoratőr. Még, ha elsőre vacilláltok is, utólag biztos nem fogjátok megbánni, hogy szakemberrel dolgoztatok.

Fotók: pexels.com